maanantaina, tammikuuta 22, 2024

Kysely virtuaaliharrastuksesta

Kirsiina ilmoitti Keskustassa keräävänsä virtuaaliharrastajista dataa opinnäytetyötään varten (joka kylläkin kuulemma on koodaustyö, mutta harrastajista koottu data lienee tarkoitettu taustoittamaan työtä), johon toivotaan mahdollisimman monelta harrastajalta vastausta. Kysely on toteutettu Google-lomakkeella ja se vaatii Google-tunnuksen, mutta vastaajien henkilöllisyys pysyy salassa.

Tästä viestiketjuun ja siellä on linkki kyselyyn.

Kyselyssä kartoitetaan ihan perustietoja: harrastajien ikää, harrastuksen kestoa ja sitä, kuinka usein puuhaa virtuaalihevosten parissa. Tämän lisäksi kysytään teknisestä osaamisesta, siitä kuka tietää harrastuksesta ja kokeeko häpeävänsä tätä harrastusta. Kirsiina lupasi esitellä tuloksia kun saa niitä ja olen aika varma, että tulen käymään niitä läpi täällä blogissakin. Kysely on auki 5.2.24 asti.

Minä ihan henkilökohtaisesti toivoisin, että kaikki vähänkään aktiiviset harrastajat kävisivät täyttämässä tämän kyselyn! Virtuaaliharrastajista ei ole vuosien saatossa turhan paljon dataa kerätty. Ainoa tapaus, jonka tiedän varmaksi on vuodelta 2012, jolloin Marsupieni keräsi aika vastaavanlaisia tietoja silloisista harrastajista ja mekin esittelimme tuloksia täällä blogissa: Tilastotietoja virtuaaliharrastajista. Valitettavasti tulokset eivät ole enää nähtävillä. Blogiteksti kertoo sen verran, että tuolloin kyselyyn vastasi 420 aktiiviharrastajaa. Katsotaan miten paljon tällä kertaa saadaan vastauksia.

Ei kommentteja: