sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2018

Hevosten myyntiehdot

Katselin tuossa taannoin huvikseni läpi eri kasvattajien myyntiehtoja, jotka ostajien pitäisi täyttää. Ajattelin ehkä jossain kohdassa kirjoittaa blogiin tästä aiheesta (lukisin mielelläni ajatuksianne myyntiehdoista!), mutta tutkimukset ovat vielä kesken. Ajattelin kuitenkin tehdä tänne blogiin listan Ionicin ja muiden talliemme myyntiehdoista. Kyllä! Meilläkin on myyntiehdot, vaikka markkinoimme itseämme lepsuina harrastajina, kasvattajina ja myyjinä. Ei kannata kuitenkaan vielä säikähtää...


IONICIN MYYNTIEHDOT

Ostajan ehdottoman välttämättömät velvollisuudet
– Tee hevoselle sivut.
– Ilmoita osoite meille.

Älä muuta seuraavia perustietoja ilman lupaa
– Nimi
– Syntymäaika
– Sukupuoli (oriit saa ruunata ilman lupaa)
– Suku

Lämpimästi suositellut asiat
– Rekisteröi hevonen VRL:oon.
– Tallenna sen sivu Internet Archiveen.
– Hevosen kuoltua jätä sille muistosivut nettiin.
– Jos myyt hevosen tai vaihdat sen osoitetta, jätä vanha sivu nettiin ja linkitä sieltä uuteen osoitteeseen.
– Käytä hevosta jalostuksessa.

"Tee jos huvittaa" -osasto
– Noudata oston yhteydessä annettuja värivaihtoehtoja.
– Myydessäsi tarjoa hevosta ensin meille.
– Kilpaile/tarinoi.

Ostajan oikeudet
– Voit huomauttaa, jos jonkin suvun hevosen sivut hevosmaailma.netissä eivät toimi.
– Voit kysyä meiltä apua hevosta koskevissa asioissa.
– Voit pyytää meitä kirjoittamaan hevosen vanhemmille ja mahdollisesti muullekin suvulle lyhyitä luonne- ja sukukuvauksia.
– Voit kertoa meille hevosen kuulumisista.

VRL:n rekisteriä varten
– Ionicin kasvattajatunnukset: Ion, Ionin, Jonens, frá Jon, Iostream (mahdollisesti myös ilman tunnusta)
– Ionicin tallitunnus: IONI0011
– Gin Ahaltekin kasvattajatunnus: Gin
– Gin Ahaltekin tallitunnus: GINA2111
– Pinkin kasvattajatunnus: Pink
– Pinkin tallitunnus: PINK6165
– Syntymämaa: ei tarvitse merkitä, voi valita itse sopivan jos haluaaLuulisin tämän listauksen olevan selkeä, mutta todettakoon kuitenkin se, että sivut pitää tehdä ja ilmoittaa, muuten kauppa ei toteudu. En merkitse kovinkaan usein ylös hevosten varaustietoja, joten jos en jotain kautta saa tietooni hevosen uutta osoitetta, ei se tule meidän listoilta poistumaan.

"Älä muuta"-kategorian asiat ovat ihan peruskauraa virtuaalimaailmassa, ajattelin ne nyt mainita ihan vain varmuuden vuoksi, vaikkei niiden kanssa ole tainnut koskaan olla ongelmia. Perustiedot on päätetty ja niitä harvemmin voi alkaa noin vain muutella, varsinkin jos kyseessä on vanhempi hevonen, mahdollisesti jalostuksessa käytettykin jo. Toki ostaja voi sivutonta varsaa ostaessaan kysyä mahdollisia muutoksia perustietoihin, näissä voi olla neuvotteluvaraa. Ja tilausvarsa on toki useimmiten vaihtoehto, silloin pyrimme aina räätälöimään varsan mahdollisimman hyvin ostajan toiveiden mukaiseksi. Vanhempien hevosten kohdalla tämä harvemmin onnistuu enää ja ne myydään sellaisina kuin ne ovat. On kuitenkin tunnustettava, että emme kyllä juurikaan valvo näitä asioita...

Nuo lämpimästi suositellut asiat ovat myös sellaisia, joiden noudattamista emme valvo erityisesti, mutta jotka ovat yleisesti virtuaalimaailman kannalta hyödyllisiä. Nuo kohdat vaikuttavat osittain siihen, että hevonen ns. "pysyy tallessa" paremmin ja sen sivujen löytäminen ei ole työn ja hakemisen takana. Ja jalostuskäyttö nyt on meidän mielestämme virtuaalihevosten järkevintä käyttöä emmekä pane pahaksi, jos muutkin harrastajat käyttävät meidän hevosia jalostuksessa.

Oman halunsa, intonsa ja jaksamisensa mukaan voi sitten tehdä noita muita asioita, mutta ne ovat meidän mielestä sellaisia asioita, jotka eivät kasvattajalle enää kuulu sen jälkeen kun virtualiset perävalot ovat kadonneet mutkasta näkymättömiin.

Ja sitten nuo ostajan oikeudet! Velvollisuuksia ostajalla on yleensä pitkä lista, oikeuksista sen sijaan kukaan myyjä ei puhu mitään. Mutta mepäs lupaamme meidän kasvattienostajille niitäkin!
Meitä kiinnostaa aina tietää omien kasvattien kuulumisia ja ennen kaikkea haluamme tietää, jos jokin hevosmaailma.netin palvelimella toimiva sivu ei toimi. Pyrin olemaan tuhoamatta mitään virtuaalihevosten sivuja, mutta joskus sattuu vahinkoja. Yritämme korjata näitä, jos vain suinkin tiedämme niistä. Eli jos törmäät toimimattomaan hevosmaailma.net-osoitteeseen, ilmoita ihmeessä! Toki tätä saa tehdä muutkin kuin kasvatinomistajat.
Noista tekstiasioista on puhuttu aiemminkin mutta kertauksena: sen sijaan että lähtisit itse keksimään tietoja, sukuselvityksiä ja luonteita hevosille, jotka eivät ole sinun omiasi, voit pyytää meitä kirjoittamaan meidän hevosille (kuolleillekin!) lyhyitä luonne- ja sukutekstejä, täydentämään EVM-hevosten tietoja ja keksimään enemmän EVM-sukua. Meidän harrastamisemme on todellakin velttoa ja perin juurin laiskaa, mutta ymmärrämme kyllä, että muut ihmiset harrastavat toisella tavalla ja haluavat kirjoittaa esimerkiksi pitkiä sukuselvityksiä ja sen sellaista. Joten rohkeasti pyytämään vain, jos lisätiedolle olisi mielestäsi tarvetta!
Niin ja sitten tuo kasvattajan tuki koko kasvatin loppuelämäksi, sekin on mainittu jo aiemmin. Vastaamme mielellämme kasvatteja koskeviin kysymyksiin, joten jos on mielen päällä jotakin vaikkapa sallituista väreistä tai säkäkorkeuksista, jalostuskäytöstä, sopivan oriin/tamman valinnasta, kuvasta, väreistä tai lajipainotuksista, niin postia vain tänne päin. Kaikkeen ei ole vastausta, mutta jotain arvauksia ja ehdotuksia nyt kuitenkin. Vaikka koskeehan tämä muitakin ihmisiä, meiltä voi tunnetusti kysyä varsinkin väriasioita, mutta myös muita juttuja.

Siitä sitten vain ostelemaan meidän hevosia!

–S

Ei kommentteja: