perjantaina, helmikuuta 03, 2012

Hevosten ostoa

Muutama päivä sitten laittelin ht.netiin viestin otsikolla "Myy mulle hevonen". Tarkoitus oli siis katsella, mitä ihmisillä on tarjolla ja ennakkoluulottomasti tarttua (lähes) kaikkiin tarjottuihin syötteihin. Kaikille varaamilleni hevosille ei ole vielä tehty sivuja, mutta aika monelle kuitenkin ja Ionicin jo ennestään kirjavaan hevoslaumaan on saatu pari ihan upouuttakin rotua. Kyllä, sellaisiakin rotuja on vielä, kuten gotlanninrussi ja maremmanhevonen.

Ensinmainittua rotua edustaa vanhasukuinen tamma Niamh Case, jonka suvussa on noita vanhoja nimiä, jotka minäkin jopa tunnistan, kuten Get A Me, Nice-n-Easy Thilia, Ljuvlig Antton ja Jazzman II. Ihan totta, minä en ole aivan täysi n00b russien kanssa, meillä oli Marineassa aikoinaan yksi ori, Coctails Ädelmetall (Marinean-aikaiset sivut), jonka suvussa vilisee noita ihan samoja nimiä. Tulisikohan joku hirttämään, jos väittäisin jonnekin virtuaalisen pakastimen pohjalle jääneen yhden annoksen Ädelmetallin sukusoluja ja teettäisin varsan Niamhista ja Aaposta... N.N. Lotte tulisi varsan sukuun 3+4, mutta ehkä se ei vielä ketään tappaisi. Täytyy harkita. Vakavasti.

Maremmanhevosta puolestaan edustaa suvuton tamma Bella Luna, jonka nimi kyllä kiusaa minua, koska Luna oli Liinun kasvattajatunnus. Ehkä se nyt kuitenkin menee, eipä Liinulla ollut maremmanoja. Kiusaus keksiä suvuton maremmano-ori on ylitsepääsemätön, mutta tammahan sopii myös SGSH:n jalostukseen.

Näiden lisäksi tallille löysi tiensä pari welsh mountainia ja ylämaanponia, uusia morganeita, kalliovuortenponeja ja pari tekkeäkin sekä aika iso lauma erilaisia puoliverisiä, lähinnä FWB:tä ja hannoveria, mutta myös pari hollantilaista. Nämä tulevat olemaan tärkeitä kivijalkoja sekä pv- että SGSH-jalostuksessa.

Minun täytyy harrastaa tällaista ostelua useamminkin, koska on oikeasti mielenkiintoista nähdä, mitä ihmisiltä saattaa löytyäkään. Tuo maremmatamma ja ylämaanponit olivat todellisia yllätyksiä, koska rodut ovat niin harvinaisia ja yllättävää oli myös se, miten moni puoliverikasvattaja ihan oikeasti tarjoaa hevosiaan Ioniciin, jonka omistajat tunnetaan lähinnä kisaamisen välttelystä ja äänekkäästä dissaamisesta. Uskoni puoliverikasvattajiin on palautettu.

Ei kommentteja: