maanantaina, helmikuuta 19, 2024

Ionicin ensimmäinen kissapentue

Ionicin muista eläimistä, kissoista ja koirista, on ollut satunnaisesti juttua täällä blogissakin. Reilu vuosi sitten ne saivat oman "kotinsa" eivätkä enää majaile Ionicin hevoslistan alareunassa.

© Pixabay/SimoneVomFeld

Koirien suhteen tilanne on sillä tavalla hyvä, että niitä on toisinaan myynnissä Keskustassakin. Nappailen aina kiinnostavista pentueista itselleni omia koiria enkä ole toistaiseksi keksinyt yhtään koiraa itse. Yhden suvuttoman ostin vuosia sitten joltain tuontifoorumilta, mutta muuten kaikki koirat ovat suvullisia. Ionicin ensimmäinen koirapentue syntyi jo vuonna 2017.

Kissojen tilanne on toinen. Olen pari ostokissaa onnistunut löytämään tässä muutaman vuoden aikana, mutta siinä se. Nekin ovat molemmat maatiaisia. Rotukissat loistavat poissaolollaan ja yleisestikään virtuaalikissaharrastajia ei juuri taida olla. Tietääkseni kissoille ei ole minkäänlaista rekisteriä eikä mitään toimintaakaan.

Tietenkin kissat ovat sivubisnes Ionicissakin, mutta olen tässä vuoden mittaan keksinyt jonkinlaisen lauman rotukissoja. Nyt on sitten tammikuussa syntynyt ensimmäinen kissapentue! Roduksi valikoitui eurooppalainen lyhytkarva, hurmaava peruskissa ja yksi suosikkiroduistani. (Älkää nyt sitten kysykö kuinka monta niitä suosikkikissarotujakaan on... Aika monta, voin kertoa!) Pentueen isä on hopeatabby Talvipakkasen Rasalgethi ja emo sininen Linatas Axrisp, jota Keskustassa tituleerasin ahtaanpaikanammattilaiseksi. Pentujen syntymäpäivä on 23.1.24 ja kissat saivat myös ihan oman kasvattajatunnuksensa: Atomikatin.

Jos virtuaalinen eurooppalaiskissa kiinnostaa, niin pentuetta ei ole vielä ns. lyöty lukkoon eli pentuja saa tuosta yhdistelmästä. Tarkempia tietoja löytyy Keskustan viestistä, siellä on listattu mm. nimiehdotuksia pennuille. Kotiin pentueesta jää tyttöpentu Atomikatin Anna Karenina, joka on kirjoitushetkellä vielä kuvaton, koska en ole löytänyt sille sitä maailman täydellisintä kuvaa. Sillä jos se on ensimmäinen itsekasvatettu pentu ja vielä nimeltään Anna Karenina, niin pakkohan sen on olla aivan täydellinen!

Pentuja voi varata 30.4.2024 asti, siis 14 viikkoa pentueen syntymästä. Tämä siksi, että SEY:n nykyinen suositus kissanpennun luovutusiäksi on juurikin tuo 14 viikkoa (lähde).

Ei kommentteja: