sunnuntaina, syyskuuta 28, 2014

Mitä olen tehnyt tänään

Meidän hevosrekisteröinti on vähän samanlaista kuin harrastaminen muutenkin: tehdään kun sattuu kiinnostamaan. Se ei siis ole juuri missään määrin järjestelmällistä. Tallista saattaa hyvinkin löytyä vielä vuosina 2010-2012 syntyneitä hevosia, jotka eivät ole rekisterissä, toisaalta juuri meni rekisteriin uusimpia kasvatteja ja ostoksia. Yleensä valikoin jonkin rodun ja sen hevoslistasta heitän rekisteriin ne hevoset, jotka eivät vielä ole rekisteröityjä. Tässä käykin helposti niin, että isojen rotujen kohdalla heitän hanskat tiskiin ja totean, etten viitsi alkaa käydä läpi – saati rekisteröidä – montaa sataa arabianhevosta, joten olkoon tältä erää. Rekisteröin ne sitten joskus...

Yhdessä asiassa olen kuitenkin järjestelmällinen: kasvatin vanhemmat pitää olla rekisterissä ennen kuin rekisteröin kasvatin (ainakin jos vanhemmat ovat minun omistuksissani). Koska hevosia on niin paljon, en päivitä hevosten tietoja rekisteriin ja niinollen en voi toimia niin, että rekisteröin varsan ja vasta myöhemmin sen vanhemmat, jolloin varsan sivuille pitäisi käydä päivittämässä tieto vanhemmista. Sitä ei tapahdu koskaan. Nimittäin rekisterin mukaan minulla on edelleen olevinaan useita vuonna 2005 syntyneitä hevosia elossa, vaikka yritänkin noita vanhoja hevosia merkitä kuolleeksi milloin ikinä ehdin. Yleensä tällöin päivitän myös hevosen tietoja, ainakin jos säkäkorkeus tai väri puuttuu. Mutta kun niitä hevosia on rekisterissä tällä hetkellä 1381 kappaletta (poislukien kuolleeksi merkityt), niin eipä sellaista määrää käydä läpi ja päivitetä kovinkaan nopeasti.

Välillä käy vähän sääliksi VRL:n hevosrekisterin työntekijöitä, sillä kun minä saan inspiraation rekisteröidä hevosia, sieltä tulee sitten yhdellä töräyksellä melkoinen määrä. Tänään meni viitisenkymmentä kalliovuortenhevosta rekisteriin ja läjä muita rotuja. En tiedä millainen ruuhka rekistereissä on, mutta voisin kuvitella, että kun yksi omistaja jonoon lyö satakunta hevosta, ovat hommat hetken ruuhkassa. Mutta toisaalta ruuhka ei näy minulle päin, rekisteröinnit menivät tänäänkin läpi todella nopeasti, suurin osa pääsi rekisteriin vartin sisään rekisteröinnistä.

Niin ja pakko keulia, että myös virtuaalimaailman ensimmäiset campolinat ovat nyt kirjoissa ja kansissa.

- S

1 kommentti:

- M kirjoitti...

Oikeastaan noi teidän "rekisteröintitöräykset" ovat todella helppoja, jos määrää ei lasketa mukaan. Kun on käynyt 15 rekisterianomusta läpi, alkavat tarvittavat tiedot osua silmään automaattisesti eikä niitä tarvitse metsästää pitkin sivuja! :)