keskiviikkona, heinäkuuta 03, 2019

Ionic: kierros ympäri ja alusta uudelleen

Siitä on miltei kaksi vuotta kun keksin uuden tavan toimia Ionicin kanssa (esittely, lyhyesti: käsittelen yhden rodun viikossa, teen kasvateille sivuja, mietin uusia kasvatteja, lopetan vanhoja hevosia, yleisesti kartoitan tilannetta, saatan ostaa jne). Olen sittemmin raportoinut kuulumisia täällä blogissa (12/2017, 02/2019) ja maininnut asiaa monen postauksen sivulauseessa. Itse asiassa nuo rotujen statusesittelytkin ovat sieltä peräisin, olen yrittänyt aina kirjoittaa sellaisen kun olen saanut jonkin rodun "käsiteltyä" ja tiedän sen tilanteen hyvin. Ne toimivat samalla vähän muistilappuna itsellenikin.

Nyt ollaan siinä pisteessä että rotulista on käyty läpi! Tai ainakin sinne päin, myönnän että joidenkin rotujen kohdalla on tullut vähän velttoiltua ja muutenkaan homma ei ole ollut kovin säntillistä, on ollut luppoviikkoja. Ei mitään uutta auringon alla siis, kun minusta ja minun virtuaaliharrastuksesta on kyse. Arvioidun vuoden sijaan siihen meni kaksi, tosin viime vuonna varsinkin kesä ja loppuvuosi olivat ns. heikkoa aikaa virtuaalihevosten kannalta. Eikä niitä statusesittelyitäkään ole joka rodusta kirjoitettu. Niin tai näin: tällä viikolla olisivat vuorossa taas ylämaanponit (minähän aloitin "loogisesti" sieltä aakkoslistan häntäpäästä). Tai oikeastaan voisin kyllä aloittaa Gin Ahaltekistä ja sen hevosista.

Mitä tästä ajattelen nyt sitten? No, erinomainen idea, vaikka itse sanonkin. Tämä on tuonut jonkinlaista järkeä tähän virtuaalielämään, kun se aikaisemmin oli lähinnä toivotonta räpiköimistä reilun tuhannen hevosen ja 70 inspiroivan rodun kanssa. En ymmärrä miten tämän keksimiseen meni reilu kymmenen vuotta tai että Virginiakaan sitä ikinä tullut ajatelleeksi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sanovat. Idean saa vapaasti varastaa jaa soveltaa, vaikka virtuaalimaailmassa ei taida olla toista tallia, jonka hevos- ja rotumäärät olisivat lähelläkään Ionicin tasoa.

Tällä toisella kierroksella aion pääpiirteissään noudatella samoja suuntaviivoja, aion kyllä lisätä rotujen to-do-listalle sen, että rekisteröi hevosia VRL:oon. Myös aikataulun kanssa aion olla joustavampi enkä tuijota ihan niin tarkkaan sitä viikkoa, vaikka se onkin hyvä lähtökohta. Aina ei yksi rotu vain jaksa kiinnostaa viikkoa, toisaalta on rotuja, joiden kanssa voisi touhuta puoli vuotta ennen kuin asiat olisivat mitenkuten kunnossa ja luonnollisesti aina on erilaisia viikkoja virtuaalimaailman ulkopuolella. Viimeisin kohta on toki todettu jo aikaisemminkin. Ja yritän aina muistaa tämän yhden rodun lisäksi keskittyä muihinkin asioihin, kuten Keskustan seuraamiseen, sopivien ostohevosten bongailuun (rodusta riippumatta), myyntiinkin, nimien keksimiseen ja muuhun sekalaiseen.

–S

Ei kommentteja: