tiistaina, lokakuuta 16, 2012

Raviuutisia

Meillä on tallissa tasan kaksi ravuria, mutta saa niistäkin uutisia revittyä. Tällä kertaa hyviä uutisia.

Orlov-ori Doblestnyjstä on puhuttukin aikaisemmin. Se on nyt nelivuotias ja kilpaillut suht säästeliäästi (selitettävissä osin omistajien laiskuudella ja osin sillä, että se ei ole aina mahtunut lähtöihin tai lähtöjä ei ole pidetty). Se osallistui kuitenkin 1.10. Taikasumun raveihin ja vaikka neljäs sija ei anna aihetta kovin mittaviin riemunkiljahduksiin, ennätys parani lukemiin 1.17,3aly. Ori paransi sekunnilla kolmivuotiskaudellaan syntynyttä ennätystä ja muutenkin se on kivaa vaihtelua nelivuotiskauden alun vaatimattomiin 1.20-jotakin aikoihin.
10.10. RaPunkin raveista tuli 4. sija, mutta ennätys ei parantunut.

Sitten meillä on muistaakseni ensimmäistä kertaa ikinä B-raviponi ja vieläpä oma kasvatti Ädelsten Ion. Älkää katsoko sen sukua, olen linjannut vanhan oriin Nut Island's Pepperin 2+3, ihan tietoisesti ja tarkoituksella, kun halusin niin kovasti varsan tuosta vanhasta Ädelmetallista. Lisäksi Jazzman II on suvussa peräti neljään kertaan... Ja sukuhan ei ole tippaakaan ravipainotteinen, Ädelmetallin aikoina ei poniraveja taidettu edes järjestää, sama koskee emänisää, joka on vanha nimi sekin. Emänemä on raviponi ja myös sen suvusta löytyy muutamia raveissa startanneita.
Tältä pohjalta ei voi hirveästi siis odottaa Ädelsteniltä, mutta kokeilla piti. Ensimmäiseksi startiksi valikoitui Starberryn villit ravit, joihin sai ilmoittaa mukaan myös sellaisia poneja, joilla ei ollut koelähtöä suoritettuna. Ädelsten pääsi juoksemaan muiden kokemattomien kanssa. Ja se pesi koko porukan! Sija 1/10 lämmittää mieltä kovasti ja into poniravien puoleen kasvoi juuri eksponentiaalisesti.

–Gin

6 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Apua, tehän suorastaan innostatte minua tekemään jotain ravijuttuja! Mutta en tee vaikka mieli tekisi, se kestäisi kuitenkin vain about kolme päivää. ;/

Anonyymi kirjoitti...

huh kun sukusiittoinen tuo russi :S ei kyllä ihan parhaita suorituksia teiltä :D

Anna kirjoitti...

Anonyymi, joo, näyttä tuo olevan aika sukusiittoinen tapaus. Raukka. Mua harmittaa mun IRL-hoitoponinkin suku, sen isä ja emänisä on sama hevonen. Ajatelkaa, tamma on astutettu isällään. Tuo on aika lailla yhtä paha vaikka nuo ei olekaan niin lähestä sukua onneksi. Onneksi Ädelsten ei ole oikea. ;/

S + Gin kirjoitti...

Tuohon sukusiitosasiaan on pakko kommentoida, että kävi meille joskus näinkin, ihan vahingossa. Yllättäen ei käytetty jalostukseen, vaikka eihän virtuaalihevosilla oikeasti olisi väliä vaikka suku oli pelkkiä samoja nimiä.
Ja jalostettiinhan me aikoinaan ns. Wizzerria-linjauksia, oli useampiakin hevosia, joiden suvussa Wizzerria oli 3+2. Wizzerria olikin poikkeustapaus, ainakin minun silmissä.

3+2-linjausta näkee kyllä reaalimaailmassakin ihan tahallaan tehtynä. Varsinkin vanhojen arabien suvut ovat joskus tosi suppeita, kun jotain hyvää oria on käytetty niin paljon. Esimerkiksi kuuluisan ja rotuun paljon vaikuttaneen arabiori Mesaoudin suvussa on Zobeyni kolmesti: 3+4+2.

Anna kirjoitti...

No ei tuo nyt niin paha sinänsä ole, kunhan sanoin. Itse en käytä suku-/linjalsiitosta laisinkaan, en vain tykkää siitä että samat hevoset näkyy kymmenen kertaa hevosen sukutaulusa. No, ei tuo 3+2 nyt niiiin paha ole, mutta se meidän tallin poni, se kun on 1+2 niin ihme kun ei mitään terveysprobleemia ole tullut. Mutta niin se vaan porskuttaa ja on tallin parhaita tuntiponeja, poniruuna parhaassa iässä. Linkitin tuon ruunan sukupostin sivut tuohon nimeeni, Dollimar-niminen jätkä tosiaan kyseessä. Domi-komistus. :) Tuosta sukutaulusta näkee kuinka kivasti Dalton on tuolla 1+2. -_-

Anna kirjoitti...

*Linjasiitos eikä linjalsiitos