maanantaina, helmikuuta 26, 2024

Uusia tulokkaita esittelyssä

Ioniciin on tullut taas muutama niin mielenkiintoinen tulokas, että ne ansaitsevat omat esittelynsä. Ja kun sanon muutama, tarkoitan tietenkin muutamaa kymmentä.

Kerron teille salaisuuden: olen tosi, tosi huono kieltäytymään mistään hevosesta, jota minulle ihan henkilökohtaisesti kaupataan. Sillä tavalla Superikin Ioniciin tuli. Se ei sopinut kasvattajansa vaatimuksiin ja tarvitsi uutta kotia. Sattuipa sitten kysymään minulta suoraan josko haluaisin oriin. Katselin vähän aikaa ja halusin.

Superin viisipolvinen suku ei ole ihan sataprosenttisesti täynnä tuntemattomia nimiä, sillä Erkinheimon Ylpeys löytyy yhden orikasvatin suvusta ja Siniketun Pilfink on myös jossain. Nämä tuskin kuitenkaan haittaavat, koska ne esiintyvät lyhyemmissä suvuissa. Sen sijaan mitä katselin noita pitkäsukuisia sh-tammojani, niin niiden suvuissa näitä nimiä ei ole. Super siis sopii niille superhyvin.

Milloinkas muistatte nähneenne DHH:n myynnissä? Siitä saattaa olla jokunen tovi ja kaikki eivät varmaan ole nähneet ikinä, kun ei niitä toistaiseksi Ionicistakaan ole pois myyty. Niinpä olin innoissani, kun satuin bongaamaan yhden suvuttoman tamman Miukun hevosmyynnistä. Sharmaine tulee ihan taatusti tarpeeseen, ei se meidän DHH-lauma turhan iso ole.

Lisäksi Miuku tarjosi Sharmainen lisäksi pari muutakin suvutonta DHH:ta myytäväksi ja tietenkin otin ne. Mainiota!

Budjonnyt Fedorit GA ja Perika GA + suku
Siitä on varmaan kymmenen vuotta kun olen viimeksi keksinyt suvuttomia budjonnyja Ioniciin. Oli jo korkea aika! Syy oli taas se sama vanha ja perinteinen: etsin hiki hatussa yhdelle tammalle sopivaa oria eikä löydy. Ne samat saakutin nimet kummittelevat kaikkien vähänkään pitkäsukuisempien sukutauluissa. Piti sitten tehdä jotakin ja sukutuonti on aina yksi ihan pätevä vaihtoehto.

Siihen nähden miten suuri rotu budjonny on Ionicissa ja melkoisen harvinainen muualla, olen selvinnyt tosi vähäisillä tuonneilla toistaiseksi. Budjonnyilla on ollut pari tärkeätä kasvattajaa, erityisesti Priton, mutta myös Zemniak, aiemmin myös Zeni. Näiden mainittujen lisäksi on muutama pienempi kasvattaja ollut sekä satunnaisesti sieltä täältä putkahtelevia yksittäisiä jalostus- ja myyntihevosia. Näiden turvin olen selvinnyt kohtuullisesti. Nyt en sitten tiedä mikä tilanne varsinaisesti on. Zemniak näytti vähän kuolleelta, samoin Priton. Zeni nyt on lopettanutkin jo vuosia sitten. Mutta jos jollakulla on vinkkejä budjonnyista, ihan sama millaisista, kuulisin mielelläni. Koska kyllä niitä taas tarttee.

Appaloosat Aint U Lucky GA ja Aint U Beauty GA +  suku
Sama tarina kuin budjonnyillakin, tarvitsin kiireesti uutta verta runsaasti ja keksin sitten pari hevosta ja niille kolmipolvisen suvun. Appaloosia löytyisi ehkä muiltakin talleilta ja etsiskelen niitä, mutta ei uudet sukulinjat koskaan haitaksi ole.

Ja sama juttu painteillakin... Ihmettelen tosin sitä, että mitä varten unohdin näistä tuontihevosten nimistä kokonaan GA-päätteen pois. Ne ovat vähän tylsiä, mutta vahinko on tapahtunut, en jaksa enää korjailla niitä.

En ole ihan varma, onko Fabiana ensimmäinen belgianpuoliverinen Ionicissa ikinä, mutta ensimmäinen kyllä aika pitkään aikaan. Ei niitä koskaan ole montaa ollut, siitä menen vaikka valalle. Kuten tyypillistä, Fabiana tuli FWB-jalostuksen tueksi, kiva saada belgivertakin sinne sekaan. Ei ole Ionicin FWB:issä turhan paljon sitä lajia nimittäin. Sille onkin jo pari FWB-varsaa kaavailtu syntyväksi, mutta haaveilen löytäväni jostain sopivasukuisen BWP-oriin, mistä saisi alkunsa Ionicin todennäköisesti ensimmäinen BWP-varsa.

Tämä muhkukaksikko tuli jo reilu vuosi sitten Ioniciin, mutten ole tainnut mainita asiasta täällä blogissa. Joka tapauksessa ovat hienon Halluharjan kasvatteja kumpainenkin. Enkä uskalla näidenkään kohdalla mennä väittämään, että olisivatko ihan ensimmäiset boulonnaisit Ionicissa ikinä, mutta ensimmäiset tosi pitkään aikaan joka tapauksessa. Ja kesällä 2025 syntyy näistä Ionicin ensimmäinen boulonnais-kasvatti. Garçon on onnistunut muuten pyydystämään jo muutaman näyttelypalkinnon ja taisin ilmoittaa sen kantakirjaankin.

Tuli vain tuossa vuodenvaihteen jälkeen mieliteko, että pitäisi saada enemmän lipizzoja, kun nyt aikoinaan päätin, ettei aio luopua siitä rodusta. 

Lipizzoille, varsinkin oreille, nimien keksiminen on muuten ylivoimaisesti maailman vaikeinta, sillä rodun nimeämismetodin vuoksi ne ensimmäisen sukupolven nimet jäävät elämään käytännössä ikuisesti orilinjojen niminä. Niitä pitäisi siis jaksaa katsella sukupolvesta toiseen. Pienet paineet siis!
 
Hazard vietti kymmenvuotispäiväänsä kasvattimyynnin merkeissä. Arvostan, sekä kasvattimyyntiä että kymmenvuotista taivalta. Mukaani tarttui peräti kahdeksan hazardilaista, pääasiassa amerikkalaisia rotuja. Voisin listata tässä ne kaikki, mutta valikoin nyt tämän morgan-tamman, jolla on kaksipolvinen ja ihan tuntematon suku. Olen kauhean iloinen jokaisesta uudesta tulokkaasta.

Englantilaiset täysiveriset Trigger Warning GA xx ja Clara Doll GA xx + suku
Taas lisää sukutuonteja, kun tuli kolmipolviset täysisisarukset myös täysiveritalliin. En ole tosi pitkään aikaan keksinyt uusia täysiverisiäkään ja sen kyllä huomaa. Erityisesti koulupainotteiset täysiveriset alkavat olla kaikki sukua keskenään. Pinkin ex-laukkuritkaan eivät nimenomaisesti kouluratsujen tilannetta oikein paranna, vaikka voisihan niitäkin tietysti sekoitella keskenään. Olen sitä tehnytkin. Mutta ihan alusta alkaen koulupainotteinen ratsusuku on kyllä tervetullut lisä. Tätä lajia on tulossa lisääkin kun kerran alkuun pääsin.

Semmoisia uusia tulokkaita tällä kertaa. Eihän tässä toki kaikki ostohevoset ja keksityt ole, mutta näitä viimeaikaisia ja/tai kiinnostavimpia yksilöitä.

2 kommenttia:

Ireth kirjoitti...

Tykkään näistä esittelypostauksista, käyn aina katselemassa sukuja ja monesti eksyn sitten Ionicin hevosia muutenkin katselemaan ja miettimään kilometrin mittaista astutuspyyntöviestiä. Aikaakin tähän saa kulumaan yllättävän paljon, monesti kun en jaksaisi mitään järkevää tehdä niin lueskelen blogin vanhoja postauksia tai ihan vain ihailen hevosia. Ja ai että kun tekisi mieli itsekin kirjoitella blogia, mutta olen niin samoilla linjoilla monesta asiasta että se olisi vain samojen juttujen toistoa!

Se Ionicin Sirpa kirjoitti...

Eli esittelypostaukset ovat toivottuja. Täytyy panna korvan taakse, sillä kyllä Ionicissa aina jotakin uutta esiteltävää on. Ehkä pitäisi palata niihin kuukauden valintoihin, olen joskus sitäkin harkinnut.
Kiva tietää, että viihdyt blogin ja Ionicin kanssa. Olen tosi otettu! Eihän kummastakaan materiaali ihan heti lopu kesken. Joskus tuo hevosmäärä hirvittää itseänikin, että miten ihmeessä sitä on tullut päädyttyä tämmöiseen tilanteeseen, mutta sitten annan olla. Sääliksi kyllä vähän käy niitä, jotka tulevat tänne etsiskelemään oreja tammoilleen tai tilausvarsalle vanhempia, kun niitä hevosia on yli kaiken tarpeen (ja järjen).