keskiviikkona, toukokuuta 20, 2015

Uusia tulokkaita Ionicissa

Entivanhaan täällä blogissa on satunnaisesti esitelty tallin uusia, kiinnostavia tulokkaita, joten päätin kaivaa vanhan aiheen esille.

hann-o. Crayon Tonic
Uusi hankinta Cannabialta Crayonista, kolmipolvinen hannover-ori. Tulee erityisesti FWB-jalostuksen tueksi, mutta on meillä sille hannover-morsiankin.

KWPN-o. Eucarya Boston
Tämä tulikin jo mainittua, kun kuukauden tallina esiteltiin kasvattaja Eucarya. Kolmipolvinen, voikko KWPN-ori, jolla värin polveutuminen on kunnossa. Kuva uupuu vielä, mutta voikko siitä tulee.

old-t. Oldfinion Stark Amaryllis
Saattaapa olla ensimmäinen oldfinionilainen hevonen meillä ikinä. Vanhempi hankinta, neljäpolvinen oldenburg, ja tämänkin emälinja tulee Suprantin Honeybeesta. Veikkaan että Honeybeestä tulee meidän tallin oldenburgien parissa vielä varsinainen massanimi, meidän "kantatamma" oli Honeybeen varsa ja sitten näitä muita honeybeeläisiä on jotenkin eksynyt talliin muitakin... Jos sinulla on myynnissä suvullinen oldenburg, jolla ei ole Honeybeetä suvussa, olisin kiinnostunut.

ranskanpuoliveriset o. Dauphin de Valoy ja t. Athénaïs du Lanore
Suvuttomia sellereitä, pääasiassa tarkoitettu FWB-jalostukseen, mutta kyllä noista muutama SF-varsakin syntyy.

DWB-t. Renate Lennstrup
Virginia kai keksi tämän jollekin "tilaustyönä" joskus aikojen alussa, tamman vaiheista meillä ei ole sen tarkempaa tietoa mutta tässä keväällä sain mailia, josko haluaisimme tamman "takaisin". Kiitos tarjouksesta, mieluusti otamme itsellemme suvuttoman DWB-tamman vaikkei sitä meille olisi pakko ollut tarjota.

westfalen-tammat Barcarole GA ja Uxima GA
Nämä kaksi on keksitty lähinnä meidän vanhemman oriin, Skeleton GA:n morsiamiksi.

xx-t. Quiero's Lady Fenton
Viime syksynä Kerpalta ostettu vanhasukuinen ratsutäykkäri. Erityisen arvokkaan tästä tekee suvun 4. polvessa näkyvä Wizzerria, jonka luulin jo kadonneen kokonaan täysiverisuvuista.

RMH-o. Bluegrass King GA sukuineen
Alkoi vähän ahdistaa kalliovuortenhevostenkin jalostuksen kanssa kun lyhytsukuisia oli jäljellä enää kovin vähän, ne eivät sopineet toisilleen suvullisesti ja pitkäsukuistenkin kanssa oli vähän tekemistä. Piti sitten keksiä hevonen ja sille suku.

MFT-o. RWR Twisty King
Hei, missourinfoxtrotter, joka ei ole ikäloppu! Tilausvarsa meidän vanhasta oriista ja Ravenwoodin tammasta.

sdb-o. RWR Voodoo Pantheon
Ravenwoodista tämäkin, pitkäsukuinen saddlebred-ori, jonka isälinjasta löytyy vielä vanha ionicilainen ori Silver And Platinum.

sdb-t. Rochelle of Picar
Lyhytsukuinen saddler-tamma Picarista. Aivan vieraita nimiä meille, joten tulee olemaan superarvokas siitostamma.

andalusianhevoset o. Nouvion Calvino ja Nouvion Laurencia
vastikään juuri nitisin siitä, että andalusiahevosten kanta on pieni ja sisäsiittoinen. Nouvionista löytyi onneksi vähän apuja asiaan.

budj-t. Tshernika GA sukuineen
Vähän oli ahtaat linjat budjonnyillakin, joten keksin vuosi takaperin sitten tämän tamman sukuineen.

dongola-t. Nkechinyere
Ihmettelen edelleenkin kahta seikkaa:
1. Mitä minä teen tällä?
2. Mistä minä sille kuvan hankin?

kladrub-o. Zephyon Portia I sukuineen
Sama tarina kuin Tshernikalla ja Bluegrass Kingillä: piti saada nopeasti lisää jalostusmateriaalia, niin keksin sitten hevonen ja sille sukua. Kladrubeistahan on tullut puhuttua viime aikoina jonkin verran blogissa ja päätin etten aio vielä sittenkään lopettaa niiden kanssa. Tässä tulos.

knn-t. Nouvion Kaja
Koska Nouvionissa oli tarjolla myös knabstrupeja...

shagya-tammat Tharia BRA ja Yasit BRA
Branwenilaisia, lyhytsukuisia shagyatammoja. Luoja tietää mihin minä näitä käytän.

australianponi-o. Wallaburra Leroy
Suvuton tuontiori, tarkoitettu sulhaseksi meidän ainokaiselle tammalle.

exm-t. Alice In Wonderland MCF
Mystic Sharifan omistaja otti viime syksynä yhteyttä poniorien astutusten merkeissä ja siinä samalla sain sitten puhuttua itsellenikin muutaman puoliksi uusisukuisen ponin. Alice on yksi näistä.

nf-t. Breezy Rose Mallow
Breezy Ponies on lopettamassa ja meillekin sieltä löysi tiensä muutama poni, Rose Mallow yksi niistä.

–S

2 kommenttia:

Tuire N. kirjoitti...

Ehdottomasti irlannincobeja Ioniciin! Vaikka edes ori ja tamma, jotta mie saan niistä aidon ionicilaisen omaan talliin komeilemaan. Periaatteessa tammakin jo riittää, astutetaan se sitten minun orilla, niin saan siitä puoli-ionicilaisen!

yersinio kirjoitti...

Meillä myytävät hevoset sivu elää koko ajan, joten sieltä saattaa löytää sopivia oldenburgeja jos ei heti niin myöhemmin :)