torstaina, tammikuuta 08, 2009

Jättiläismäinen laukkatalli?

Olemme molemmat tässä S:n kanssa katselleet vähän huolestuneina, että laukkastartteja kyllä riittää, mutta niihin ei aina ole osallistujia. Olemme huomanneet sen omissa laukoissamme (tämän päivän allowance-lähdöissä on aivan surkean vähän hevosia!), mutta myös toisten järjestämissä lähdöissä. Vitosryhmä on täällä mainittu jo muutamaan otteeseen, mutta eipä kolmosryhmäkään juuri juhli ja kyllä noita ihan täysiverisillekin järjestettäviä lähtöjä perutaan osallistujapulan takia aika säännöllisesti. Risuestelaukoista en edes puhu...

Mitä siis tehdä? Pitääkö edes tehdä mitään? Eikö ole hyvä näin, lähtöihin mahtuu aika varmasti ja kaikki ovat tyytyväisiä? No, kun kisajärjestäjät huomaavat, ettei osallistujia ole, vähennetään kisoja (tunnustan: tämä on käynyt meilläkin mielessä). Sitten kun kisoja on niukemmin, omistajat vähentävät hevosiaan ja kisaamistaan ja hevosille löytyy vähemmän sopivia lähtöjä. Sitten taas vähennetään kisoja ja sitten hevosia ja sitten kisoja ja sitten hevosia... Sitten huomataan että laukkatoiminta on minimaalista, jos sitä edes on. Okei, tämä on se pahin mahdollinen skenaario, joka toivottavasti ei toteudu.

Yksi tai kaksikaan ihmistä ei taida tietenkään pystyä koko hommaa pelastamaan, mutta voisihan sitä yrittää. Perustaa siis julmetun ison laukkatallin, josta löytyisi laukkureita kirjaimellisesti joka lähtöön. Ikääntyminen pyörisi CASin mukaan, joten hevosten kilpailuttamisella ei olisi niin suurta kiirettä. Voisimme ottaa sekaan muiden hevosia samalla sopimuksella kuin meillä on nyt Oprah eli me kilpailemme sillä niin kauan kuin se on kisaikäinen ja kun se vetäytyy radoilta, se palaa kasvattajalleen siitoshevoseksi. Sitten voisi keksiä suvuttomia hevosia, pääasiassa kai ruunia, ettei tule kiusausta käyttää niitä jalostukseen, mutta jos pystyisimme hieman kasvattamaan itsekuria, voisimme keksiä myös oreja ja tammoja, joilla kilpailisimme ja jos ne eivät kisauransa aikana tai sen jälkeen menisi kaupaksi, lopettaisimme ne ehkä jalkavaivaisina tms. Sillä kilpaileminen ja jalostus ei sovi samaan talliin, se on minun mielipide!
Tämä tietenkään ei koskisi tekkejä ja terskejä eikä ehkä arabejakaan, koska ne kuuluvat kasvatusrotuihin joka tapauksessa, vaan niiden kanssa jatkettaisiin suunnilleen tällä linjalla kuin nytkin.

Mitä iloa tästä muka sitten olisi? No, ainakin se, että muutkin voisivat ilmoittaa niitä yhtä ja kahta non-quarteria lähtöihin eikä tarvitsisi pelätä että lähtä perutaan osallistujien puutteessa kun voisi melkein varmasti luottaa siihen, että meiltä tulee kuitenkin lisää hevosia kilpailemaan. Lähtöjä ei tarvitsisi perua muutenkaan niin usein. Lisäksi voisimme pitää tallia ns. myyntitallina eli kaikki hevoset olisivat jatkuvasti myytävänä. Sieltä saisivat kasvattajat hankkia uutta verta ja aloittelijat ostaa sen ensimmäisen laukkurinsa, joka olisi jo ehkä vähän kisattukin. Sinne voisi ehkä antaa myös omia, ylimääräisiä kasvattejaan kisattavaksi ja myytäväksi eteenpäin.

Jotenkin minusta tuntuu, että laukkaurheilukeskus Pink nousee jossain kohti lentoon.
Tai sitten me tulemme järkiimme.

6 kommenttia:

... kirjoitti...

Tämäkin on minulla käynyt mielessä kun olen huomannut että noita lähtöjä on jouduttu perumaan aika reilusti useistakin kisoista.

Heittelin eilen osallistumista noihin 9.1 oleviin laukkoihin mutta ei tainnut löytää tietään perille.

Anonyymi kirjoitti...

Olkaa kilttejä älkääkä tulko järkiinne, Pink on mitä mainioin idea...
Ihan totta. Tuo voisi auttaa todella paljon laukkatilannetta. On nimittäin todella ärsyttävää perua lähtöjä, ja Pinkin ansiosta sitä vaaraa ei pitäisi olla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ette saa tulla järkiinne ! 8D Tämä on mah-ta-va idea! Itsekkin voisin kantaa korteni kekoon ja hankkia kaikista muistakin, kuin ryhmästä 2, kaksi kipaletta molempaa sukupuolta nyt ainakin. Paitsi xx hevosta ei kyllä nyt hetkeen tule. 8DD Mutta. LOISTAVA idea ! <3

Aavi S. (VRL-1354, KaRa) kirjoitti...

Ette missään nimessä saa tulla järkiinne. Mielestäni tämä on hieno ajatus ja toteutuskelpoinenkin!

Gin kirjoitti...

Te olette kyllä ihan kamalia :) Kohta meidän on PAKKO perustaa moinen talli. Ajatelkaa nyt, me kilpatallin pitäjinä... Siinä virtuaalimaailman perusteet järkkyvät!

Marjaana kirjoitti...

Loistava idea:D Jopa näin ei-laukkaihmisen näkökulmasta. Etenkin tuo myyntitalli-idea kuulostaa mahtavalta. Ehkä sieltä voisi itsellekin tarttua mukaan jonkunmoinen laukkaheppa, varsinkin jos myyntiehdot on yhtä kohtuulliset kuin Ionicin puolella, niin voisi rauhassa tutkia ja opetella ilman painostusta kisaamiseen.