keskiviikkona, toukokuuta 23, 2012

Mitä enää tekee vieraskirjoilla?

Havahduimme tuossa päivänä muutamana huomaamaan, että Ionicissa on vielä muinaisjäänne nimeltä vieraskirja. Ei sillä että sitä pahemmin olisivat muutkaan huomanneet, viimeisen parin vuoden aikana tulleet vieraskirjapostaukset voidaan laskea jotakuinkin kahden käden sormilla. Itse olemme viimeksi vaivautuneet vastaamaan vieraskirjapostauksiin vuonna 2010. Olisikohan siis aika poistaa se tarpeettomana?

Silloin kun Gin aloitteli virtuaaliharrastusta (2001) ja jossain määrin vielä silloinkin, kun minä tulin mukaan (2005) vieraskirja oli suunnilleen pakollinen tai ainakin talli sai moitteita, jos sitä ei ollut. Se oli tärkeä yhteydenpitokanava ja mainostamiseenkin sitä käytettiin, vaikka osa vieraskirjan omistajista mainostamista kovasti katsoikin pahalla silmällä. Myös muilla sivustoilla oli vieraskirjoja, ei vain virtuaalitalleilla. Joskus jopa ihan yrityksilläkin oli omansa!

Kehitys kehittyy ja vieraskirjat alkavat olla tosiaankin muinaisjäänne. Harvalla virtuaalitallilla sellaista enää on. Yhteydenpitoon on muita metodeja: sähköposti, blogit, foorumit, mutta varsinaista vieraskirjan korvaajaa ei ole. Tosin yhteisöllisyys nyt muutenkin on ollut virtuaalimaailmassa vähän poissa muodista, enää ei muiden talleilla ilmeisesti käydä niin ahkerasti tai jos käydäänkin, niin ei ole enää tarvetta jättää terveisiä vieraskirjaan. Se on toisaalta vähän harmi, tietyllä tapaa.

Taidamme liittyä monilukuiseen joukkoon ja poistaa vieraskirjalinkin Ionicin sivuilta. Turha mikä turha, mutta toisaalta itse voisi lähteä tallikierrokselle katselemaan ja kirjoittelemaan vieraskirjoihin, jos niitä vielä jostain löytyy. Hävettää tunnustaa, etten edes muista enää milloin viimeksi olen johonkin vieraskirjaan kirjoittanut mitään...

-S

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muistan kyllä että sain joskus vuosia sitten suurta huvia kun selasin Ionicin vieraskirjaa ja luin vihaajien "OMFG teil on yli 800 heppaa, ette te voi panostaa niin moneen rage rage you suck" -viestejä :D tämä on hyvin random kommentti, tiedän.

S + Gin kirjoitti...

Juu ja niitä kommenttejahan riitti :) Muistan erään kerran kun joku kirjoitti ettette millään voi edes ulkoiluttaa jotain 400 hevosta. Gin sanoi siihen että voidaanpas: laitetaan läppäri reppuun ja lähdetään ulos.

Tuire N. kirjoitti...

Hah, miekin muistan tuon ulkoiluttamis-kommentin! Se oli aivan loistava :D

Anonyymi kirjoitti...

Täh? Kaikilla talleilla, joihin minä olen suntuubissa ja websissä törmännyt, on vieraskirja!? Onko tämä joku omadomainisten virtuaalitallien villitys tämä vieraskirjattomuus??? Myös kaikilla netissä huomanneillani IRL-tallien sivuilla on vieraskirjat. Yrityksillä ei tosin niinkään...

S + Gin kirjoitti...

No, me emme ole Suntuubi-tallien vakiokävijöitä. Ja oikeastaan kun tarkemmin alkoi katsella, niin kyllähän aika monelta tallilta se vieraskirja lopulta löytyy. Ei vain ole tullut käytettyä itse...