sunnuntaina, lokakuuta 31, 2010

Steeplechase Series January

Steeplechase Series January

"Tervetuloa kaikki seuraamaan päivän viimeistä lähtöä, jota kaikki ovat odottaneet. Se on Steeplechase Seriesin ensimmäinen osakilpailu ja siihen osallistuu koko virtuaalimaailman risuestelaukkaajien parhaimmisto. Luvassa on siis huikean jännittävä lähtö!
Keli ei valitettavasti ole maailman parhain. Neljännen lähdön edellä alkanut sade on kastellut radan aivan märäksi ja edellisissä lähdöissä onkin nähty pahoja liukasteluita. Hevoset on toki hokitettu, mutta aina sekään ei auta. Toivottavasti näistä arvokkaista hevosista kukaan ei telo itseään radalla.

Ratsukot ovat asettumassa juuri lähtöviivalle. Hevoset ovat hieman hermostuneita sateen takia ja kai nekin vaistoavat, että nyt on tosi kyseessä. Kello soi ja hevoset säntäävät matkaan! Lähtö on hyvin tasainen, hevoset lähtevät melkein yhtenä rintamana. Edessä on pitkä alkusuora, yli puoli kilometriä ennen ensimmäistä estettä.

Hevoset saapuvat sille miltei rinta rinnan, Grdot Kropskaya ja Gravedigger GA melkein törmäävät toisiinsa esteellä, mutta selviytyvät kuitenkin ilman kaatumisia tai kompastumisia. Gravedigger GA jää vähän jälkeen muusta joukosta, samoin Mississippi Queen ja Nothing's Forever. Matkaa seuraavalle esteelle on muutama sata metriä, ensimmäinen este hajotti hevosia hieman, nyt melko selkeässä johdossa ovat The Last Dance ja kotiradan Athabaska GA.

Toisella esteellä kaikki sujuu hyvin, ensimmäisenä sen selvittää Athabaska GA, muut seuraavat perässä melko tasaisena joukkona. Välimatkaa kolmannelle esteelle ei ole paljoa, vain vajaa 100 metriä ja kolmas este on koko joukon pahin, täysikorkuinen risueste ja sen takana vesihauta. Lisäksi ennen estettä on pieni ylämäki. Tämä jos mikä karsii jyvät akanoista!
Athabaska GA tulee esteelle ensimmäisenä ja hyppääkin sen ensimmäisenä, mutta kompuroi pahasti vesihaudassa. Onneksi kukaan muu ei ole tulossa juuri samasta kohtaa ylitse vaan ohittavat Athabaskan siististi kauempaa. The Last Dance selvittää esteen ensimmäisenä kunnialla, heti sen perässä seuraavat Radical Timeway ja Mississippi Queen.

Neljäs este on helpohko aitatyyppinen este, jonka edessä on kuiva hauta. Neljännen esteen jälkeen on kaarros vasempaan, joten jo esteen kohdalla alkaa olla radan vasemmassa reunassa tungosta. Radical Timeway on kaikkein kauimpana vasemmalla, se hyötyy kaarteesta eniten ja siirtyykin johtoon kaarteen jälkeen. Enää kaksi estettä jäljellä!

Kaarteen jälkeen seuraa melko nopeasti viides este, joka on yksinkertainen risueste. Radical Timeway johtaa esteelle tullessa, keskijoukoista hyvin mukaan päässyt C'est La Vie GA on toisena heti perässä, The Last Dance ja Grdot Kropskaya seuraavat ja niiden perässä tulevat Mr. Crowley ja Mississippi Queen.

Viidennen ja kuudennen esteen väli ei ole pitkä, mutta sen jälkeen alkaa puolen kilometrin pituinen maalisuora. Erittäin tarkasti hyppäävä Radical Timeway johtaa viimeisellä esteellä, C'est La Vie GA kompuroi pahasti ja jää pahasti jälkeen. Myös Nothing's Foreverillä on ongelmia viimeisellä esteellä ja samoin Gravedigger GA, joka tosin on kompuroinut muutamalla muullakin esteellä ja on selkeästi jäänyt muista.

Loppusuoralla jockeyt yrittävät kannustaa hevosia parhaaseen mahdolliseen vauhtiin, mutta Radical Timeway on ilman muuta vahvin ja se tuleekin voittoon kahden hevosenmitan johtoasemassa. Toiseksi tulee vain turvan mitalla Mr. Crowley, joka jättää Mississippi Queenin kolmanneksi. The Last Dance ei jaksa puolustaa hyviä asemiaan ja jää neljänneksi, vaikka onhan sekin toki hieno saavutus. Viidentenä Grdot Kropskaya, kuudentena Athabaska GA, seitsemäntenä Nothing's Forever, kahdeksantena C'est La Vie GA ja viimeisenä, yhdeksäntenä Gravedigger GA."

(ps. kyllä vähintään risuestelaukoissa pitäisi pystyä jakamaan keskeytyksiä ainakin kaatumisten takia)

Ei kommentteja: