perjantaina, toukokuuta 25, 2012

Kuvia, joista emme pidä?

Blogissa on esitelty useammin kuin kerran niitä kuvia, joista pidämme erityisesti. Joko hevonen on hieno tai se on hienon värinen tai sillä on hienoja merkkejä. Joku heittikin kysymyksen, että mistä kuvista emme pidä. Olin vastata siihen sen enempää ajattelematta, ettei sellaisia kuvia ole. Ettäkö olisi hevoskuva, josta en pitäisi? Mahdotonta. Pystyn sietämään virtuaalihevosillani huonolaatuisia kuvia, pelkkiä pääkuvia, huonorakenteisten hevosten kuvia ja itse asiassa pidän juuri persoonallisuuden takia niistä ei-niin-täydellisistä hevosista ja kuvista.

Mutta tarkemmin ajateltuna kyllä meillä on käytössä kuvia, joihin en ole ihan 100% tyytyväinen tai niissä on jotain sellaista, mistä en ihan täysin pidä. Harvassa ne kyllä ovat hevosmäärään verrattuna. Tässä kuitenkin joitain esimerkkejä kuvista, joista henkilökohtaisesti en pidä.

ox-ori Jeza Wyeslav
No mutta mitä tässä nyt muka voi olla vialla? Hyvälaatuinen kuva, kaunis hevonen, värikin kohdallaa, rodunmukainen ja niin edelleen. Hei plii-iis, tuo on niin klisee! Valkoinen arabiori takajaloillaan! Voiko enää imelämmäksi mennä? Mutta olkoon, meillä ei ole arabien kuvia ihan liiaksi asti. Hevosia kyllä on, joten ei passaa olla turhan ronkeli.

ox-tamma Abriko Aidah
Kuvassa itsessään ei ole kerrassaan mitään vikaa. Minua vain häiritsee ympäristö: Ionicin arabit asuvat autiomaassa, ei siellä pidä lunta oleman!

ox-tamma Fanyah GA
Ihan liian kaunis venäjänarabiksi. Puolustukseksi on sanottava, että niissäkin kyllä on eroja ja kaikki eivät ole Junostin kaltaisia mörssäreitä.

x-ori Fenix Ion
Oletteko ennen kuulleet angloarabista, joka näyttää ponilta? Oikeasti kuvassa on shagyaori. En muista ihan tarkkaan mitkä olivat syyt tämän kuvan valintaan.

pintabian-ori Hey It's Jazz Ion
Tästä kuvasta blogissa on napistu ennemminkin: kuvan hevonen ei ole tobiano vaan sabino ja se näkyy kauas. Ainakin jos on yhtä pedantti värien kanssa kuin allekirjoittanut... Mutta me uskottelemme itsellemme että valkoinen väri ylittää selän satulan alla.

kalliovuortenhevosori Cold Black Ion
Tästäkin on tainnut olla puhetta, mutta kuvan hevosen hopeanmustanvoikkous on kyllä ihan vain hyvän uskon varassa.

knn-ori Imrahil Ion
Tämän kuvan laatu alkaa olla jo hyväksyttävän alarajoilla. Knabstrupeissa on muutama muukin, joista voisi sanoa samaa, mutta tässä kuvassa vaan kaikki tuntuu mättävän: laatu, hevonen, kuva itsessään. Ei ole edustava, vaikka katselisi vaaleanpunaisten lasien läpi.

knn-tamma Margrete Ion
Hevonen joka näyttää lehmältä. Tarkemmin sanottuna pohjoissuomenkarjalta.

kisber-ori Dagalyos Ion
Muuten ihan jees, mutta kuvan rajaus on päin mäntyä. Hevonen näyttää hyppäävän kuvasta ulos. Lukion kuviksen maikka oli oikeassa kun sanoi että kuvassa täytyy olla tilaa katseelle ja liikkeelle. Tässä se liike on niin ilmiselvä, että rajauksesta tulee häiritsevä.

nonius-tamma Ildiko GA
Joku raja sitä pitäisi olla kuvan laadulla, samoin rakennevirheillä, mutta kun kuvassa on ehta nonius, niin pakkohan se oli.

saddlebred-ori CLA Red Light Night
On niin varsamainen hevonen kuvassa, että pahaa tekee. Jos haluaa cremellon saddlebredin, ei auta hirveästi nirsoilla. Ja sekin kismittää, ettei ollut cremelloa tobianoa.

islanninhevostamma Krafla frá Teigaholti
Muistuttaa aina siitä, että meillä ei ollut hopeanmustan tobianon issikan kuvaa. Lisäksi hevonen ei oikeasti voi olla ruunikko kun molemmat vanhemmista ovat mustapohjaisia. Tuohon saattoi olla jokin hyvä syy, esimerkiksi se, että isän väri ehkä muistutti enemmän hopeanruunikkoa kuin sille merkittyä hopeanmustaa, mutta kiitos terrieri.netin hallitsemattoman alasajon, en voi tarkistaa väriä ja kuvia.
*update* kuva vaihdettu sittemmin hopeanmustan issikan kuvaan!

morgan-ori Arcadia Atlanta Soldier
Laadussa tai koossa ei ole kehumista ja hevonen näyttää kovin epäedustavalta. Sama juttu kuitenkin kuin CLA Red Light Nightin kanssa: jos haluaa harvinaisen tuplavoikon väriksi, ei kannata sen kuvan kanssa olhrefla turhan tarkka.

quarab-ori B Quirky Ion
Laadussa taas sanomista ja näyttääkö tuo edes quarabilta?

quarter-ori CHR Crashinity
Isä päistärikkö, emä voikko ja varsasta tulee maailman tavallisin rautias! En muista tämänkään kohdalla, että mitkä olivat kuvan valintaan johtaneet syyt, koska ei meillä pitäisi quartereiden kuvista niin suurta puutetta olla, että tuo olisi ainoa vaihtoehto ollut.

ahaltek-ori Gin Walerian
Aika paksu ahaltekiksi.

ahaltek-tamma Presta Glorija
No sen nyt pitäisi olla kaikille selvää, miksi vihaan tätä kuvaa.
... Ai ei vai? No tietysti siksi, ettei minulla ole oikeassa elämässä tuollaista hevosta!

- Gin

Ei kommentteja: