torstaina, marraskuuta 01, 2012

Kuukauden valintojen esittelyt

Marraskuussa kuukauden ori on fellponi Brackwaith Orrell, kuukauden tamma SGSH Chalise Ion ja talliksi valikoitui Namer. Tässä paremmat esittelyt niistä.


Brackwaith Orrell eli Orre ei ole meidän ensimmäinen fellponi, mutta ensimmäinen pitkään aikaan. Edellinen, ori Liam of Radon kuoli vuonna 2009. Orren keksimme huhtikuussa 2012. En muista enää ihan tarkkaan syytä, miksi halusimme itsellemme fellponin, paitsi että fellponi rotuna on toki sekä harvinainen että kiinnostava ja kun meillä kerran kuvakin oli valmiina.
Poikkeuksellista meidän hevosille on se, että Orrella on sekä luonne että sukuselvitys. Syy moiseen ihmeellisyyteen on se, että Orrea pyydettiin astumaan fell-tamma ja samalla tammanomistaja pyysi, että voisiko hän kirjoittaa Orresta jotakin sukuselvityksen tynkää varsan sivuille. Sanoimme, että teemme sen mieluummin itse, joten raapustimme nopeasti tiiviin sukuselvityksen ja samalla luonnekuvauksen. Orren ensimmäinen varsa onkin varsin komea kaveri!


Chalise Ion on SGSH, Sim-Game Sport Horse. SGSH:sta oli paljon puhetta alkuvuodesta ja suhteellisen kattava selitys sekä rakenteesta että polveutumisesta sukutauluesimerkkeineen löytyy tuolta Aavistuksen SGSH-sivuilta. Harmi kyllä SGSH on sittemmin unohtunut, mutta on se nyt ainakin hyväksytty VRL:n rotulistalle. Chalise kyllä syntyi ennen kuin SGSH:sta oli puhuttu mitään, mutta tarkemmin sukutaulua tutkimalla selvisi, että se on kelvollinen SGSH:ksi. Niinpä siinä on meidän ihan ensimmäinen SGSH, muttei suinkaan viimeinen. Jatkoa on nimittäin luvassa ja eiköhän Chalisekin pääse varsapuuhiin.
Pidän erityisesti Chalisen kuvasta, kuvan hevosessa on clevelandimaista massaa ja erityisesti pään ilme on sellainen, että sen helposti uskoo cleveland-risteytykseksi. Toisaalta se ei ole liian raskas, löytyyhän suvusta 25% täysiveristä.


Kuukauden talliksi valikoitunut Namer on ihan uusi tulokas virtuaalimaailmassa, esitelty aivan syyskuun lopussa julkisesti. Siitä huolimatta se on järjestänyt jo parit ravit ja estekisatkin.
Itse en yleensä jaksa kiinnostua tallien ympäristö- sun muista kuvauksista, mutta Namer on poikkeus. Omistaja tietää mistä kirjoittaa ja koska nähtävästi koristekuvat ovat suurimmaksi osaksi hänen itse ottamiaan, lienee hän oikeasti käynyt Israelissa.
Ja hevoset! Nameriin on valikoitunut kaksi rotua, arabianhevoset ja peitsarit. Ei välttämättä se yhdistelmä, joka ensimmäiseksi tulisi mieleen, mutta mikäs siinä, onhan meilläkin ollut molempia. EVM-sukuiset arabit ovat aina tervetulleita virtuaalimaailmaan, vaikka arabeja jo muutenkin täältä löytyy. Lisäksi Namerin arabit ovat sietämättömän komeita ja kauniita.
Peitsareitakaan ei virtuaalimaailmassa liiaksi asti ole, joten uusi peitsaritalli, vaikkakin vielä kovin pieni, on varmasti tervetullut ravipuolelle. Puhumattamaan Namerin järjestämistä peitsarilähdöistä!
Namer kuuluu ehdottomasti niihin talleihin, joille todellakin toivoisi pitkää ikää.

–Gin

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

SGSH on mielenkiintoinen rotu. Rakastan kaikkia risteytysrotuja! Itselläkin on vahvasti harkinnassa SGSH:eiden hankkiminen (tai luultavammin kasvattaminen jo olemassa olevista hevosistani), mutta en ole vielä saanut aikaiseksi.

Namer on hieno talli, olen aivan samaa mieltä! Muistaakseni jossakin ht.netin topikissa omistaja kertoi ihan asuvansa Israelissa. Eli varmasti tietää mitä kirjoittaa.

Nintsu