lauantaina, joulukuuta 24, 2011

Joulukalenterin luukku 24: mitä joulukalenterista jäi käteen?

Saimme S:n kanssa idean joulukalenterista 30.11. kello 22-jotakin Saksan aikaa:
Toinen: "Joku joulukalenterijuttu olis kiva, kun meillä ei oo koskaan sellaista ollut."
Toinen: "No joo, miksei. Mutta millainen? Mä en ainakaan mitään kuvia ala tarjota, en huutokaupalla enkä muuten."
"No en mäkään eikä mulla sitäpaitsi ole kuin ehkä just 24 hevoskuvaa ja ne on jo kaikki nähty moneen kertaan."
"Mitäs sit keksis?"
"Tjaa... Kirjoittaisko jotakin?"
"Mmm..."
"Joo hei, blogiin joulukalenteri: yksi kirjoitus joka päivä huomisesta jouluaattoon."
"Hei joo! Mutta mistä me kirjoitetaan?"
"No ihan mistä vaan! Ei mulla nyt oo mitään aihepiiriä, mistä vois kirjoittaa 24 erilaista tekstiä. Paitsi tietysti värit ja niistäkin on aika paljon jo sanottu."
"Totta. Ja onhan noita muutamia vakioaiheita, mulla rakennearvostelut ja sulla ne hevosten tarinat että jos ei muuta keksi."
"Niinpä. Sä muuten sit aloitat, koska mä keksin tän idean. Huomisaamuna klo 6 pitää olla teksti julki."
"On muuten harvinaisen ikävä temppu..."

Mitä tästä nyt sitten on jäänyt kouraan? No, 24 säännöllisesti julkaistua blogitekstiä. Viime aikoina on bloggaaminen jäänyt vähän vähemmälle, joten siinä olisi aktiivisille lukijoille ainakin kalenteria kerrakseen. Tosin emmepä voi väittää, että kaikki tekstit olisivat mitään (blogi)maailmankirjallisuuden kirkkaimpia helmiä. Yleensä meillä on ollut aika kiire niitä kirjoittaa ja hyvä blogiteksti vaatisi enemmän aiheiden muhittelua aivoissa. Aika usein on ollut edellisenä iltana pakko raapustaa jotain kun tuli luvanneeksi, vaikkei ole hajuakaan mistä kirjoittaisi. Aika usein ideoita on etsitty ht.netistä ja julmasti kopioitu ilman tekijänoikeusmerkintöjä.

Mutta joka tapauksessa olemme pystyneet päkistämään tekstejä tiiviissä tahdissa ja keksimään aiheita vaikka väkisin. Tämä täytyy pitää mielessä ensi vuonnakin, silloin kun blogi tuntuu hautautuneen unohduksiin. Tämä ei kuitenkaan ole uuden vuoden lupaus.

PS. oma suosikkini joulukalenterin teksteistä on S:n kirjoittama nro 15: jos musta ei olekaan musta.

2 kommenttia:

Tilli kirjoitti...

Kiitos, aivan mahtava joulukalenteri :)! En ole aikaisempina vuosina jaksanut seurata virtuaalitallien kalentereita, mutta teidän blogipostauksia odottelin aina innolla.

KLM. kirjoitti...

Tää kalenteri oli aiiivan mahtava! Unohdan vaan aina lukea teidän blogia säännöllisesti, kun sitä ei ole kiinnitetty mihinkään sivuun (FB, tumblr, deviantart) missä kävisin päivittäin ja muistaisin käydä tsekkailemassa. Mutta nyt otin oikeen kunnon lukuhetken ja luin mooonta postausta läpi. Kaikki värijutut mulla on aina lähellä sydäntä, niitä oli ihana lukea! Erityisesti erikoiset merkit ja värit teidän hevosissa, koska semmosiin on vaikea törmätä ihan vain "selaamalla" hevosia.
Samoiten puoliverisen rakennearvostelu valoi uskoa itseeni, koska katsoin eka kuvaa, tein omat päätökseni (paksut jalat, kammottava kaula, siedettävä runko, vähän rujo kokonaisuus) ja totesin, että aika samoilla linjoilla olin teidän kommenttien kanssa (=osaan jotain! jee!) :D
Kauheasti taas inspaisi tehdä kaikenlaisia juttuja ja rotuja ja nimiä, ihana blogi ja tää kaltsujuttu oli aivan mahtava!
Kiitos kaikista inspiroivista, mielenkiintoisista ja pohtivista teksteistä joita olette postanneet ja valatte aina uudelleen mielenkiintosia virtuaalikoniharrastusta kohtaan :)
Hauskaa uutta vuotta ja jatkakaa kirjoittamista!