sunnuntaina, heinäkuuta 27, 2008

Tunnelmointia

Jo aikoja sitten teimme Ginin kanssa tietynlaisen periaatepäätöksen siitä, että Ionic ei ole meille yksi, iso talli vaan kokoelma pieniä talleja, joka näkyy vain yhtenä isona kokonaisuutena ulospäin. Ionic on siis edelleen Ionic, mutta Ionicin arabit asuvat erilaisessa paikassa kuin puoliveriset. Tämä on meidän mielestämme paljon parempi idea kuin se, että kuvittelisimme kaikkien hevosten olevan yhdessä ja samassa paikassa. Jokaisella rodulla on tietty "imagonsa" ja haluamme kuvitella jokaisen rodun asustelevan imagonsa mukaisessa paikassa.

Emme me kirjoittele pitkiä kuvauksia tallista ja sen ympäristöstä, emme luettele karsinoiden lukumäärää, käytettäviä kuivikkeita, varsomiskarsinan kokoa tai tallin julkisivuun käytettyjen naulojen määrää. Tuollaiset ovat meidän mielestämme liiaksi nippelitietoa, jotain nyt täytyy sentään jättää mielikuvituksenkin varaan. Tallin ja alueen kuvauksen on lähinnä tarkoitus antaa lukijalle käsitys tunnelmasta ja siitä, minkä tyyppinen talli on ja minkätyyppisellä alueella. Loput voi itse kuvitella.

Erittäin tärkeä osa (ainakin meille) tätä kuvausta on pieni kuvakollaasi, johon on koottu maisema- ja muita kuvia. Sen on tarkoitus tukea sitä tekstissä luotua tunnelmaa. Sopivien kuvien etsiminen on usein aikaa vievää, se vaatii paljon surffailua, selailua, miettimistä, valikointia. Pitäisi tietää mitä etsii, muttei tiedä mistä sellaisen löytää. Pitäisi tietää millaisia ne tallin ympäristöt nyt sitten oikein ovat, mutta eihän reaalimaailmasta löydy aina yksi yhteen sopivaa kuvaa.
Arabeille tällainen sivu ja kuvakollaasi on tehty, kalliovuortenponin vastaava alkaa olal viime silausta vaille valmis, puoliverisille ja RBSH:illa (nämä saavat mahtua yhteen ja samaan talliin!) on harkinnassa jo muutamia kuvia. Osa roduista ei ole imagoltaan kuitenkaan yksiselitteisiä ja kuvausten kirjoittaminen, kuvien valinnasta puhumattakaan tulee olemaan hankalaa. Ja tietysti meillä tulee olemaan "jätelava"-talli, se paikka jossa asuvat kaikki ne hevoset, joille ei muuten ole omaa tallia.

Tästä varmaan ymmärtää, miksi joskus vitsillä sanomme, että Ionic sijaitsee omalla mantereellaan.

Ei kommentteja: