maanantaina, syyskuuta 13, 2021

Ne pienet (itseaiheutetut) ongelmat

Aina välillä tulee törmänneeksi harmittaviin asioihin:

 • Tarjolla olisi pv-näyttelyt, joihin en voi ilmoittaa kuin aivan satunnaisia yksilöitä, koska rakastan ratsastuskuvia niin paljon että lähes kaikilla kuvallisilla puokeilla on ratsastuskuvat.
 • Tajuan ettei yllämainittu ongelma koske pelkästään puokkeja.
 • Olen kilpaillut kaikki, siis ihan kaikki NSH:t ja melkein kaikki tennesseenwalkerit, saddlebredit ja missourinfoxtrotteritkin porrastettujen puolella valmiiksi eikä minulla ole ilmoittaa hevosia mukaan kisoihin.
 • VHKR:n mukaan ikääntyvät, tuoreemmat porrastettujen kisaratsuni ovat suurimman osan ajasta odottamassa ikääntymistä päästäkseen seuraavalle tasolle. Sinne päästyään, ne kilpailevat kolme päivää ja olisivat taas valmiita siirtymään eteenpäin tasoilla, mutta ikä ei riitä, joten odottelemme vähän taas lisää.
 • Haluaisin saada lisää meidän vanhoja arabeja ja rockyja porrastettujen listoille, mutta ne ovat rekisterissä Virginian omistuksessa.
 • Virginia varmaan sanoisi tähän, että VRL:stä puuttuu edelleen se massatoiminto omistajanvaihdoksille. Tosin epäilen ettei sitä ole kukaan muu kaivannutkaan kuin me.
 • Kun VSN-näyttelyissä jonkin hevosen sivut eivät toimi ja joudun hylkäämään hevosen.
 • Kaikki noniukset ovat sukua keskenään enkä millään jaksaisi taas keksiä unkarilaisia hevosennimiä. Mietin kuumeisesti jos voisin käyttää muunkielisiä nimiä, mutta ei taivu, ei niin millään.
 • Varastoistani ei löydy oikein mitään noniuksesta meneviä hevoskuvia.
 • Harmiklassikko: jokin hevonen on kadonnut niin perusteellisesti, ettei siitä löydy mitään vanhoja sivuja mistään.
 • Kasvattilista-tiedoston pituus on yli 15000 riviä ja joka päivä tulee lisää kun suunnittelen uusia kasvatteja vuoden 2022 jälkipuoliskolle.
 • En jaksa perata sitä kasvattilistan alkupäätä, jotta saisin sieltä siirrettyä tavaraa vuoden 2017 listalle. Kyllä: minulla on vuonna 2017 syntyneitä kasvatteja, joille en ole saanut vieläkään sivuja tehtyä. Jos noudattelisin VHKR:ää kovinkin tarkasti, saisin kuopata ne samoin tein. Itse asiassa hyvinkin jo vuosi, pari sitten.
 • WRJ-kisoja on niin huonosti kalenterissa ja tiedän että pitäisi jaksaa itse aktivoitua, mutta kun ei jaksaisi. Porrastetut ovat niin paljon helpompia.
 • Paitsi ARJ ei ole helppo. Siellä se luokkien lista on niin pitkä, että joka kerran kun haluaa lähettää kisakutsun, on skrollattava noin miljoona kilometriä sivua alaspäin. Onhan se hyvä että luokkia on niin paljon, se tarkoittaa että kaikkea on mahdollista järjestää, mutta käyttöliittymä sukkii.
 • Kun tallista löytyy vielä niitä hevosia, joiden sivut on tehty vuonna 2014 ja siis englanninkieliset ja niille pitäisi merkitä hevosten tasot porrastetuissa enkä jaksa enkä halua enkä osaakaan kääntää tekstejä englanniksi. Ei kaunista.
 • Löysin vihdoin ja viimein äänikirjat varmaan viimeisenä ihmisenä maailmassa, mutta nyt ei lenkillä pää suolla enää tarina-ideoita, kun pitää keskittyä kuuntelemaan sitä kirjaa eikä ajatella omiaan. (Pro-tip: jos lähtee iltapimeällä lenkille, ei kannata valita sitä hirviöistä tai sarjamurhaajasta kertovaa kirjaa kuulokkeisiin.)
 • Kun keksin tosi hyvän hevosennimen, mutten kirjoita sitä muistiin, koska onhan se nyt niin itsestäänselvä ja helppo muistaa. Seuraavan kerran muistaa vain sen, että se oli tosi hyvä nimi, muttei ole pienintäkään aavistusta, että mikä.

Niin että näillä taas eteenpäin.

– S

6 kommenttia:

Chao kirjoitti...

AI ETTÄ toi viimeinen kohta osuu niin syvälle sydämeen. Oon varmaan vuoden verran kerännyt (entisen) puhelimeni muistioon kaikkia hevosten nimiä ja nimi-ideoita.

Ja sitten se puhelin hajosi.

Ei huolta, kyllähän ne tiedot siirtyy pilvestä uuteen luuriin.
Eikö vain?
EIKÖ VAIN?

NO EI SIIRRY jos uudessa puhelimessa ei ole muistiota ollenkaan! (Kiitos Motorola...)

En näe niitä ideoita enää ikinä, koska arvaa montako muistin niistä 500:a ideasta ulkoa? Kaksi viimeisintä. Henkisesti itkettää.

S + Gin kirjoitti...

Äääh! Tuo on kyllä jo ihan liian julmaa, kun kuvittelee tallentavansa asioita ja sitten käy näin.
En tiedä onko väärin herätellä toivonkipinää, mutta jos vanhassa puhelimessa on ollut jokin varmuuskopiointisysteemi, se tiedosto voisi olla tallessa, vaikka uusi puhelin ei siitä mitään ymmärräkään. Sitä kyllä en nyt ihan heti keksi, että miten siihen pääsisi käsiksi, mutta tarkista nyt ainakin läpi uuden puhelimen tiedostot. Jos vanhasta puhelimesta on tullut uuteen joitain tiedostokansioita, niin hullulla tuurilla se muistiotiedosto saattaisi olla siellä myös.

Olen itsekin joutunut painimaan näiden muistioiden kanssa, sillä monissa puhelimissa on se oma muistio-softansa eikä se ole Googlen, joten niiden tiedostojen synkkautuminen uuteen puhelimeen ja toimiminen on vähän hähmäistä, varsinkin jos vaihtaa puhelimen merkkiä. Vajaa kymmenen vuotta sitten onnistuin tallentamaan näitä muistiotiedostoja Google Driveen. Käsinhän se piti tehdä, mutta siellä olivat. Ja ovat vieläkin! Siitä oli suurta iloa pari vuotta sitten, koska se oli ainoa paikka, mihin kukaan oli kirjoittanut ylös vuonna 2012 kotipuoleen istutettujen luumupuiden lajikkeet :D

Chao kirjoitti...

I've tried everything. Kyllä meinaan harmittaa. Melkein luovuin tuontihevosista täysin tämän vuoksi mutta onneksi on ihania kanssaharrastajia. :D Täytyy varmaan jatkossa siirtää kaikki suoraan jollekin sellaiselle alustalle joka ei noin vain katoa... Helpommin sanottu kuin tehty. ::::D

S + Gin kirjoitti...

Oi voi, sitten ei voi muuta sanoa! Googlen Keep voisi olla sellainen sitten, Googlen tuote niin toimii laajalti Android-puhelimissa ja selaimellakin. Ainakin siihen asti, kunnes Google päättää ajaa sen alas...

Minni kirjoitti...

Siis mulla on ollut kans muutama tuonnin nimi päässä mielessä mut sit ku ei oo kirjottanu ylös niin "puff" sinne meni...

WRJ kisojen pitämisen kanssa täytyisi kyllä aktivoitua nyt kun alkaa loppumaan potentiaaliset kisapaikat yhden hevosen kanssa kun haluan käyttää noita kisoja sen tarinassa. Ehkä pitääkin tässä heti käydä tiputtamassa muutama nippu kalenteriin.

k kirjoitti...

Ette muuten ole ainoita joille massaomistajavaihdos olisi tarpeen VRL:lässä (tai mahdollisuus rekata suoraan useamman ihmisen nimiin), meillä kelluu Deadwoodin hevoset melkein kaikki vain toisen omistajan nimissä molempien sijaan.