keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2015

Esittelyssä kuukauden valinnat

Tällä kertaa en keksinyt mitään erityisempää teemaa valikoidessani kuukauden hevosia ja tallia, vaan menin ihan puhtaasti tunteella. Oriiksi valikoin hackneyponi Koby Ionin, tammaksi andalusialaisen Naomi Ionin ja tallina esittelen Abgelegenheitin.


Koby-raukka on tällä hetkellä meidän ainoa hackneyponi-ori ja molemmat saman rodun tammatkin ovat sen puolisisaruksia. Että tota... Ei kukaan haluaisi ostaa Kobya pois meiltä? Tai vaihtoehtoisesti astuttaa oma hackney-ponitammansa sillä, jos jollain tätä rotua nyt edes on ja sattuisi sopimaan suvultaan? Tai edes myydä meille mielellään suvullista (erisukuista, totta kai) hackneyponi-tammaa? Kirjoitin juuri jalostussuunnitelmissa, että tämä olisi kiva rotu, mutta kolmella hevosella ei jalosteta ja kun kuviakaan ei ole ihan kauheasti tarjolla, määrän lisääminen on hieman haastavaa.

Mitä Kobysta voisi muuta sanoa? Harvinaisen vähän. Suku nyt on mitä se on, aika pitkä noinkin harvinaiselle rodulle. Suvussa olevat nimet ovat ehkä yleisiä, ehkä eivät tai ehkä ne ovat miltei ainoita nimiä, mitä hackneyponeilla ylipäänsä esiintyy.


Naomilla on kaksipolvinen suku ja se polveutuu täysin ionicilaisista tuonti-andalusioista. Se on jalostuksessa vähän hankala meillä kun monella meidän oriilla on samoja nimiä suvussa, mutta on sille nyt joitain oreja löytynyt kuitenkin. Naomi alkaa olla ikääntynyt tamma jo, mutta siitä huolimatta se voisi olla myynnissä, jos jotakuta kasvattajaa kiinnostaa tällainen tamma ja suku. Naomin emä myytiin Stiinulle, sivut ovat sittemmin kadonneet, mutta jotain löytynee vielä meiltä Ionicista.

Naomissa, kuten muissakin andalusioissa parasta on kuvat. Rotuhan on parhaimmillaan aivan törkeän komea, oriit varsinkin, tammat ovat toisinaan vähän vaatimattomampia. Naomi on tammaksi näyttävä vaikkakin selkeän tammamainen, ei tuota oriiksi pystyisi luulemaan


Abgelegenheitiin on tässä viime aikoina päätynyt muutama hevonen meiltä: arabit Fanya Czekan ja Jihad Naiara sekä budjonnytamma Vosprijatie Ion. Abgelegenheit onkin varsinainen sekametelisoppa, mitä hevosiin tulee, rotuja löytyy laidasta toiseen ja kasvattilista on riemunkirjava. Muistuttaa ihan alkuaikojen Ionicia, tuollaisesta sekin alkoi. Että tervetuloa vain, seuraava askel on listata hevoset roduittain ja sitten ollaankin jo syvällä suossa :)

Kuten niin monella muullakin kuukauden tallina esitellyllä, myös Abgelegenheitin hevosten kuvat ovat todella kivat. Näin sanottuani aion seuraavaksi miettiä olenko koskaan nähnyt oikeastaan virtuaalitallia, jonka kuvista en olisi pitänyt. Tai että olenko ylipäänsä koskaan nähnyt hevoskuvaa, josta en tykkäisi edes jollain tasolla. Voi nimittäin olla että en. Ei se silti vähennä Abgelegenheitin kuvien arvoa ja parastahan kuvissa on se, että ovat kautta linjan uskottavia kyseisille roduille ja se, jos mikä, on tärkeintä.

–S

Ei kommentteja: