torstaina, syyskuuta 04, 2014

Esittelyssä kuukauden valinnat

Melkein pääsi unohtumaan tämä kuunvaihde, mutta tässä tulevat kuukauden valinnat, teemalla keltainen: saddlebred-ori Supergiant Ion, kalliovuortenhevos-tamma Merengue Ion ja lewitzer- ja vuonis-siittola Derian.


Alkuvuodesta esiteltiin Hawa kuukauden tallina ja silloin mainittiin, että meillä on useampiakin saddlebred- ja NSH-kasvatteja, joiden isä on hawalainen ori. Supergiant on yksi niistä, sen isä on törkeän komea voikko ori HWA Champagne Supernova, 100% hawalaisesta suvusta. Emänisä puolestaan on branwenilainen, emänemänisä Tijuanan ori ja emälinja tulee meidän omasta suvuttomasta tammasta.

Lisäksi Supergiant on törkeän komea eikä asiaa yhtään haittaa erikoisväri!


Merengue on voikko myös ja kuten meillä on tapana, dominoivan värin periytymislinja on katkeamaton: se tulee iiie. Misty Springs GA:lta. Merenguella on sukua 4 polvea, lähes täysin Ionicin hevosia, ainoastaan viidennestä polvesta löytyy yksi ei-ionicilainen, Comedienne Ionin isä PDM Comedy. Isän puoli on uudempaa tuontia, mutta emän puolelta löytyy noita ihan ensimmäisiä kalliovuortenhevosia, mitä Ionicissa oli aikoinaan.

Suku on pieni ongelma, koska Merenguelle on vaikeahko löytää sopivaa oria. Monella oriilla on samoja nimiä suvussa ja sukujen tsekkaus on suht työlästä niiden pituuden eli laajuuden takia. Merengue on yhden varsan jo tehnyt kyllä, mutta lisää pitäisi, ainakin yksi tamma, että emälinja jatkuu.


Derian on itselleni uusi tuttavuus, vaikka talli on ollut pystyssä viime vuoden loppupuolelta lähtien. Minun pitäisi todella seurailla enemmän virtuaalimaailman menoa. Okei, kumpikaan Derianin kasvatusroduista ei ole sellainen, joita meiltä löytyy, mutta haloo, vuonohevosia! Minun on tunnustettava, että minulla on sydämessä yksi pieni sopukka varattuna ihan vain vuonohevosia varten, vaikkei niitä koskaan Ionicissa ole ollutkaan. Vielä, sillä Derianissa taisi olla myynnissä jotakin... Ne ovat niin suloisia, pieniä, pyöreitä ja hallakoita.

Eikä lewitzerkään ole lainkaan hassumpi rotu ja kiva, että niitäkin edelleen on. Seurailin vajaa vuosikymmen sitten Schecken toimia lewitzereiden kanssa. Vaikka siellä niitä kauan ja paljon kasvatettiinkin, olisin voinut vannoa, että lewitzerit eivät siitä lentoon lähde. Vaan ovatpa lähteneet. Eihän niitä paljon ole ja kasvattajiakin taitaa olla vain kourallinen, mutta ei rotu ole katoamaankaan päässyt. Se on hienoa.

Joka tapauksessa Derianissa on kaksi hienoa rotua ja paljon hienoja poneja. Hevosilla on kivat kuvat ja talli on rakenteeltaan hyvin yksinkertainen.

- S

Ei kommentteja: