sunnuntaina, maaliskuuta 22, 2015

Uusia nimiperheitä

Nimiteemalla jatketaan.
Siitä on jo monta vuottaa aikaa, kun viimeksi on edes ollut puhe Ionicin nimiperheistä (Nimiperheitä, Lisää nimiperheitä). Kysehän siis on yksinkertaisesti siitä, että jonkin tietyn hevosen varsat saavat aina tai lähes aina saman aihepiirin nimen ja samoin näiden varsat.

Tässä on nyt lueteltu muutamia uusia nimiperheitä.

Aku Ankka -hahmot (tennesseenwalker)
Tämä sai alkunsa tammasta nimeltä Goldie O'Gilt Ion (suom. Kultu Kimallus). Sillä on 5 varsaa, kaikki nimetty Ankka-maailman hahmojen mukaan:
– John D. Rockerduck Ion (suom. Kroisos Pennonen)
– Downy O'Drake Ion (suom. Lauha MacAnkka, Roopen äiti)
– Soapy Slick Ion (suom. Petkunterä?)
– Blackheart Beagle Ion (suom. Karhuvaari tai Kivisyömmi Karhula)
– Daphne Gander Ion (Dora Hanhi, os. Ankka, Hannu Hanhen äiti)

Blackheart Beagle Ionilla on jo pari varsaakin, joilla ei ole toistaiseksi sivuja, mutta nimiksi on päätetty Ma Beagle Ion (suom. Konnamuori) ja Flintheart Glomgold Ion (suom. Kulta-Into Pii). Pinkissäkin muuten on Pink Flintheart Glomgold.

Budo-/kamppailulajit (pv ja risteytykset)
Näiden kantaisä on ostohevonen, anglo-trakehnerori Karate Kid SIN. Sillä on kaksi näiden lajien mukaan nimettyä varsaa, Kendo Ion ja Aikido Ion, Kendolla puolestaan on Shotokai Ion, Kenjutsu Ion ja vielä sivuton Shudokan Ion.

Kappaleet nimet (RMH)
Tämä on vasta aivan alkutekijöissään oleva nimiperhe, se lähti vähän vahingossa tanssi-nimien linjasta, kun nimesin Polka Ionin varsan Bailando Ioniksi. Bailandolla on kolme varsaa, ensimmäinen on Macarena Ion, toinen on Sandstorm Ion ja kolmannella ei vielä ole nimeä, mutta jotain tämänsuuntaista sillekin täytyy keksiä. How Much Is The Fish Ion? Coco Jamboo Ion?

Lady Gagan kappaleet (pv ja risteytykset)
Tämä on lähtöisin trakehner-tamma Born This Way J:stä, en muista oliko tuo nimi tammalla jo valmiina vai ehdottiko meistä jompikumpi sitä. No, sillä on varsalistalla jo Pokerface, Just Dance, Bad Romance, Americo, ja Judas. Pokerfacen varsat ovat Monster ja Lovegame.

Muotisuunnittelijat ja -brändit (pv ja risteytykset)
Tässä nimiperheessä on itse asiassa kaksi kantahevosta, molemmat ostettuja tammoja: Coco Chanel ja Demo's Donna Karan (jonka isä on Versace Rox, mutta se ei ole meidän hevosia). Näillä on jo aika paljon aiheeseen liittyvästi nimettyjä varsoja: Jimmy Choo, Cacharel, Nina Ricci, Cristi Conaway, Hugo Boss, Dior Homme... Osin näihin liittyy myös Haute Couture Ion (e. Coco Chanel).

Aatelissuvut (pv ja risteytykset)
Tässäkin on kovin uusi ja vielä siis pieni nimiperhe. Alkulähteenä on anglo-trakehnerori Adlercreutz Ion. Se on astunut kolme tammaa ja varsat ovat Adlerstjerna Ion, Olivecreutz Ion, ja Wallenstierna Ion.

Linux-distrot (pintabian)
Myös tässä on uusi ja pieni nimiperhe, se alkoi itse asiassa vanhasta oriistamme Debian Ionista, sen ainoa varsa oli ori Gentoo Ion ja nyt Gentoo on astunut muutaman tamman ja (toistaiseksi sivuttomat) varsat ovat Mandragora Ion, Mythdora Ion, ja Freespire Ion.

Mobiilialustat (RMH)
Tästä nimiperheestä ei voi kasvaa kovin suurta, koska mobiilialustoja nyt vain ei ole niin hirveästi. Nämä lähtivät "palavasta alustasta" eli tamma Burning Platform Ionista (nimi viittaa tuolloin ajankohtaiseen Elopin Burning Platform memoon, joka käytännössä hautasi Nokian omat alustat Symbianin ja Meego 1.2 Harmattanin. Kiitos taukoilujen ja viipymisten, tamma nimettiin vasta tuon memon julkaisun jälkeen vaikka onkin syntynyt ennen sitä). Burning Platformilla on 4 varsaa, Harmattan, Sailfish, Symbian ja Meego. Muutama näitä vielä voi syntyä, mutta sitten on pakko lopettaa kun loppuvat nimet kesken.

F1-kuljettajat (xx ja risteytykset)
Näitä Formula 1-aiheisia nimiä käytettiin paljonkin Pinkin laukkahevosilla ja kun siirsin sieltä ori Zanardi GA:n Ioniciin, saatiin näitä sitten Ionicinkin puolelle. Tällä on vasta kaksi varsaa, Morbidelli Ion ja Surtees Ion, Morbidellilla on Regazzoni Ion. Nämä taas eivät tule näin vähiin jäämään.

Game of Thrones-/A Song of Ice and Fire (pv ja risteytykset)
Kuten LotR, Got:ssa on paljon, paljon hahmoja ja nimiä, samaan tapaan kirjoittaja on kehittänyt fantasiamaailmalleen historiaa, joten nimilistat eivät jää pelkästään siihen, mitä kirjoissa suoraan nimetään. Eli materiaalia riittää. GoT-nimiä ei ole pelkästään puoliverisillä, vaan myös satunnaisilla arabeilla, mutta toistaiseksi ainakin vain puoliverisillä siitä on jo muotoutumassa nimiperhe. Kantaisä tässä perheessä on oldenburg-ori Oldsfell's Jon Snow. Sillä on toistaiseksi varsat Daenerys, Volantis ja Stannis ja Daenerysin varsa Cersei Ion myytiin aikoinaan Vegasiin (nimi ei ymmärtäkseni ollut pääsyy kasvatin ostoon, muttei siitä kuulemma haittaakaan ollut).

Tuulen Viemää (RMH)
Tämä perhe lähti tamma Bonnie Blue Ionista, jonka varsoista osa sai myös nimensä Tuulen Viemää -kirjasta: Ella Lorena, Tony Fontaine, Beau Wilkes ja Uncle Henry.

Ranta-, loma-, ym. kohteet (pv ja risteytykset)
Tämä sai alkunsa anglo-trakehnertamma Palm Beach SIN:stä, joka meille Evergreystä aikoinaan tuli. Tämän varsalistalta löytyy Riviera, Alicante, Key West, Santa Monica ja Daytona Beach.

– S

Ei kommentteja: