lauantaina, heinäkuuta 14, 2012

High Twelve Farm

Mitäs luulisit löytyvän High Twelve Farm -nimiseltä virtuaalitallilta? Amerikkalaisia rotuja, quartereita ja semmoisia. Tai englantilaisia täysiverisiä, ehkä se puoliveritallistakin menisi nimensä perusteella. Niinhän sitä luulisi, mutta oikeasti löydät sieltä andalusianhevosia!

Gin bongasi High Twelve Farmin osoitteen ht.netistä jostain harvinaisia rotuja käsittelevästä ketjusta. Kiinnostuimme molemmat tallista heti, eihän meille tarvitse kuin sanoa "andalusianhevonen", niin olemme myytyjä (myös muut rodut käyvät, esimerkiksi "tennesseenwalker", "hackney", "venäjänratsuhevonen"). Nappasin linkin talteen, päivitin uuden tallin myös tämän kuukauden tallivinkiksi Ionicin pääsivulle ja vasta nyt vähän myöhemmin kävin tutustumassa talliin perusteellisemmin.

Olen vallan ihastunut HTF:ään useammastakin syystä.
1. Kasvatusrotu
Kovin vähissä ovat viime vuosina olleet tallit, jotka keskittyvät andalusianhevosten kasvatukseen täydellä teholla. Eikä sitä kovin monelta suuremmaltakaan tallilta löydy ainakaan kovin moniaita yksilöitä. Se on sinällään hirveä sääli, koska se on upea rotu, aivan todella upea.
Toisaalta se on myös kummallista, koska andalusianhevosten kuvia on paljon ja helposti saatavissa. Ja lisäksi andalusiat ovat niitä harvoja rotuja, jotka edes vähän pystyvät kouluratsastuskentillä järkyttämään puoliveristen ylivaltaa, Pekingin olympialaisissa nähtiin kouluradalla alkupään koitoksissa muutamia andalusialaisia (taisi joku olla lusitanokin, mutta käytännössä koko lailla sama asia), kun lähes kaikki muut olivat puoliverisiä.
Mutta siis jos joku valitsee tallinsa kasvatusroduksi andalusia, minä en voi kuin tykätä siitä valinnasta.

2. Kuvat
Kuvat tulikin jo mainittua edellisessä kohdassa ja itse ainakin rakastan andalusianhevosia juuri niiden kuvien takia. Massiivisia, ylväitä, jaloja. HTF:n hevosilla ei rakennekuvia ole, mutta noissa ratsastuskuvissa andalusianhevoset ovat oikeastaan parhaimmillaan. Ja kun minä vielä tykkään muutenkin liikekuvista, niin eihän tässä voi kuin antaa täydet 12 pistettä kuvista.

3. Värit
Kiva myös, että ihan kaikki HTF:n andalusiat eivät ole niitä perinteisiä kimoja. Ei sieltä (toistaiseksi?) löydy mitään erikoisvärejäkään, mutta ruunikko tai musta andalusia ei ole maailman tavallisin näky virtuaalimaailmassa eikä muutenkaan.

4. Tekstit
HTF:n tekstit ovat varsin maltilliset, lyhyet, ytimekkäät ja hyvä kappalejako. Erikoispeukku siitä, että myös luonnekuvaukset ovat ihanteelliset, 3-4 lyhyehköä kappaletta ei riitä kertomaan hevosesta kaikkea, mutta kylläkin kaiken sen, mikä on sanomisen arvoista. HTF:n hevosten luonnekuvaukset ovat oivallinen esimerkki tästä. Sukuselvitystenkään kanssa ei ole liioiteltu ja siinäkin auttaa suunnattomasti selkeä kappalejako ja lyhyet, muutaman lauseen kappaleet.

5. Järkevät kisakalenterit
Tämä voi tietysti johtua tallin uutuudesta ja keskeneräisyydestä, mutta ainakaan toistaiseksi hevosilla ei ole sivuillaan sitä kammoamaani kilometrikisakalenteria, jossa on kymmenittäin (riittääkö se nykyään, pitääkö olla jo sadoittain?) sijoituksia. Kisamäärät ovat siis toistaiseksi hyvin järkevällä tasolla ja mikä parasta: kalentereihin on merkitty kaikki kisat, ei vain sijoituksia. Toivottavasti trendi jatkuu vastaisuudessakin ja omistaja on sen verran fiksu, ettei ala siihen tavanomaiseen kisasouviin.

Lisäksi fiksu ulkonäkö, ainakin pintapuolisesti suht oikein käännetyt englanninkieliset tekstit ja kohtuulliset myyntiehdot tuottavat lisäplussia tallille. Pientä miinusta tulee kirjoitusvirheistä ja siitä, että niissä kisakalentereissa ei ole merkitty luokkien tasoja (sillä, sijoitus saatu helposta C:stä vai GP:stä on jossain määrin eroa). Tietoa tallin virtuaalisuudesta saa hakea sieltä etusivun alalaidasta. Ja klassinen moka: linkit eivät vaihda väriä, kun sivulla on käyty. Joka tapauksessa HTF on mitä lämpimimmin suositeltava virtuaalitalli.

- S

2 kommenttia:

Jemina kirjoitti...

Ihana talli tuo HTF, selvästikin. Heti kun saan sen oman virtuaaliblogin perustettua, niin lykkään tuon suositeltavien tallien listalle :)

Nalee kirjoitti...

Ei hitsi, suuret kiitokset tästä arvostelusta. Sanattomaksi kyllä veti. Laitankin nuo mainitsemasi pikkuviat korjauslistalle samantien.