torstaina, lokakuuta 29, 2009

Miksemme osta muilta keksittyjä hevosia?

Me valitamme säännöllisin väliajoin hevosten keksimisen vaikeutta. Tai ei keksimisessä ole ongelmaa, mutta kun niille kaviokkaille pitäisi päkistää kelvolliset nimet jostain! Ja se on vaikeata parin tuhannen kasvatin ja lukemattomien keksittyjen hevosten jälkeen.
Niin, miksemme siis ostaisi muilta "tuontihevosia", kun myyntitopikkeja aika ajoin löytyy eri foorumeilta?

Tämä Lumienkulin sinänsä fiksu topikki tiivistää erään ongelman, jonka takia suurelta osin välttelemme muiden keksimiä hevosia. Hevosten tiedothan ovat noin muuten ok, ei ole 112-senttisiä shetlanninponeja tai 155-senttisiä haflingereita, jotka ovat ravihevosia.

Mutta nuo nimet!
Ead's Captain-niminen ariegenponi, jonka isänemä on CJ's Polly ja muutenkin suku on täynnä englanninkielisiä nimiä! Ja kyse on ranskalaisesta, harvinaisesta rodusta, jota ei reaalimaailmasta juuri Ranskan ulkopuolelta löydy. Ja kasvattajakin kuulemma Ranch Ead's, Ranska. Sen verran tiedän minäkin, että sitä päivää ei ole nähty että ranskalainen nimeäisi siittolansa ranchiksi, ellei kyse nyt ole jostain 100% westerniin painottuneesta tallista.
Ja näitähän riittää: Corona's French Flame-haflinger! Te's Bar Jet-pohjoisruotsinhevonen ja muutenkin suvun nimen kuulostavat lv-ravureilta. Ranskanravureita, joilla on jenkkiläiset nimet ja suvut. Claydy-suomenhevonen, mutta sen sukuun on edes yritetty änkeä jotain suomalaisiakin nimiä. Ziggy's Spryte - niminen tersk, jonka senkin suku on täynnä englanninkielisiä nimiä, samoin kuin yhden ahaltek-paran. Ja vuonohevosen suvusta löytyi myös nimi Cheleken's Zealandia, joka on melkein sama asia kuin Cheleken Zealandia-niminen kaspianponiori, esiintyy mm. Hevosmaailma.netin sivuilla.

Voi olla, että olemme tiukkapipoisia nipottajia, mutta me emme vain pysty omistamaan edes virtuaalihevosta, jolla on tyhmä ja rodulle täysin naurettava nimi. Ei kykene, ei anna kantti periksi. Ja tuo viimeinen juttu on kaikkein pahin, kun pyrimme mahdollisimman tiukasti pitämään reaalihevosten nimen kaukana meidän virtuaalitalleista. Tietysti vahinkoja sattuu aina emmekä mekään voi tietää kaikkien maailman hevosten nimiä, mutta tieten tahtoen emme halua näitä huijaushevosia itsellemme.

Ei kommentteja: