lauantaina, lokakuuta 08, 2011

Kaksi uutta ahaltek-tammaa

Voi vitsit, en ole pitkään aikaan ollut mistään näin innoissani virtuaalimaailmassa. Ostin Prestasta pari nuorta ahaltek-tammaa. Molemmat ovat laukkasukuisia, mutta meillä niitä tullaan surutta yhdistelemään este- ja kenttälinjoihin. Molemmilla on muutama laukkastartti alla, muttei sen kummoisempaa menestystä, ovat jotakuinkin nelivuotiaita VHKR:n mukaan. Toinen on Presta Glorija ja toinen Presta Markella. Kuten näkyy, suvut ovat nelipolvisia. Ja mkä tärkeintä, molempien suvuissa on enimmäkseen meille entuudestaan tuntemattomia nimiä!

Molempien emälinja on vanha tuttu Khalejik Q' Jellatartarin kautta ja emänemänisänä on vieläkin tutumpi San Grande (Grannuke - Nice-n-Easy Cross Your Brains), mutta molempien emänemät ovat jo sellaisia nimiä, ettei meillä ole. Markellalla ee on San Kitiara ja Glorijalla San Cleopatra.

Glorian isälinjakin on periaatteessa tuttu, se menee meidän Jady-Syriin sen ainoan orivarsan Dashamalin kautta. Jady-Syrin orilinja on aika pieni, joten siinäkin mielessä Glorija on ihan arvokas lisä meidän jalostuksessa, vaikkei tammana tietenkään jatka tuota orilinjaa.
Loput Glorijan suvusta onkin sitten lähestulkoon sellaisia nimiä, joita meillä ei kertakaikkiaan ole ollut aiemmin. Jambantroe on tuttu nimi meidän vanhan laukkaori Akeem BRAn suvusta, samoin tamma May Iacint. Ridiculous' Glasslike Jackdaw oli meidän omistaman KF Stakanin suvussa.
Ieie Ejderha on suvuton laukkatamma, joka on pärjäillyt radoilla vallan mainiosti, vaikkei se olekaan rakenteeltaan mikään loistoyksilö. Tosin minä rakastan sen päätä! Myös ieee Yan Cizgiin minulla on jonkinasteinen rakkaussuhde, se voitti muinoin pitämässäni match show'ssa palkinnon "näyttelyn hoikin".
Emänisän takaa löytyy pari todella suurikokoista tekkeä, ori Miitri Kipro AET (169 cm) ja Mikhail (165 cm) ja viimeksi mainittu on muutenkin todella mainio rakenteeltaan, samoin kuin aika moni muukin suvun hevosista. Isoa kokoa olen yrittänyt jalostaa jossain määrin oiin hevosiini, mutta meillä vain aniharva ylittää 162 cm.

Markellan isänemä on meidän kasvattama Gin Gaelle, mutta senkään suku ei ole sieltä tavanomaisimmasta päästä. Isä on edellä mainittu "vieras" ori Akeem BRA ja emä Gin Gaea (Ada Sewgi - Gara-Polat). Isälinjasta löytyy Allu Expressin hevosia, jotka ovat aina olleet piirrettyjen ahaltekien aatelia. Myös emänisän takaa löytyy upearakenteisia hevosia. Ja mikä parasta: suvussa ei ole yhtään väriongelmia vaan periytyminen on ollut oikeanlaista.

Ei kommentteja: