keskiviikkona, heinäkuuta 27, 2016

Meidän hevosten mukaan nimetyt LJ-preppilähdöt, osa 2

Laukkapuolella järjestetään joka CAS-vuoden lopulla kaikille ryhmille arvokilpailut, joihin voivat osallistua vain ne hevoset, jotka ovat saaneet osallistumisoikeuden sijoittumalla vuoden aikana järjestetyissä preppilähdöissä. Preppilähdöt jo itsessään ovat arvokilpailuita ja sinänsä arvokkaita. Osa preppilähdöistä on nimetty reaalimaailman esimerkin mukaan, mutta osa lähdöistä on saanut nimensä virtuaalimaailmassa vaikuttaneiden laukkahevosten mukaan.

Ilahduttavinta on se, että preppilähtöjen listaan on päätynyt useita meiltä lähtöisin olevia nimiä. Ajattelin näin kesän kunniaksi esitellä meidän "julkkikset". Kakkososassa esittelen kolmosryhmän hevoset ja Pratap SIM Cupin (PC) prepit. Kakkosryhmän hevosista, eli meillä käytännössä arabeista kukaan ei ole saanut toistaiseksi kunniaa omaan nimikkolähtöönsä.


Pink Drame Noir Stakes
Nimetty angloarabi-tamma Pink Drame Noirin mukaan
G1, 2400m (12F), hiekka, PC Classic prep

Drame Noir ei koskaan kilpaillut meidän nimissä, se on vain meidän kasvattama. En muista ihan tarkkaan, oliko se peräti tilausvarsa Sandille Anfarwol Acresiin vai myytiinkö se sinne ns. valmiina varsana jo ennen kuin se ehti aloittaa kisauraansa. Joka tapauksessa se on kilpaillut koko ikänsä Sandin omistuksissa.

Sen molemmat vanhemmat ovat suvuttomia angloarabi-laukkureita. Isä Zane Noir GA x on G1-voittaja, joka kilpaili pariinkin otteeseen Pratap Cupissa (tuolloin vielä ilman SIM-sanaa välissä), mutta ilman sen kummempaa menestystä. Pari muiden arvokisojen voittoa siltä löytyy kyllä takataskusta ja muutenkin sillä on ihan kivat statistiikat, prosentit, ja voittosumma (21: 6-1-4-7, 28,6% & 85,7%, 1.502.500v€).
Zane Noir on toistaiseksi jättänyt Drame Noirin lisäksi vain toisen varsan, RBSH-ori Pink Granitin, joka lähti meiltä Il'yaan ja on sekin G1-voittaja kolmosryhmässä. Granitilla on jo omiakin varsoja ja kaikki ovat keränneet eritasoisia Grade-voittoja itselleen.

Drame Noirin emä Carabine GA x on sekin G1-voittaja, joka kuusivuotiaana sijoittui toiseksi PC Maresissa. Senkin statistiikat ovat komeaa katsottavaa: 15: 7-4-3-1, voittoprosentti 46,67%, sijoitusprosentti täydet 100 (tosin se ei ole kovin kummoinen saavutus kolmosryhmän lähdöissä, kun kilpailevia hevosia on kovin vähän) ja rahaakin toista miljoonaa.
Carabine myytiin kisauran jälkeen Kerpalle Stableyardiin, missä se tiettävästi ei ole varsonut. Pinkkiin se ehti jättää Drame Noirin lisäksi toisenkin angloarabi-varsan, ori Pink Commodoren, joka sekin lähti jo varsana Sandille ja on G1-voittaja myös, tosin ei lainkaan niin komeilla statistiikoilla ja prosenteilla kuin vanhempansa ja sisarensa.

Drame Noirin numerot näyttävät tältä: G1, 18: 5-2-7-0, vs. 2.179.000v€, 27,8% & 77,8%. Se kilpaili nelivuotiaasta kahdeksanvuotiaaksi ja viimeisenä kilpailuvuonnaan voitti PC Classicin, johon se oli edellisenä vuonna prepannut voitettuaan Pratap Caye Handicapin, mutta se ei tuolloin osallistunut lainkaan PC-lähtöihin.

Sittemmin Drame Noir on toiminut siitostammana ja sillä on neljä angloarabi-varsaa. Ori Everton S (pinkkiläisestä isästä, huomatkaa!) on kauhonut itselleen Grade-voittoja ja arvokilpailumenestystäkin.


Pink Diamant Stakes
Nimetty angloarabi-ori Pink Diamantin mukaan
G1, 2200m (11F), hiekka, PC Classic prep

Diamantilla on samankaltainen tarina kuin Drame Noirillakin: se lähti meiltä jo varsana Sandille, ellei sitten ollut tilausvarsa. Sandin omistamana se on tehnyt niin komean uran, että se sai oman nimikkolähtönsä.

Diamantin suku on kuitenkin hyvin toisenlainen ollakseen Pinkin hevonen. Sen isä on Ionicin arabiori Zitron Edras, jolla on kaksi polvea sukua. Suvusta ei muita laukkahevosia löydy, mutta Edras itse teki komean uran statistiikoilla G1, 15: 5-2-1-2. Edras jätti useampiakin arabivarsoja Ioniciin, mutta niistä ei kukaan ole kilpaillut.

Emä on Ionicista lähtöisin oleva angloarabi-tamma Adanya Ion. Se puolestaan polveutuu laukkavanhemmista, sen isä SA Zahir Shahab ox oli yksi meidän aivan ensimmäisistä laukka-arabeista, G1-voittaja ja pitkän uran tehnyt ori, mutta sen statistiikat eivät ole kovin kummoiset. Zahir on jättänyt paljonkin arabivarsoja, laskujeni mukaan kaikki Ioniciin jääneet ovat startanneet laukoissa, mutta menestystä ei ole juuri tullut.
Adanyan emä on xx-tamma Adalina BAY, myös meidän ensimmäisiin laukkahevosiin kuuluva ostotamma (huomatkaa VHKR:n mukainen ikääntyminen), joka teki komean uran vaikka omistajat olivatkin kovin kokemattomia laukkamaailmassa tuolloin. Se oli BC Turf Milen kakkonen jonain vuonna ja G1-voitto löytyy tuloslistalta myös. Adalina jätti useita varsoja, joista ainakin osa on startannut laukoissa ja jonkinlaista menestystäkin on tullut. Sen varsat ovat lähinnä kuitenkin kolmosryhmäläisiä, sillä on vain yksi ainoa puhdas xx-varsa.
Adanya itse on G1-voittaja, mutta sen statistiikat eivät ole kovin ihmeelliset. Toistaiseksi Diamant on sen ainoa laukoissa kilpaillut varsa.

Diamant itse on tietenkin voittanut PC Classicin seitsenvuotiaana, viisivuotiaana se oli kyseisessä lähdössä kolmas. Muutenkin sillä on hienonhieno statistiikka (13: 5-3-3-2) ja päälle kaksi miljoonaa virtuaalieuroa rahaa. Varsoista löytyy yksi G2-voittaja tällä hetkellä.


Pink Edward Smith Handicap
Nimetty ISH-ori Pink Edward Smithin mukaan
G2, 2000m (10F), hiekka, PC Classic prep

Edward ehti aloittaa kisauraansa Pinkissä kahden lähdön verran, kunnes se myytiin Kerpalle Stableyardiin ja Kerpan omistuksissa se lähes koko uransa ajan juoksikin. Edwardin ura on vähintäänkin mukiinmenevä, jos nyt ei suoranaisesti loistokas. Sen statistiikat ovat 21: 5-7-3-2, prosentit jäävät melko vaatimattomiksi, mutta G1-voitto on aina hieno asia, samoin kuin 2.672.500 virtuaalieuroa tilillä. Arvokisasijoituksiakin löytyy: nelivuotiaana se oli toinen G2 Piruz Elite Stakesissa ja voitti G2 Pratap Cup Easyn; viisivuotiaana se voitti sekä G1 Pratap Rasmúka Cupin että PC Classicin; ja vielä kuusivuotiaanakin se sijoittui toiseksi PC Classicissa.

Edwardin isä on täysiveriori Pink New Kids On The Block, vaatimattomista vanhemmista polveutuva G2-voittaja ja pitkien matkojen ekspertti. Sillä on useampia arvokisasijoituksia, mutta voitot ovat jääneet tulematta. Kid on jättänyt useampia varsoja, sekä täysiverisiä että kolmosryhmäläisiä, mutta joukossa ei ole Edwardin lisäksi muita niin menestyneitä hevosia.

Edwardin emä on suvuton ISH-tamma Unsinkable Molly GA, joka on G1-voittaja kohtuullisen kivoilla numeroilla (19: 5-1-5-4, 26,32% & 78,95%, 1.835.600v€) ja arvokisamenestystäkin löytyy: Rhabarbarum Stakesin voitto, Pratap Cvet Handicapin kolmossija, ja PC Turfin kakkossija. Mollyn varsoista ISH-tamma Pink Countess of Rothes on G1-voittaja.


Pink Breandain Handicap
Nimetty ISH-ori Pink Breandainin mukaan
G2, 2000m (10F), nurmi, PC Turf prep

Breandain kilpaili meillä kuusivuotiaaksi asti, tosin hyvin säästeliäästi, kuusivuotiskauden lopussa sillä oli vain 6 starttia, joista toki kaksi voittoa, kaksi kakkossijaa, ja kaksi nelossijaa, voittoihin kuului G2 Agripin Stakesin voitto nelivuotiaana. Sitten Breandain myytiin – jälleen kerran – Sandille ja se kilpaili seitsenvuotiaana vielä kolmessa lähdössä, joista se voitti kaikki: Pratap Budaseen, Pratap Cvet Cupin, ja PC Turfin. Ura päättyi siis hienoihin numeroihin 9: 5-2-0-2, 55,6% & 100%, vs. 1.630.400v€.

Breandainin molemmat vanhemmat ovat suvuttomia G1-voittajia. Isä Old Fenian GA:lta löytyy muutamia arvokisasijoituksia, emä Lady Amina GA:lta sen sijaan ei. Isä on jättänyt muitakin Grade-voittajia, sen ensimmäinen varsa on PC Turfin voittanut ISH-tamma Pink Diamond, se on myös edellämainitun Pink Countess of Rothesin isä ja ISH-ori Pink Donovan on risuestepuolella G1-voittaja. Lady Aminalla ei ole muita menestyneitä varsoja.

Breandainilla itsellään on kaksi varsaa, nuorempi ei ole startannut vielä, mutta vanhempi, ori Síoraí Brennan on G2-voittaja.

–S

Ei kommentteja: