maanantaina, maaliskuuta 01, 2021

Tarinoita nimien takaa, osa 5

Esittelin nimiä ja niiden tarinoita viimeksi puolitoista vuotta sitten (Tarinoita nimien takaa, osa 4), mutta nimiähän Ionicissa riittää, niin että tässä saagan seuraava jatko-osa.

Tämä tamma kuuluu kalliovuortenhevosten ohjelmointikieli-nimiperheeseen. Tämä on tosi vanha nimiperhe, se on mainittu blogissakin jo vuonna 2011, 10 vuotta sitten (Joulukalenterin luukku 18: nimiperheitä) ja tarinahan alkaa vuodesta 2005 ja tammasta nimeltä Java Ion. Huomatkaa myös tuolloin vielä käytössä ollut rotunimike kalliovuortenponi.

FWB-o. High Street Kensington Ion
Joskus nämä nimiperheet ovat vahinkoja! Tätä voisi nimittää Lontoo-nimiperheeksi, se lähtee tuonti-ori Kenton Park GA xx:sta, vaikka Kenton Park ei olekaan (tietääkseni) mikään puisto tai muu paikka Lontoossa. Googlettamalla tämän nimisiä paikkoja löytyy ainakin Devonista ja Portlandista, Oregonista. Niin tai näin, yksi Kenton Parkin varsoista oli Kensington Garden Ion xx ja sillä on ollut näitä Lontoo-varsoja sitten, Ladywell Fields Ion xx, Clay Lane Ion xx ja tämä High Street Kensington.
Mistäkö minä sitten Kenton Parkin nimen aikanaan keksin? Ei minkäänlaista käryä...

Ensinnäkin: tuo Commander's on nykyään yksi Ionicin kasvattajatunnuksista! Se ei ole eikä siitä ole tulossakaan mikään kovin yleinen tunnus meidän kasvateille tai edes walkereille, ajattelin että sen saavat vain ne hevoset, joiden suvussa on tämän tamman emänisä Commander Genius GA. Genius oli tuontiori, jonka jälkeläisissäkin oli Commander's-alkuisia hevosia, vaikka ne eivät olleet varsinaisesti meidän kasvatteja vaan tuonteja nekin. Tässä on toki riski jonkinasteisille sekaannuksille, mutta päätin etten vaivaa päätäni sillä.
Avada Kedavra puolestaan on tuttu Harry Pottereista ja tästä onkin muodostumassa nimiperhe vähitellen. Nimiperheen kantahevosena on Avada Kedavran emä Commander's Luna Lovegood. Alunperin se sai nimensä vähän emäänsä mukaillen, emähän on Ladybird In Moon GA ja Luna taas tarkoittaa kuuta latinaksi, niin siitä se ajatus sitten lähti.

knn-o. Kjole Og Hvidt Ion
Tämän kaverin emä on pv-tamma Dress Code KHw, joten on varmaan ymmärrettävää miksi varsa on nimetty näin. Kjole og hvidt on nimittäin frakki tanskaksi.

Oriin isä on Khimaira V, kuuluisan Khimaira-linjan tuotantoa (väitän tuota kuuluisaksi sukulinjaksi, koska jopa minä tiedän sen, vaikken ole koskaan friisiläisiä niin harrastanutkaan). Zoon van Khimaira tarkoittaa suomennettuna Khimairan poika, ei mikään mielikuvituksen riemuvoitto ehkä, mutta minusta juuri passeli nimi tälle oriille.

Näiden kaikkien isä on xx-ori Chicago Skyline Ion ja kaikki nämäkin nimet liittyvät jollain tavoin Chicagoon. Chicago Skyline sai nimeensä innoituksen isältään Primo Skylinelta ja minun Chicagon-matkasta ennen oriin syntymää. Jep, jonkinlainen nimiperhe tästäkin ehkä on syntymässä, koska haen useimmiten inspiraatiota vanhempien nimistä.

rmh-t. Tap Dance Ion
On tietenkin loogista että nimi tulee isäori Paso Doble Ionilta, mutta tämä pakko mainita sen takia, että tamma ehti muutaman viikon lojua kasvattilistalla nimellä Lap Dance Ion ennen kuin eräs – kutsuttakoon häntä nyt vaikka Virginiaksi – älähti, että mitä ihmettä ja olenko tosissani vai taas kokeilemassa kepillä että mikä menee VRL:oon läpi. En! Ihan vahinko oli! Minä tarvitsen oikolukupalvelun.

Tämä jaksaa huvittaa itseäni, jos ei muuten niin siksi että lausahdus suomeksi ("Joo, mut ei...") oli erään ex-kollegani suosikkeja. Kuulin sitä töissä eräänkin kerran kun tiukkasin häneltä milloin mitäkin yksityiskohtaa, jonka luulin ymmärtäneeni. Tosin nimesin hevosen ensin ja tulin ajatelleeksi tätä asiaa vasta myöhemmin.
Sen sijaan nimessä parasta on se, että sekään ei ole tuulesta temmattu vaan pohja löytyy isälinjasta, se nimittäin tulee Tijuanan tuontiori YO Hell Yesistä. Sen varsa oli tietenkin Yes Please Ion ja sillä taas on pari varsaa, Yes Sir Ion ja Yes Of Course Ion. Yes But No on Yes Of Coursen varsa. Saa nähdä mitä tästä teemasta vielä saan irti.

perch-o. Équation de Pauli d'Ion
Muut kielet kuin englanti (ja suomi, mutta niitä nimiä on vähemmän kuitenkin) ovat vaikeita, koska kielitaitoni on vähäinen ellei peräti olematon. Onnea on Wikipedia, Glosbe ja Google Translate. Wikipediasta tämäkin lienee pyydystetty. Isä on Fonction d'Onde Ion, suomeksi aaltofunktio, joten poika sai nimekseen Paulin yhtälö, Équation de Pauli. Ei näillä kahdella asialla muistaakseni ole mitään tekemistä keskenään, mutta fysiikkaan liittyvät kummatkin.

hackneyponi-t. Hot Little Honey Ion
Tästä tulee ajan mittaan joko ikisuosikki tai sitten se päätyy sille "mitä mä oikein oon ajatellut"-listalle. Ei ole muita vaihtoehtoja.
Tarina alkaa tämän isänisästä, Malibu Baldrickista. No, Baldrick, sen varsasta tuli Flashheart Ion. Mustan Kyyn katsoneet tunnistanevat asiayhteyden, tosin Flashheart esiintyi ainoastaan 4. kaudella. Flashheartilla on useampikin varsa tulossa, mutta Mustan Kyyn hahmovalikoima on hyvin rajoitettu, joten piti keksiä muuta, mielellään tietenkin aihepiiriin liittyvää. Surffasin pitkästyneenä IMDB:tä etsien jotakin inspiraatiota, ihan mitä vain. Blackadder Back & Forthin repliikeistä iski silmään "Is Maid Marian a hot little honey with thighs like two halves of a nutcracker?" Se oli sitten siinä.
(Jos yhtään lohduttaa, niin Flashheartin varsoista löytyy myös Cunning Plan Ion.)

–S

Ei kommentteja: