maanantaina, maaliskuuta 22, 2021

Antakaa mulle kommunikaatiota!

Tästähän tulee kohta ajankohtaisasioiden uutisblogi, nimittäin tällä kertaa tapetilla on Keskustan kaatuminen. Sehän on ollut nurin jo viikon verran, kaatui samoihin aikoihin kuin uusi VRL tuli käyttöön. Se sattui ehkä huonoimpaan mahdolliseen saumaan, sillä VRL:n vaihdoksessa olisi tarvittu tiedotusta ja sitten käytetyin foorumi on jojossa. Tuuria se huonokin tuuri tietysti on...

Tämä on mielestäni hyvin opettavainen keissi! Jos harrastajat eivät aiemmin ole sitä tajunneet, niin nyt asia hierotaan naamaan oikein kaksin käsin: ei ole virtuaalimaailmaa ilman kommunikaatiota. Ja ehkä nimenomaan ilman foorumia. VRL:n Discord on toiminut kohtalaisena korvikkeena, mutta kuten siellä jo kerran sanoinkin, se on chat-palvelu, ei foorumi. Chatissa on kiva rupatella muiden kanssa, mutta siellä on vaikeampi sopia sinänsä mitään. Foorumille saa kirjoitettua pidempiä tekstejä, ylläpidettyä niitä ja ne eivät katoa niin helposti muun juttelun sekaan. Ei nimittäin voisi oikein kuvitellakaan että Discordiin tekisi vaikka jonkin isomman myyntiviestin. Privana sielläkin tietysti pystyy sopimaan ostoista, myynneistä, astutuksista ja tilausvarsoista, mutta mitään yleisempää viestiä siellä ei sillä tavalla saa julki.

Minkäänlaista takaisinpaluuta Hevostalli.netiin ei ole tapahtunut. Sinänsä en ihmettele sitä lainkaan, sillä se tuntuu jo pelkästään teknisten ominaisuuksiensa vuoksi aivan avuttomalta Keskustaan verrattuna. Koska Keskusta tulee nousemaan pystyyn (olen varma tästä, jos ei muu auta, hostaan foorumin vaikka itse), harva on kokenut tarpeelliseksi liata käsiään siellä. Discordilla selviämme siihen asti että Keskusta on taas ajossa.

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, syy Keskustan ja itse asiassa koko virtuaali.netin katoamiseen on ollut jonkinlainen tulipalotilanne konesalissa. Sen mukaan mitä minä tiedän, ei ole vielä ihan varmaa, onko juuri se serveri palanut, jossa virtuaali.net on. Varmuuskopioita foorumista ei ole ainakaan kovin tuoreita, jos oikein huonosti on käynyt. Jos näin käy ja Keskusta täytyy startata kokonaan puhtaalta pöydältä, se on tietysti menetys, muttei katastrofi. Datan menetyksestä voi todistettavasti selvitä hengissä.

– S 

Ei kommentteja: