perjantaina, lokakuuta 22, 2010

Minimalismia

Joskus vain löytää sanan, joka selittää paljon. Tämän päivän sana on minimalismi. Ja minkähän takia en ole keksinyt tätä aikaisemmin?
Tämä minun ja meidän tapa harrastaa virtuaalihevosia on nimenomaan minimalismia. Ei ihan äärimmilleen vietyä, mutta aika pitkälle vietyä kuitenkin. Me emme enää edes yritä teeskennellä, että meidän virtuaalihevosillamme olisi minkäänlaisia vastineita reaalimaailmassa. Meidän virtuaalihevoset eivät ole oikeastaan enää virtuaalihevosia (tai riippuu tietysti miten "virtuaalihevonen" määritellään) vaan ne ovat nimiä, perustietoja, sukuja ja kuvia. Nimi yksilöi hevosen, perustiedot ja suku ovat jalostustietoja ja se kuva on ylimääräistä kivaa, joka myös määrittää värin, vaikka väri voitaisiin toki määrittää ilman kuvaakin.
Jos haluaisimme viedä minimalismin loppuun asti, jättäisimme kuvat pois tai ehkä tekisimme hevosille yksinkertaiset geneeriset piirroskuvat, joissa jokaisen hevosen kohdalla vaihtuisi vain väri. Tietysti kaikilla rautiailla olisi sama piirroskuva. Siis hevosen ääriviivat ja sen sisällä sovelias väri. Koska minä ainakin olen sen verran riippuvainen (valo)kuvista ja pidän itse asiassa hevosten kuvia koko harrastuksen miltei parhaana antina, tätä ei tule tapahtumaan.

Luonnekuvaukset, sukuselvitykset ja kisaamiset ovat niitä asioita, jotka on täytynyt heittää pois, koska eihän meillä yksinkertaisesti ole ollut aikaa moisiin ja alunperin koin nämä asiat turhina ja raskaina. Siihenhän Ionicin perusidea perustui, tehdään sitä mikä tuntuu hauskalta. Siksi alkuaikoina hevosilla oli jonkinlaisia luonnekuvauksia ja vähän kisakalenterin tynkääkin, koska se oli hauskaa. Sen jälkeen on kuitenkin hevosia ja talleja tullut lisää, aikaa moisten väkertämiseen on entistä vähemmän ja luonnekuvausten puolella ideat on ammennettu loppuun.
Meistä on huomattavasti mukavampaa jalostaa hevosia kuin väkertää niille luonnetekstejä, joten teemme sitten sitä ja jätämme tekstien kirjoittamiset vähemmälle. Jonkun toisen mielestä on tietysti sanoinkuvaamattoman typerää käyttää jalostuksessa hevosia, joiden luonteesta ei tiedetä mitään, mutta so what? Me teemme niin, toiset voivat tehdä omalla tavallaan (silti luonnekuvausten kirjoituttaminen muilla vain sen takia että virtuaalihevosella nyt vain kuuluu olla luonnekuvaus on minun mielestäni vielä typerämpää). Voin silti väittää että jonkinlainen minimalismi on ainoa järkevä tapa hoitaa yhtäaikaa isoa määrää virtuaalihevosia.

Niin että voisimmekin kehittää uuden bannerin tekstillä: "Minimalismia maksimaalisissa puitteissa".

1 kommentti:

Java kirjoitti...

Näin juuri. Tämän vuoksi Ionic on ollut suurin innoittajani taaperosta lähtien kaikkien virtuaalitallien joukosta. Uskalletaan tehdä sitä, mitä itse halutaan, välittämättä yleisestä mielipiteestä. Lisäksi pitkäjänteinen toiminnan harjoittaminen on aina kunnioitettavaa, etenkin kun siihen tarvittavia ominaisuuksia ei ainakaan minusta löydy ollenkaan. APPLAUSE!