perjantaina, lokakuuta 30, 2009

KRJ-tulosten näpelöintiä

Jahah, virtuaalimaailmssa kuohuu taas kun elämää suurempi vääryys on paljastettu. Kyse on siis viidestä Tousle Rouetin KRJ-kisasta, joissa kisojen pitäjä osallistui itse vain GP-luokkaan ja jokaisessa kilpailussa hänen kahdeksan hevostaan sijoittuivat yhdeksän parhaan joukkoon, ts. saivat sijoitukset 98 hevosen luokissa.
Tässä vielä kuvakaappaukset "todisteeksi", koska kisakutsujen sivut todennäköisesti katoavat hyvin nopeasti netistä. Tosin en tiedä onko siitä mitään hyötyä, tuloksethan säilynevät VRL:n arkistossa ellei niitä sieltäkin poisteta huijauksen takia.







S kirjoitti jo aikoja sitten tekstin otsikolla Arvontakoneet: oikeasti satunnaisia vai leikisti satunnaisia?, joka kannattaa lukaista yleensä ennen kuin lähtee syyttelemään ketään tulosten näpelöinnistä. Tosin tuo ei kyllä riitä selittämään näin räikeätä tapausta ja varsinkaan sitä, että Pörröpampulan omia sijoituksia lukuunottamatta muiden luokkien ja GP-luokankin muut sijat näyttävät riittävän satunnaisilta.

Joten: syyllinen on löydetty ja nyt alkaa hiillostus ja haukkuminen. Tuomitseminen on hauskaa ja varsinkin kun muistetaan mainita, ettei ole oikein koskaan pitänyt Pörröpampulasta. Vai mitä?

Jokaisen asianosaisen kuitenkin olisi syytä mennä viettämään aikaa peilin eteen ja ihan vakavasti miettiä, onko itsekin osasyyllinen tapahtuneeseen. Ei tietenkään suoraan syyllinen, tulokset on arponut yksi ainoa henkilö, mutta kannattaa miettiä hetki, mitkä ovat ne syyt jotka ovat ajaneet Pörröpampulan tällaiseen tekoon.
No sijoitukset tietenkin! Se, että sijoituksilla voi ostaa pisteitä KRJ:n lattuarvostelussa ja että vain sijoitukset lasketaan. Se, että kaikki haluavat sijoituksia, sinäkin joka nyt olet osoittelemassa sormella Pörröpampulaa. Se, että juuri sinä siinä monitorin toisella puolella edellytät ostamasi varsan vanhemmilta KRJ-palkintoa. Se, että menestyneellä hevosella nyt vain täytyy olla sadoittain sijoituksia. Ja että sadan hevosen luokissa on hyvin, hyvin epätodennäköistä saada sijoituksia käpälöimättä tuloksia.

Syyttelyn sijaan tämän pitäisi ennemminkin herättää keskustelua siitä, onko nykymeininki ylipäänsä edes järkevää. Ei Pörröpampula olisi vilppiä tehnyt, jos sijoitukset eivät olisi kaikkien kisoihin osallistuneiden henki ja elämä, se ainoa asia, miksi he ylipäänsä osallistuivat, uskon vakaasti näin.

Minun käy hieman sääliksi Pörröpampulaa. Tuloksiahan hän käpälöi, en voi enkä haluakaan sitä kiistää noiden näkemieni tuloslistojen perusteella, mutta ymmärrän jotensakin syyt, miksi hän siihen sortui. Olen vakaasti sitä mieltä, että jokaisen asiaan mitenkään liittyvän pitäisi todellakin miettiä ihan vakavasti sitä, että mitä hittoa te olette tehneet virtuaalimaailmalle.

Mutta... Eivätpä saaliin jäljille päässeet verikoirat paljon järjen ääntä kuuntele. Ajojahti on alkanut ja koirat louskuttavat innoissaan.

4 kommenttia:

Pölhö kirjoitti...

Tulosautomaatit todellakin tykkäävät heitellä aina samoja nimiä kärkeen, ja välillä pelottaa kun se heittää omia hevosia sinne suorastaan järjestään -tulee ajatus että kohta joku osoittaa minua sormellaan ja syyttää, koska eihän nämä "tulosautomaatin vika!" jutut mene enään läpi vaikka ne yleensä totta ovatkin.

Pörröpampulan nimi kyllä näkyykin aika räikeasti tuolla, olet oikeassa. Tässä lienee kyse siis ihan vilpistä. Myönnettäköön että minua tuollainen suututtaa, mutta sekin on sanottava että nykyisin nuo vaateet ovat kyllä täysin kohtuuttomia lähes jokaisessa piirissä (miinus ravi- ja laukkaympyrät YLEENSÄ) PKKsta KRJhin. Laatuun painotetaan liikaa. Minulla on hevosia joiden kuvat on piirretty mallista ruudukkoa käyttäen (näyttävät läpipiirretyiltä siis, en viitsi viedä näyttelyihin) joilla en kisaa ehkä lainkaan, mutta arvostus tuleekin siitä että niiden kanssa saa touhuta päiväkirjojen kautta. Hoitajien hoitoviestit ovat minulle se, minkä mukaan minä hevosta arvostelen. Tahtoisin erakoitua koko VRL:stä näiden seikkojen takia, jotka mainitsin.

feiarth kirjoitti...

Oltuani reilu vuoden verran poissa virtuaalikuvioista en voi kuin ihmetellä miten voidaan edelleen mennä alamäkeen - omasta mielestäni tietenkin siis. Ulkoasuista, kuvista jne pyydetään OIKEAA rahaa palkaksi, sijoituksia pitäisi kisata kymmeniä jne. Mihin se kaikki hauskuus on kadonnut? Virtuaalimaailmastakin on tullut valtavaa suorittamista. Onhan se sitä ollut jo pitkään, mutta jotenkin homma menee vakavampaan suuntaan koko ajan.

No, tottahan on, että siihen ei tarvitse lähteä mukaan vasten tahtoaan, mutta jos nyt mietitään vaikkapa aloittelijoita ja sitä, millaisen kuvan he saavat virtuaalihevostelusta.. Aika raadollista meininkiä.

Olen siirtynyt kisaamaan porrastettuja jo ennen taukoani, suurin kisatykkini on ruuna, eikä se koskaan tule siis saamaan jälkeläisiä, joille minun olisi väenvängällä löydettävä aktiiviset, laatista tavoittelevat kodit. Ehei, minä kilpailen itseni vuoksi, siksi, että se on hauskaa.

Silti tätä meininkiä katsellessa tulee välillä suru puseroon. Latu edellä sen sanoikin: täysin kohtuutonta..

Niina kirjoitti...

Todella hyvä kirjoitus!

Alkuperäisessä tekstissä mainittujen Tousle Rouletin kisojen GP-luokan tuloksia ei voi saavuttaa muuten kuin huijaamalla, ellei sitten tosiaan ole noin hyvää pataa arvontakoneen kanssa, mutta se mikä minua tässä sopassa pistää pään kiehumaan, on ihmisten suhtautuminen tähän "suurhuijaukseen". OK, jos keskustelu olisi jäänyt pelkästään kisatuloksien puimiseen, mutta mikä ihmeen into on vetää kummin kissan kaverin vähän aliravittu kissakin mukaan tähän vyyhtiin, ihan vaan tarkoituksena polkea huijari maan pienimpään rakoseen. Sääliksi käy Pörröpompulaa, ihan kun kellään häntä kritisoijistakaan olisi puhtaat jauhot pussissa :/

Ja tosiaan, Pörröpampulahan käpälöi vain kisatuloksia. Taisi tämä toimintatapa osua usealle himokisaajalle aika arkaan paikkaan, mikä taasen kertoo oman tarinansta nykyisestä sijoituskeskeisestä virtuaalimaailmasta...

Viivuska kirjoitti...

Ei tämä välttämättä olisi ollut näin räikeä vääryys, ellei siitä oltaisi tehty sitä. Toisaalta huijaus oli hyvin räikeä, mutta asian olisi hyvin voinut hoitaa myös kaikkien puolesta helpommin ja kivuttomimmin vain ilmoittamalla VRL:n asiasta.

Toisaalta itsellänikin on kokemusta tälläisestä vahingossa tulleista suurista sijoitusmääristä, kuten eilen aiheesta kertovassa topicissa sanoinkin. Onhan voinut käydä niin, että sinne kärkipäähän on tullut niitä sijoituksia paljon ja kys. henkilö ajatteli, ettei se vähän haittaa jos sinne pari muutakin omaa hevosta lisää laittaa. Mistä sitä tietää. Mutta vähän kyllä liikaa homma paisuu. Kyseessä on vain virtuaalikisat.