keskiviikkona, huhtikuuta 15, 2015

Mitä jos meillä olisi muitakin virtuaalieläimiä?

Tunnustan sen heti: en ole koskaan sen paremmin perehtynyt muihin virtuaalisiin eläimiin kuin hevosiin. Olen kyllä kuullut, että ainakin joskus muinoin on ollut olemassa virtuaalikenneleitä, -kissaloita, -kaniloita ja muita vastaavia. Onhan meilläkin oma tallikoiramme, kennel Ingelistä aikoinaan hankittu dobermanninarttu Ingel's Ashley. Nykyisin nämä kennelit ja muut ovat käsittääkseni pääsääntöisesti kadonneet. Paitsi tietenkin virtuaalinen maatila Pemberley, josta löytyy kyllä hevosiakin, mutta niiden lisäksi vaikka mitä muuta. Aaseja (ja kai myös muuleja?) näkyy satunnaisesti jostain muuallakin, mutta muuten Pemberley on kyllä lajissaan ainoa. Tai jos ei ole, niin tulkaapas esittelemään.

Niin, ja onhan meillä toki myös tallikissa Killiäinen, muualta hankittu sekin.

Periaatteessa itseänikin kiinnostaisi muutkin eläimet virtuaalisina (kuten myös ihan oikeassakin elämässä), on vain tainnut käydä niin kehnosti, että Ionicilla on niin täydellinen monopoli minun virtuaaliseen ajankäyttööni, ettei siihen juuri mahdu muita sivujuonteita. Jos näin ei olisi, voisin harkita ainakin seuraavia eläinlajeja...

Koirat
Perinteinen valinta, ymmärtääkseni virtuaalikoirat ovat hevosten jälkeen ainakin olleet se eläinlaji, jolla on ollut kasvatus- ja kilpailutoimintaa. Ja jos en ole vääsin ymmärtänyt, vuosien saatossa useampikin virtuaalihevostelija on harrastanut myös virtuaalikoiria ainakin pienenä sivubisneksenä. Nykyisin Flickrin aikakaudella luulisi etteivät kuvatkaan olisi ongelma.

Toki koirien kanssa kävisi samalla tavoin kuin Ionicissa on käynyt hevosten kanssa: liikaa kiinnostavia rotuja, joten homma leviäisi käsistä totaalisesti alta aikayksikön. Haluamieni rotujen lista olisi vähintään yhtä pitkä kuin Ionicin hevosrotujen lista, joten myöhemmin on tulossa oma postauksensa koirista.

Kissat
Kissat kuuluvat top3-eläinlistalleni, joten virtuaalinen kissalauma olisi tietenkin ehdoton. Tuo yksi katti onkin jo, ja sille voisi seuraksi hankkia lisää maatiaiskissoja. En tokikaan pysyttelisi pelkissä maatiaisissa vaan haalisin kissalaani miltei kaikki mahdolliset rodut. Rannalle jättäisin ehkä vain persialaisen, exoticin, munchkinin ja muutaman vielä epäselvän rodun.
Suosikkirotuja olisivat kuitenkin eurooppalainen lyhytkarva, burma, itämainen lyhytkarva, bengali, egyptin mau ja norjalainen metsäkissa.
Ja näiden kanssa värijalostus vasta hauskaa olisikin! Tosin asiaa auttaisi, jos olisi vähäisintäkään käsitystä kissojen värigeeneistä ja värien muodostumisesta...

Hamsterit
Omasta taloudesta pari tämmöistä löytyykin ja kun näyttelyissäkin on tullut käytyä, näille olisi jopa omia kuvia olemassa. Pääroolin varastaisivat syyrialaiset monien eri väriensä, kuvioidensa ja turkkimuunnostensa kanssa. Tosin kun en itse kasvata hamstereita, en ole hirveän perehtynyt niiden värien genetiikkaan.
Kakkossijasta taistelevat talvikko ja campbelli, lähisukuiset lajit. Talvikko on extreme-suloinen, campbellin värivalikoima puolestaan houkuttelisi.
Kolmossijaa pitäisi kiinankääpiöhamsteri, ihan vain siksi, että juuri tällä hetkellä sattuu toisessa dunassa elelemään aivan hurmaava kiinarineiti.
Roborovskeja ei oikeastaan saisi jättää viimeiseksi, koska valtavan suloisia nekin ovat.

Kesyhiiret
Virtuaalihiiret eivät onneksi haise, joten vaikken oikeasti ehkä koskaan halua itselleni hiiriä, virtuaalihiiristä voi aina haaveilla.
Voin vaikka vannoa, että virtuaalihiirten kanssa olisi kyllä mahdottoman hauska puuhastella, olettaen että löytyisi vain riittävästi kuvia niille kaikille kymmenille värimuunnoksille. Suomen Näyttely- ja lemmikkihiiret ry:n sivuilla on aivan mielettömästi tietoa eri muunnoksista. Siellä on standardit, siellä on kuvia, genetiikkaa, jalostusta käytännössä... Ja hiirillä on niin paljon niin ihania värejä, että minun on parempi kyllä pysytellä pois tuolta saitilta, ettei tapahdu mitään vahinkoja.

Naudat
Hiiristä suoraan nautakarjaan: ei maatila ole maatila, jos ei sieltä nautoja löydy. Tai jotain. Virtuaalisesta maatila-Ionicista löytyisi lihakarjapuolelta ainakin ylämaankarjaa ja mustia anguksia, ehkä myös herefordia, limousinea, charolaista, ja Texas Longhornia. Maitokarja ei ole jostain syystä niin kiinnostavaa, mutta suomenkarjaa kyllä pitäisi olla! Ja mieluummin kaikkia, itäsuomalaista, länsisuomalaista, ja lappalaista.
Rotuvalikoimaa näistäkin kyllä löytyisi, kannattaa käydä vilkaisemassa vaikka Oklahoma State Universityn karjarotujen lista.

Aasit
Varsinkin ne isot, karvaiset poitou-aasit kiinnostaisivat ja toisaalta nämä eivät niin hirveästi poikkea hevosista, etteikö voisi joskus vaikka harkita. Onhan noita toisinaan ollut ht.netissäkin myynnissä. Tottakai sitten voisi ja pitäisi teettää muuleja, mutta näiden väriasioiden kanssa joutuisin kyllä sellaiselle alueelle, josta en tiedä yhtikäs mitään.

Kaloja
Voi, virtuaalisia akvaarioita joka sorttia! Ei tarvitsisi murehtia vesiarvoista, ei siivouksesta, vedenvaihdoista, kemiasta (kiitos vain sille lukion kemianmaikalle, joka pilasi sinänsä kivan aineen totaalisesti minulta), tai ylipäänsä mistään! Makeanvedenkaloja, merivesiakvaario, satapäinen parvi kardinaalitetroja, kiekkokaloja, liejuryömijöitä, koikarppeja piha-altaaseen, monneja ja monnisia, kirjoahvenia joka sorttia... Menenkö toteuttamaan heti?

–S

2 kommenttia:

Amar kirjoitti...

Vitsit, virtuaalikalat ois kyllä aika must! Pitäiskö joka kalalle tehdä oma sivu (kannattaako niitä ees nimetä?), vai riittäiskö parvittain? Mitä arvostelukohtia virtuaalikalojen laatuarvosteluun kannattaa laittaa mukaan? Ja arvioidaanko yksilöitä vai ihan vaan parvia, vaiko sitten kokonaisia akvaarioita? Kultakalojen värimuunnosten polveutuminen, anyone?

Se Ionicin Sirpa kirjoitti...

Erinomaisia kysymyksiä, en ole pohtinut asiaa vielä niin pitkälle. Ehkä en tekisi lainkaan sellaista virtuaalitallimaista akvaariota vaan koodaisin itse jonkinlaisen akvaariota simuloivan softan (olen kyllä varma että sellaisia on olemassa jo, pitäisi vain etsiä). Laatuarvostelun pitäisi olla ehdottomasti akvaariokohtainen!

Kultakalojen lisäksi erilaisia värimuunnoksia löytyy ainakin koi-karpeilta, kiekkokaloilta, miljoonakaloila ja taistelukaloilta, kahdelta jälkimmäisellä on myös erilaisia evätyyppejä, jos nyt oikein muistan.