maanantaina, huhtikuuta 01, 2024

Miten Ionic toimii: etusivu

Höh, on tuokin nyt kysymys, tuo otsikko nimittäin. Tietenkin Ionic toimii kuten mikä tahansa nettisivu: mene sinne ja klikkaile mitä haluat katsella. Totta, mutta ajattelin tässä postauksessa vähän kirjoittaa auki asioita, jotka saattavat olla hyödyllisiä. Tai sitten kaikki ovat tajunneet ne jo pari vuosikymmentä sitten...

Koska en aio kirjoittaa tästä romaaninpituista tekstiä, palastelen asiaa useampaan osaan. Ensimmäisenä käsittelyyn pääsee itse pääsivu.

Pääsivu

Ionicin pääsivulta haluan erityisesti nostaa esiin neljä asiaa:

1. Hevoset
Linkki hevoslistaukseen, koska mitäpä muutakaan Ioniciin tullaan katsomaan kuin hevosia? Tai ainakin luulen niin. 

2. Kasvatus
Linkki kasvatussivulle. Kasvatussivulta puolestaan löytyvät kasvattilistat ja muuta tietoa kasvatustoiminnasta. Itse käytän tätä varsin vähän, koska minulle keskeisin sivu on Ionicin kasvatit -sivu, jossa ovat ne uusimmat kasvatit ja suunnitellut varsat. Tälle sivulle pääsee suoraan Hevoset-sivultakin.

3. Omistajan ja tallin tiedot
Nämä ovat näitä perusjuttuja tallista: kuka omistaa, miten saa yhteyden ja listattu vielä kasvattajatunnuksetkin. Ylimääräisenä huvina ovat linkit VRL:n tallisivulle ja omistajan esittelyyn.

4. Mitä uutta
Tästä näkee tallin viimeisen päivityksen ajankohdan. Se ei ole ihan tasan minuutilleen paikkaansapitävä, sillä päivitän etusivulle päivämäärän yleensä ennen kuin ajan päivitykset palvelimelle. Oikeasti päivityksiä tapahtuu kuitenkin miltei joka päivä, voisin sanoa, mutta ne eivät näy netissä mitenkään välittömästi.
Tässä on myös linkki blogiin, joka sekin tarjoaa jotakin uutta melko tavalla säännönmukaisesti. Aiemmin tässä oli myös Twitterin, sittemmin X:n, syöte, jonne yritin muistaa päivittää blogipostauksia, niin että ne näkyivät heti tallin pääsivulla. Syöte meni jotenkin rikki enkä ole vielä keksinyt, miten saisin suoraan blogin syötteen näkymään tässä. Se olisi kiva, koska blogikin kuitenkin on aktiivisesti päivittyvä asia.

Jos pääsivusta pitäisi jotain muuta sanoa, niin tuo esittelyteksti on ainainen kiusa. Mitä tallin etusivulla nyt voisi sanoa? Paitsi että se on virtuaalitalli ja siittola ja että rotuja riittää? Toisaalta tämä ei minua paljon rassaa, olkoon nyt taas tuollainen kun on. 

Linkkien takaa löytyy paljon kaikenlaista tietoa. Infon takaa löytyy myyntiehtoja ja muuta tarpeellista. Muiden sivujen hyödyllisyydestä ei aina ole niin takeita, osa roikkuu mukana lähinnä historiallisista syistä. Tätä navigointia voisi kyllä parantaa. Ehkä vielä joskus saan aikaiseksi!

Ei kommentteja: