keskiviikkona, huhtikuuta 24, 2013

Esittelyssä siitostamma Neva Eva GA xx

Tuossa hevosia myydessäni ja kaivellessani myyntihevosten vanhempia ja niiden jälkeläisnäyttöä törmäsin odottamattomaan tähteen. Suvuton täysiveritamma Neva Eva GA on jättänyt neljä varsaa, joista kolme vanhinta on voittanut grade-tasoilla. Jälkeläisjoukkoon mahtuu myös BC Sprint –voittaja.

Eva on syntynyt vuonna CAS XIV. Se tuotiin Pinkkiin varsana ja se aloitti kilpauransa kaksivuotiaana. Se oli ihan tyylipuhdas sprintteri ja kilpaili pääasiassa hiekkaradoilla, mutta selviytyi ihan hyvin siitä ainoasta nurmilähdöstä, johon se ilmoitettiin. Evan statistiikka (8: 0-3-2-0) koko sen uralta kuitenkin kertoo sen, ettei juoksu oikein kulkenut ja kesken kolmivuotiskauden se siirrettiin radoilta pois jalkaongelmien takia.

Luonteeltaan Eva on varsinainen supersähläri, se ei ole hetkeäkään paikoillaan ja aina työntämässä turpaansa joka paikkaan. Jalkaongelmatkin johtuvat juuri tästä, se innoissaan potkaisi etupolvensa rikki kuljetusautoon lastattaessa. Polven pikkuluita murtui tässä hässäkässä ja paranemisennuste oli huono. Polvi saatiin kuntoon, mutta radoille Eva ei enää palannut. Vanhemmiten tamma on kuitenkin rauhoittunut.

Jälkeläiset
Eva varsoi ensimmäisen kerran vuonna CAS XXIII oriista Firehill GA. Varsa ei ollut mitenkään erityisen huomionarvoisen näköinen, suht pienikokoinen ruunikko ori. Se sai nimekseen Pink Never Again. Never Againista on tässä blogissa puhuttu monet kerrat ja aina ylistävästi. Se on osoittautunut toistaiseksi parhaaksi Pink-kasvatiksi. Sen statistiikat G1, 22: 11-4-3-1, 2.938.200v€ kertovat että kyseessä todella oli loistava sprintteri ja kaiken kruunaa voitto BC Sprintissä nelivuotiaana. Kolmivuotiaana se oli sijoittunut samassa lähdössä jo toiseksi. Neverillä on muitakin arvokisasijoituksia vaikka muille jakaa:

2-vuotiskausi (6: 3-0-2-0):
 • 1. sija G3 Cool Patriot Sprint
 • 3. sija G2 Gran Premio Mijas Sunrise

3-vuotiskausi (11: 4-3-0-1):
 • 2. sija G2 Woody Stephens Breeders' Cup Stakes
 • 1. sija G2 True North Handicap
 • 4. sija G1 Storm Maker Memorial
 • 1. sija G1 Carter Handicap
 • 2. sija G1 Breeders' Cup Sprint

4-vuotiskausi (5: 4-1-0-0):
 • 1. sija G1 Hatit Golden Shaheen
 • 1. sija G3 Cool Patrol VFU Stakes
 • 1. sija G1 Elliot VFU Stakes
 • 1. sija G1 Breeders' Cup Sprint

Nykyisin Never Again majailee Sasnakissa ja sen pitäisi lähiaikoina kaiketi aloitella siitosoriin uraa. Jännittävää nähdä millaisia varsoja se jättää tulevaisuudessa!

Evan toinen varsa syntyi seuraavana vuonna, isä on G2-voittaja Ctrl-X Ctrl-S GA. Varsa oli jälleen ori ja nimekseen se sai Pink Copy-Paste. Copy-Paste on nyt nelivuotias, se voitti juuri G3-tason ja muutenkin se on tehnyt hyvää tulosta radoilla vaikkei olekaan samanlainen tähti kuin Never Again. Statistiikka on tällä hetkellä 12: 3-3-3-0 ja voittosumma 244.400v€. Sillä on kilpailtu aika säästeliäästi, mutta tarkoituksena olisi jatkaa kisauraa vielä ensi kaudellakin. Tänä vuonna Copy-Paste ei taida enää ehtiä preppaamaan BC Sprintiin, mutta jos se vaikka ensi vuonna vielä senkin tekisi, vaikka aika ikänestori sprintteriksi onkin.

Kolmas varsa oli sitten tamma Pink Argentine, isä on G2-voittaja Quantum GA. Argentine on nyt kolmivuotias ja prepannut sekä BC Filly&Mare Sprintiin että BC Ladies' Classiciin ja voittanut myös G1-tasolla. Sen kaksivuotiskausi meni kivasti, mutta valitettavasti se epäonnistui molemmissa BC Juvenile Turf prepeissä, mihin sen ilmoitimme. Maidenin ja allowancen voitto ja sijoitus G3-tasolla olivat kuitenkin ihan hyvät saavutukset kaksivuotiaalle.
Kolmivuotiskauden alkajaisiksi se sitten voitti G3 New York Skyline Sprintin ja myöhemmin se voitti sekä G2 Prix Dancemydarling SKY:n että G1 PIP Dirt Miler heinäkuun osalähdön. Sillä on toki muitakin sijoituksia arvolähdöistä, itse asiassa se on startannut kolmivuotiaana 9 kertaa ja vain kerran jäänyt sijoitusten ulkopuolelle. Argentine tullaan näkemään mitä luultavimmin BC Filly&Mare Sprintissä tänä vuonna, BC Ladies' Classicin matka on hieman liian pitkä sille.

Toistaiseksi nuorin startannut varsa on myös tamma, Pink Buenos Aires (i. Sirdar Bey GA), joka alkukauden haparoinnin jälkeen voitti maidenin ja sen jälkeen on sijoittunut allowancessa. Buenos Aires on kuitenkin lähdössä Navaroon ja se tullaan toivottavasti näkemään radoilla vielä tulevaisuudessakin. Kasvattaja toivottaa paljon onnea uudelle omistajalle!

Ei kommentteja: