maanantaina, kesäkuuta 18, 2012

Onks ny kiva sitte, nii?

Huokaus. Gin kirjoitti just tästä jo aikoja sitten: laukka- ja ravipuolella sen yhden tai kahden hevosen kisauttaminen aiheuttaa ylenmääräistä ketutusta.

No ensin se meidän orlov-ori Doblestnyj GA, joka kääntyi nyt kolmannelle ikävuodelle. Koelähtö ja eka startti kaksivuotiaana menivät kivasti, sitten tuli pari heikompaa sijaa vaikka ennätys vähän paranikin. Ajattelimme pitää vähän taukoa ja ilmoitimme sen mukaan Kiin Kartanon raveihin 28.5.. Kaksi viikkoa jaksoimme odotella tuloksia kisapäivän jälkeen, mutta kun mitään ei kisakutsusivulla tapahdu, ilmoitimme että Doble ei noihin pirskeisiin osallistu. Jatketaan siis kolmivuotiskaudella.
Kolmivuotiskausi olisikin alkanut varmasti ihan kivast, ilmoitimme oriin Litan raveihin, mutta eipä se tietenkään mahtunut mukaan.
Joo, tiedän että on turha valittaa kahden kilpailun perusteella vielä mitään ja ehkä meillä vain on kovin huonoa tuuria ja (keksi itse tähän lisää tekosyitä).

Myös ISH-laukkaori Aodhagan Ionin tilanne on lohduton. Lähtöjä ei edes ole. Koko viime CAS-vuonna se kilpaili kahdessa startissa. Kyllähän me ilmoitimme sen useampaankin, mihin vain koskaan ehdimme ilmoittautua mukaan, mutta kun lähdöt aina peruttiin osallistujien puuttuessa. Siitäkin huolimatta, että yleensä ilmoitimme kisajärjestäjälle, että jos muihin lähtöihin tulee hevosia, niin voi siirtää alemmalle tasolle. Nyt G2-taso on voitettu ja voisi kilpailla jopa arvokilpailuissa, mutta kun eihän niitä ole.

Niin perin juurin yllättävää kuin se onkin, parhaiten on mennyt meidän risueste-RBSH:lla, tamma Oh Dear Ionilla! Seitsemän starttia koko CAS-vuoden aikana on todella hyvin ja varsinkin kun kaikki ovat jotain muuta kuin maidenia. Tamma osallistui jopa pariin suurkilpailuun. En voinut uskoa silmiäni, kun näin että risujen suurkilpailulähdöt olivat avoimet muillekin kuin täysiverisille. Ja tällekin vuodelle on jo parit risulaukat tiedossa. Kolmosten sileän startteja sen sijaan ei ole kuin yksi maiden-päivä...

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei.
Pahoittelen Kiin ravien tulosten viipymistä (olen huomioinut vetäytymisenne). IRL elämäni on ollut aivan sekaisin (ero avokista ja muutto vanhempien luo odottelemaan oman asunnon löytymistä).
Nyt olen ollut viikon päivät omassa uudessa kodissa ja kaiken muun keskellä olen jaksamiseni mukaan tehnyt virtuaali rästitöitä pois, mutta tulosten arpomiseen saakka en ole valitettavasti vielä ehtinyt.

-LuciDa-

S + Gin kirjoitti...

Olen pahoillani tuosta tilanteesta ja siitä ettei meidän valittaminen ainakaan auta. Näitä sattuu kuitenkin aina silloin tällöin, aina ei tietysti voi tietää, että johtuuko tulosten viipyminen jostain katastrofista tai järjestäjän leväperäisyydestä. Me suhtaudumme niin nyreästi ravipuolen kilpailuihin, muutama vuosi sitten ainakin tilanne oli meidän mielestä sellainen, että melkein suurempi osa ravien tuloksista viipyi kovasti tai jäi kokonaan tulematta. Ja varsinkin kun on tottunut laukkapuolella siihen, että hevosia kilpailutetaan kisa kerrallaan ja tulokset tulevat kisapäivänä tai viimeistään seuraavana päivänä.