maanantaina, toukokuuta 15, 2023

Lavender Fields

Katariina A:n Lavender Fields on uusi ja vielä keskeneräinen talli, mutta otan silti asiakseni esitellä sen blogissa, koska se on kovasti kiinnostava. Toivon lisäksi, että talli saa ilmaa siipiensä alle ja siitä tulee pitkäikäinen, toivottavasti suorastaan ikuinen talli.

Kiinnostavinta Lavender Fieldsissä ovat tietysti rodut. Heti lähtöönsä talli painottuu harvinaisiin ja kuulemma erityisesti kylmäverisiin. Loistava yhdistelmä, sillä moni kylmäverinen onkin harvinainen ja kylmäverisiä (poislukien suomenhevoset, vuonohevoset ja issikat, jos nämä luetaan kylmäverisiksi). Ja jo nyt, keskeneräisenäkin, hevosrotujen valikoima on niin laaja, että Ionic vaikuttaa tylsältä sen rinnalla! Auxois, muraközinhevonen, dölehevonen, perunpaso, kanadanhevonen, American Walking Pony, landesinponi, vain muutamia mainitakseni.

Toki sekaan mahtuu yleisiäkin rotuja. On arabianhevosia, welshejä, ratsuponeja, FWB:itä, trakehnereita ja niitä suomenhevosia. Eli siinäkin mielessä talli muistuttaa Ionicia, on vain valikoimaltaan laajempi. Tuntuukin vähän siltä että mitä tahansa etsitkin, niin kaikkea löytyy. Ja minä sitten rakastan tällaisia talleja! Voin kuvitella mielessäni jo sen sähköpostin, jolla on pituutta kuin joulupukin parralla: kymmenittäin astutuspyyntöjä ja vähintään pari tusinaa tilausvarsaa. Ehkäpä yritän vielä post scriptumissa kaupata muutamaa omaa kasvattia tallille.

Ulkoisestikin talli miellyttää. Okei, minä olen helppo: violetti väri ja kukkakuvio, niin olen myyty (toki myös muunväriset kukat kelpaavat ja väreistä sininen). Talli on tosi yksinkertainen tai itse asiassa niin yksinkertainen, että minua alkaa vähän hävettää Ionicin ja GA:n kanssa. Mitäpä sitä muuta tarvitsee kuin hevoslistan, kasvatussivun ja pääsivun. No, ehkä jonkinlainen info, jonne voi lykätä kaiken muun, jota ei halua pitää pääsivulla ja joka ei sovi muille sivuille. Valitettavasti talli sortuu virtuaalitallien ja vähän muidenkin sivustojen helmasyntiin: linkkien väri ei vaihdu kun sivulla on käyty. Ison rotu- ja hevosmäärän kanssa se olisi aika tärkeätä nähdä, missä on käynyt jo, kun selailee.

Siitä minulla ei ole vielä tietoa, millaista käyttöä hevosille aiotaan. Nähtävästi kaikki tai ainakin miltei kaikki ovat käyneet RMP:ssä ja siihen kuulemma jalostuskin nojaa. Sitten on toki jalostuskäyttöä, jota on ainakin jo aloiteltu. Moni nähtävästi kilpailee myös porrastetuissa, mikä on tietysti ison hevosmäärän kanssa helpompi ratkaisu kuin työläät perinteiset kisat. Kuvissa ei ole lähdetty tarpeettomasti hienostelemaan, vaan käytössä on tosi paljon kaikkea vapaastikopioitavaa eikä kaikilla todellakaan ole rakennekuvaa. Sen sijaan kuvien rodunmukaisuus on erinomaisella tolalla. Eli tässäkin mielessä se noudattelee varsin samoja linjoja kuin Ionic.

Kuten sanoin, toivotan Lavender Fieldsille pitkää ikää ja mainioita vuosia harvinaisten rotujen parissa. Minä ainakin arvostan kovasti tallia jo nyt!

Ei kommentteja: