maanantaina, maaliskuuta 08, 2010

Virtuaalimaailman lyhenteet

Ht.netissä tulee joskus vastaan todellisia kuningasideoita. Viimeisin on Jipon tekemä virtuaalimaailman sanasto. Nyt se tosin koortuu lähinnä erilaisten lyhenteiden selvennyksistä, mutta toivottavasti jatkossa laajenee yhä enemmän selittämään virtuaalimaailmassa muutenkin käytettyä "slangia".

Nyt haastankin kaikki lukijat miettimään lyhenteitä, termejä tai muita ilmaisuja, jotka saattavat olla virtuaalialoittelijoille hämärän peitossa ja kertomaan ne joko täällä blogin kommenteissa tai suoraan Jipolle itselleen. Hänen sähköpostinsa on jippo@hotmail.fi, se ei tainnut löytyä tuolta sanaston sivulta.

Muistinvirkistykseksi linkitettäköön tähän vielä S:n tekemä lista virtuaalimaailmassa käytetyistä rotulyhenteistä.

5 kommenttia:

Eilowy kirjoitti...

Idea itsessään ei taida olla Jipposta lähtöisin, siitä nimittäin käytiin keskustelua tässä http://forum.hevostalli.net/read.php?f=12&i=802258&t=801717 ht.netin topicissa. Mutta kunnia sivujen tekemisestä toki Jippolle itselleen, joka tarttui härkää sarvista (:

Latu kirjoitti...

YIL on varmasti monelle aloittelijalle -kuten minullekin- hyvin hämärä sana... o_O Onneksi tuolla sivuilla se sentäs selitetään. Todella fiksu idea, oikeasti!

Eilowy kirjoitti...

Paitsi, että se YIL selitetään siellä väärin. Kyse ei ole mistään itsenäisestä ikääntymismuodosta, vaan laskurista (Yleinen IkäLaskuri), jolla voidaan laskea mitä tahansa tasaisesti etenevää ikääntymistä.

sanna kirjoitti...

Ei liity itse postaukseen, mutta voisitteko laittaa tänne blogiin hakutoiminnon? Löytyy sieltä Bloggerin valmisgadgeteista. Yritin löytää yhtä tiettyä postausta, mutta jouduin lopulta käyttämään googlea, kun mikään tunnisteista ei tärpännyt.

S kirjoitti...

Kiitos Sanna vinkistä ja anteeksi ettemme ole tajunneet moista aikaisemmin, vaikka olemme toki sen tuolla gadget-listassa nähneet... Ei vain ole sytyttänyt tai jotain.