maanantaina, helmikuuta 05, 2024

Ionic 20 vuotta!

Kappas ketaletta kun melkein pääsi unohtumaan itseltäkin, että Ionichan täyttää tänä vuonna 20 vuotta! Se oli vuosi 2004 ja jotain tuota tammikuun loppupuolta, kun Virginia väsäsi kasaan Ionicin pääsivun, ensimmäisten hevosten sivut ja ensimmäinen kasvattikin näki päivänvalon helmikuun alussa. Että onhan sitä siinä jo taivalta takana.


Kun Ionic täytti 18 vuotta vuonna 2022, kirjoitin blogiin että minun kai pitäisi osata sanoa jotakin tosi viisasta asian tiimoilta, mutten osaa. Enkä osaa kyllä vieläkään. Onhan se tietysti hienoa, että ollaan ja olen jaksanut tätä näin kauan pyörittää ja ei voi kieltää, etteikö 20 vuotta olisi komea ikä virtuaalitallille. Vanhempia ei taida juuri ollakaan enää, tuskin ainakaan sellaisia, jotka eivät olisi muuttaneet nimeä, osoitetta tai merkittävästi toimintaansa, tai taukoilleet ankarasti jossain välissä.

Koska en osaa sanoa mitään järkevää tai mitään sellaista, jota en olisi blogissa jo kirjoittanut, niin olen koonnut tähän alle nyt sitten sekalaisen linkkilistan Ionicia koskevista kirjoituksista. Yritin koota siihen sellaisia tekstejä, jotka kertovat mielestäni jotakin Ionicista tallina.

Viime kesänä laskin vihdoin ja viimein kaikki Ionicin kasvatit. Postauksessa on esitelty numerot.

Pitkä teksti, jossa kahlasin vähän läpi sitä, mikä on kasvattirotu ja miten ne ovat muuttuneet vuosien mittaan. Sillä nehän ovat vaihdelleet tosi paljon! Tämä sai pienen jatko-osankin, Mikä on kasvatusrotu?

Voi olla nykyään vaikea uskoa, että Ionic oli aikoinaan aika merkittävä tekijä raviurheilun puolella. Tallissa kasvatettiin jonkinlaisia määriä erityisesti orloveja ja peitsareita, ja olimme myös aktiivisia kisajärjestäjiä.

Olen edelleen vähän pettynyt siihen, että kukaan ei koskaan perustanut sitä "Me vihaamme Ionicia" -yhdistystä. Kyllä me sitä monelle paheksujalle ehdotimme.

Infopostaus siitä, miten aika kulkee Ionicissa.

Tämä nyt ei sinänsä koske ihan pelkästään Ionicia, koska aika samalla tavalla muillakin talleilla käsitetään tilausvarsa, leasing-varsa ja niiden erot. Onpahan nyt kuitenkin kirjoitettu ylös, että miten näitä käsitellään nimenomaan Ionicissa.

Asiathan ovat tietysti tämän postauksen jälkeen muuttuneet, se ensimmäinen tallikissakin on kuollut. Edelleen Ionicissa on tuollainen puolisalainen osastonsa kissoille ja koirille, ja molempien lukumäärät ovat kasvussa.

Tämäkin on toki jo vanhentunutta tietoa, kun on vuodelta 2021. Epäilen ettei se hevosmäärä ole siitä ainakaan vähentynyt. Pitäisi ehkä laskea taas jossain vaiheessa tämäkin uudestaan.

Yritän pitää tämän tekstin mielessäni, mutten aina onnistu ihan täyden kympin arvoisesti.

Jälleen tämmöinen infopostaus, jossa kirjoitan auki ja muistiin Ionicin käytäntöjä.

Koska on niitä ehtoja meilläkin.

Missä Ionic sijaitsee ja millainen sen ympäristö on? Vaikka missä ja vaikka millainen! Vaan en ole saanut näitä ympäristökuvauksiakaan aikaan... Mutta hätäkös tässä. Tämä voisi olla seuraavan 20-vuotisjakson tavoite tai jotain.

Viitisen vuotta sitten keksin jonkinlaisen viisastenkiven Ionicin kanssa työskentelyyn: otetaan rotu kerrallaan käsittelyyn eikä niin että pusketaan kasvattilistaa läpi kasvatti kerrallaan ja keksitään kasvatteja satunnaisesti. Pitäisi ehkä taas ottaa itseään enempi niskasta kiinni tämän kanssa.

Ei kommentteja: