maanantaina, kesäkuuta 20, 2022

Uudenvuodenlupausten puolivälin tsekkaus

Pääsi vuodenvaihteessa käymään sillä tavalla köpelösti, että tein kasan lupauksia myös tälle vuodelle. Nyt lienee hyvä hetki pitää pieni tsekkaus, että mitä lupauksille kuuluu.

Tänä vuonna voisin nyt ottaa ne ahaltekit paremmin hoitoon.
Nooh... Olen minä jotakin tehnyt! Muistaakseni. Tämä tarvitsee kyllä enemmän paneutumista.

Arabit samoin.
Näiden kanssa olen puljannut jonkin verran ja vaikka tilanne ei ole täydellinen (esimerkiksi kirjoitushetkellä tallissa on edelleen vuonna 2010 syntyneitä arabeja, joille ei ole vielä varsoja suunnitteilla), niin paranemaan päin.

Ja terskit, jos ehdin "rotukierrossa" sinne asti.
Nämäkin kaipaavat kyllä lisähuomiota.

Ne väriartikkelit ovat edelleen tuossa hyllyssä...
Ja ovat edelleen. Tallessa ovat kuitenkin, en onnistunut viimeisimmässä siivoamis-/tonkimisoperaatiossani hukkaamaan niitä.

Voisin jatkaa rotuesittelyiden värkkäämistä blogiin. Jos taas tällekin vuodelle 3 kappaletta ja toiveita saa esittää.
Kirjoitushetkellä yksi on tehty, Kentucky Mountain Saddle Horse. Ehkä myös virtuaalisten risteytysrotujen esittelyn voisi laskea sellaiseksi. Hautumassa on ainakin reaalimaailman Royal Hanoverian Cream, tosin se tulee olemaan lähinnä historiakatsaus, ja muutama muukin. Edelleen toiveita saa esittää, harvinaisemmistakin roduista.

Kilpailen aktiivisesti VMRJ:ssä ja järjestä myös itse kilpailuita.
Hups! VMRJ on jäänyt kovasti jalkoihin, joten nyt tarttee ottaa itseään niskasta kiinni tämän kanssa.

Järjestän vähintään 3 VSN-näyttelyä nyt kun sekin taas on toiminnassa.
No vaivaiset yhdet näyttelyt olen saanut pidettyä, mutta onneksi on edelleen aikaa parantaa tapansa. Puolustaudun kyllä sillä, että olen suht aktiivisesti tuomaroinut (eikä nyt muistuteta niistä kerroista, kun tuomarointi tahtoo unohtua...).

Yritän olla mahdollisimman aktiivinen muidenkin suuntaan.
Tämä on ollut huonoa, tunnistan ja tunnustan sen. Varsinkin tässä loppukeväästä alkaen ei ole juuri huvittanut roikkua Keskustassa tai tehdä mitään muutakaan edes etäisesti sosiaalista. En aio ottaa asiasta stressiä, pyörii se virtuaalimaailma ilman että olen kommentoimassa jokaista nirskahdusta.

Perinneosasto: osta, myy ja rekisteröi.
No ainakin rekisteröintiä on tullut harrasteltua! Tässä vaiheessa vuotta olen rekisteröinyt jo yli 600 hevosta. 
Ostanutkin olen aina silloin tällöin kun on tullut vastaan jotakin kiintoisaa tai on ollut tarve. Tietysti aina voisi enemmänkin.
Mitä myymiseen tulee, alkuvuodesta täräytin Keskustaan suuren, päivittyvän myyntiketjun ja kyllä sitä kautta hevosia menikin kaupaksi kymmenittäin. Myös harvinaisempia rotuja ostettiin, mistä olen hyvin yllättynyt ja iloinen.

Sähköpostissa lojuu edelleen kasoittain kisailmoja, joiden tuloksia pitäisi saada hevosten sivuille. Jospa tänä vuonna keskittyisin erityisesti VMRJ-, WRJ-, TYH- ja näyttelytuloksiin.
Juu, siellä lojuvat edelleen. En ole kauheasti noita nyt perannut läpi, jonkin verran kuitenkin.

Kilpailutan hevosiani ahkerasti porrastetuissa, erityisesti ARJ:ssä ja WRJ:ssä.
No ARJ-kisoissa Ionicin hevoset ovat vakionäky, jos minulla vain on sopivia hevosia ilmoitettavaksi kilpailuihin. Aina ei ole, koska paljon kisaavat hevoset "valmistuvat" nopeasti ja vaikka se miten oudolta kuulostaa muiden korvissa, niin ei niitä hevosia edes Ionicissa ole rajattomasti. Ainakaan rekisteröityjä, sopivanrotuisia hevosia...
WRJ:ssä on ollut hieman hiljaisempaa, kisoja on vähemmän enkä ole saanut kauheasti hevosiakaan valmisteltua kisakuntoon, niin että tässä olisi ehkä petraamisen paikka.

Kantakirjaa hevosia.
Onhan noita tullut ilmoitettua tilaisuuksiin ja palkintojakin on napsahdellut. Pullonkaula on vain se, että kantakirjaan ei riitä, että tieto sertistä tai RCH:sta löytyy hevosen VRL-profiilista vaan se täytyy olla myös kirjattuna hevosen sivuille. Siinä tökkii minulla, toki myös siinä ettei kaikilla hevosilla edelleenkään ole linkkiä VRL-profiiliin sivuillaan.

Vie hevosia ARJ:n ja WRJ:n laatuarvosteluihin ENNEN kuin lopetat ne.
WRJ:n laatuarvosteluun ei ole toistaiseksi ollut paljon asiaa, mutta ARJ:ssa on pyörähtänyt useampikin elossa oleva ionicilainen.

Järjestän varsinkin em. jaosten porrastettuja.
No juu, varsinkin ARJ-kisoja järjestän paljon! Valitettavasti kuitenkin vastaan yleensä noin 60-75 % kaikista ARJ:n porrastetuista, muita kisajärjestäjiä on vähemmän. 

Pidän blogin pystyssä ja aktiivisena. Joulukalenteria en uskalla luvata, mutta mutta lupaan harkita sitä kuitenkin.
Tämän olen kyllä pitänyt ja aion vastakin jauhaa täällä. Toki kesätauko on taas suunnitteilla, mutta tänä vuonna se nyt ei alkanut heti suoraan toukokuussa. Katsotaan miten käy.

Semmoista. Viisitoista lupausta, joista ehkä vajaa puolet on jotenkin päin hyvällä tolalla. Onneksi tässä on vielä aikaa parantaa.
– S

2 kommenttia:

Pölhö kirjoitti...

Royal Hanoverian Cream-esittelyä odotan innolla. Olen aina luullut olevani kova hevoshistorianörtti, mutta häpeäkseni on myönnettävä että rotuun en ollut ikinä missään törmännyt ennen kuin Raituva herätti sen virtuaalimaailmassa eloon. Tiedonnälkäisenä täällä jo kärkytään. :D

Muutenkin tykkään näiden vähän erikoisempien rotujen esiintuomisesta. Kentucky Mountain Saddle Horse oli sekin ihan uusi juttu. Sugarbush draft myös. Odotan aina innolla uusia postauksia, mutta rotujutut on ihan miun suosikkeja.

Se Ionicin Sirpa kirjoitti...

Kiva juttu että rotuesittelyt kiinnostavat, sillä ne ovat itsellekin kiinnostavia kirjoitettavia. Myös työläitä, useimmiten, mutten minä valita. Sen sijaan tämä Royal Hanoverian Cream on ollut listalla pitkään ja hylkäsin sen jo kertaalleen aiheena, koska se on kovasti vaikea ja varsinaista tietoa on lopulta aika vähän. Mutta ehkä saisin siitä jotakin kasattua kuitenkin, siksi mainitsin sen tässä nyt.