perjantaina, lokakuuta 30, 2009

"En minä mutku noi muut"

Tuo Ginin edellinen postaus ei (ainakaan vielä) herättänyt toivottua vakavaa keskustelua huijaustapauksen syistä ainakaan hevostalli.netin keskustelussa. Kuten arvattua, joku tuli sinne jo huutelemaan, että joo, minä olen viaton, minä en kisaa KRJ:ssä enkä sitä enkä tätä ja tuo Ginin teksti ei siis mitenkään voi koskea minua, joten voin hurskastella oikein rauhassa ja olla tyytyväinen itseeni, koska olen ihan viaton.

Mutta ei se ole niin. Jokaisen, siis todellakin ihan jokaisen virtuaalihevostelijan tulisi katsoa peiliin ja miettiä omia asenteitaan ja toimiaan. Jopa meidän, jotka kieltäydymme täysin kilpailemasta VRL:n alaisissa kilpailuissa VNT:tä ja ARJ:tä ehkä lukuunottamatta. Me kaikki olemme virtuaalimaailman osasia, kukaan meistä ei toimi tyhjiössä, jossa muiden toimet eivät vaikuttaisi eikä meidän toimen vaikuttaisi muihin. Kukaan ei voi asettua tämän kohun yläpuolelle ja todeta olevansa viaton.

Todellakaan, emme edes me, vaikka Gin on vuosia ollut kilpailemattomuuden ja yleisen piponhölläämisen puolestapuhuja ja minä siinä sivussa myös. Me olemme epäonnistuneet. Me olemme osasyyllisiä vaikka kaksi ihmistä ei tietysti voikaan kovin suurelta osin muuttaa virtuaalimaailmaa sellaiseksi, ettei tällaista huijausta tarvitsisi kenenkään tehdä.

Mitä me kaksi sitten voisimme tehdä? Ensimmäisenä mieleen tulivat seuraavat asiat:
- jatkamme entistä pontevammin saarnaamista siitä, että sijoitukset tai kilpaileminen yleisesti eivät ole koko virtuaalielämä eivätkä ne yksin saisi määritellä hevosen, tallin tai omistajan laatua ja hyvyyttä. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että joudun tekemään paluun hevostalli.netiin vaikka olen edelleen näreissäni ylläpidolle heidän suoranaisesta halveksunnastaan virtuaalihevostelijoita kohtaan.
- alamme ostaa enemmän hevosia muilta, ettemme vain keksi ja kasvata itse. Ostamme tietysti sellaisia hevosia, jotka eivät ole itse sikakisattuja, eivät polveudu laatuarvosteluissa menestyneistä vanhemmista eikä niiltä itseltään vaadita kilpailemista. Tämän toivoisi pieneltä osaltaan auttavan siinä, että myös ne yleisen mielipiteen mukaiset "huonot" hevoset menisivät kaupaksi, niitä uskallettaisiin myydä ja haluttaisiin ostaa.
- myymme enemmän hevosia talliemme ulkopuolelle ilman vaatimuksia kisaamisesta ja muusta menestyksen tavoittelusta
- ehkä Ginin olisi todellakin syytä hommata itsensä jollain aikataululla VRL:n päättäviin elimiin?

No niin, peli on avattu. Mitä TE aiotte tehdä sen eteen, että kilpailemisesta ja sijoituksista tulisi yleisesti ottaen vähemmän tärkeitä ja ettei tulevaisuudessa kellekään tulisi edes kiusausta muokata kisatuloksia tällä tavoin?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen sitten niin samaa mieltä. Mikä mukava harrastus tämä enää on kun kaikki kisaavat hullun kiilto silmissä (:

-Rena

Decne kirjoitti...

Tähän on kyl pakko sen verta sanoo et on myös ihmisiä (myös minä mukaan lukien) jotka _pitävät_ kilpailemisesta niin jaoksen kuin jaoksottomien alaisissa kilpailuissa. Itse ainakin pidän siitä että hevoset menestyy. Se on oma tavoite ja sen haluan tavoittaa.

Toiset saa niitä puskapolleja kasvattaa, jotkut haluaa menestyjiä (nyt juuri siis kilpailumenestystä tarkoitan), jotkut haluaa kisata, toiset ei.

Eiköhän tää harrastus edelleen (nyt ja aina) ole ihan oman tarpeiden mukaan menemistä, kaikki tekee sitä mitä haluaa. En minä ainakaan voi pakottaa siskoani lopettamaan kilpailemista tai itseäni tekemään ratsastuskoulua, jos sellainen ei kiinnosta.

okei oon taas hieman väsynyt, kadottanut silmälasit ja muutenkin lukeminen tässä kauheassa huurretilassa on tuskaa. Toivottavasti pointti on kuitenkin selvä ;)

Decne kirjoitti...

Niin eli siis vielä lisättäköön että MINÄ (kyllä, juuri minä) en tee ainakaan asian eteen yhtikäs mitään >:D

Gin kirjoitti...

Emme ole väittäneet koskaan, etteikö saisi kilpailuttaa hevosiaan, jos sitä oikeasti haluaa ja siitä pitää. Kaiketi sellaisiakin ihmisiä on, vaikka itse emme siihen ryhmään kuulukaan. Kuitenkin on syytä miettiä, että pitääkö siitä kisaamisesta itsessään vai pitääkö siitä, jos kisoista tulee menestystä? Ajatteleeko, että tuo on huono hevonen kun se ei ole sijoittunut ja tuo taas kuvä, koska sillä oli parempi arpaonni? Ja ennen kaikkea: odottaako muilta samanlaista käytöstä kuin itseltään? Myytkö kilpailemattomaan kotiin? Ostatko kilpailemattomien vanhempien varsoja?

Meille on kieltäydytty myymästä hevosia sen takia että me emme kilpaile ja tuomme tämän seikan selkeästi esille (tosin se myös jo tiedetään varmaan aika yleisesti). Meitä se ei yleensä haittaa, me saamme hevosia muualtakin. Lisäksi tunnemme virtuaalimaailman liian hyvin ja olemme liian paksunahkaisia, että loukkaantuisimme tästä. Mutta mitä tekee meitä 20 vuotta nuorempi aloittelija, joka arkana tulee ostamaan ensimmäisiä hevosiaan? Kilpaileminen, mitä se on? Onko se pakko? No on, kun nuo sitä vaativat. Minun pitää siis kilpailla. Ei riitä, minun pitää kilpailla paljon, että kelpaan. Minun pitää kilpailla niin paljon etten jaksa kohta enää ja lopetan. Minun pitää väärentää tuloksia, että saisin edes muutaman sijoituksen hevosilleni.

And here we go again...

Magnetie kirjoitti...

Erohan on nimenomaan siinä HALUAAKO vai PITÄÄKÖ kilpailla. Nykypäivänä vaatii aika paljon pokkaa, ettei lähde mukaan virtuaalimaailman sijoituskilpailuun. Jos haluaa olla tunnettu ja menestynyt (kuten useimmat haluavat, vaikka eivät sitä tunnustaisikaan), on PAKKO kilpailla.

Tekisi niin kovasti mieli osoitella jokaista virtuaaliharrastajaa - myös itseäni - siitä, että tällaiseen on ajauduttu. Tekopyhäksi menossa tämäkin touhu, jos kaikissa muissa kun minäitsessä on vikaa...

Pessimistin ei pitäisi pettyä, mutta kyllä minäkin tässä tilanteessa joudun pudistelemaan päätäni. Näkisimmepä me ihmiset mitä tässä tapahtuu ennen kuin on liian myöhäistä...

Niina kirjoitti...

Magnetie sanoikin jo osuvasti, että nykyään vaatii pokkaa olla kilpailematta.

Itse kuulun siihen kastiin, joka kilpailuttaa hevosiaan maine ja kunnia silmissä vilkkuen. Näin siksi, että ensinnäkin pidän hevosteni kilpailuttamisesta ja toiseksi olen kokenut kasvattihevosteni myymisen vaikeaksi, jos niillä ei ole riittävästi kisatuloksia. Isomman siittolan kanssa tämä on varsin työlästä, mutta nykyään on onneksi kallistuttu hieman enemmän siihen suntaan, että kilpailumenestyksen saavuttaminen jää orien harteille, joten ihan kaikkia tallin nelijalkaisia ei tarvitse juoksuttaa kisoissa suu vaahdossa.

Vaikka kilpaileminen on mielestäni mukavaa, on virtuaalimaailma siltikin todellakin aivan liian kilpailukeskeinen. Sanon suoraan, että en keksi yhtään ideaa miten virtuaalimaailman kilpailukeskeisyyttä voitaisiin rajata. Sen sijaan annan mielummin ääneni asiasta enemmän tietävälle, eli olisi hienoa, jos Gin saisi kepluteltua itsensä VRL:n kärkeen :)

Viivuska kirjoitti...

Voin sanoa, että aluksi minulle on kilpaileminen ollu sitä PAKKOPULLAA. Piti kilpailla, että saisi sijoituksia ja menestystä. Mutta nykyään ainakin minulle se on vain yksi asia muiden joukossa eli kyseessä on haluaminen. Minä haluan kisata, koska se kuuluu osana tätä hommaa. Samalla tavalla kun kirjoitetaan luonteita.

Voin sanoa, että minua raivostuttaa se, että ollaan liian keskittyneitä omiin esim. kasvattirotuihin, ettei voidan edes katsoa jotain ns. väärää rotua. Tähän nyt liittyy tietysti samalla myös se, että pitäisi kunnioittaa kaikkia ja samalla olla ystävällinen kaikille. Eikä heti alkaa esim. haukkua jotain ihmistä tietämättä miten asian laita on. Itse haluaisin ainakin omalla esimerkilläni vähentää ihmisten ennakkoluuloja eri asioita kohtaan. Tarkoittaen juuri sitä, että jokainen saa tehdä tätä hommaa niinkuin haluaa. Joko kisaamalla tai kirjoittamalla päiväkirjaa, kunhan tekee sen niin, että itse tykkää siitä.

Anonyymi kirjoitti...

Mun on heti ekana pakko sanoa, että tää Ionicin blogi on vaan niin mielettömän upea ja mahtava! Pakko käydä joka päivä ainakin kerran vilkaisemassa, olisiko tullut jotain uusia bloggauksia!

Kuulun himokisaajiin (tai ainakin itse luen itseni niihin), mutta en kisaa menestyksen takia (siitä kertoo ehkä se, että noin puolet kilpailemistani kilpailuista päätyvät hevosten sivuille saakka, kaikkia en jaksa lisätä, koska lisääminen on inhottavaa). Kisaan, koska ihan oikeasti pidän nimenomaan siitä kilpailemisesta. Mielestäni on mielettömän kivaa miettiä kenet laittaa mihinkin luokkaan ja millasilla kokoonpanoilla kilpailee. Siinä on vaan jotain kivaa :D Laatiksiin ja vastaaviin mennään jos sattuu huvittamaan.

Kilpaileminen voi oikeasti olla kivaa joidenkin mielestä.

Nintsu