maanantaina, toukokuuta 14, 2012

Lisää nimiperheitä

Joulukuussa kirjoitin muutamien suurten rotujen nimiperheistä eli siitä, kun jonkin hevosen kaikki tai ainakin melkein kaikki varsat saavat nimen jonkin tietyn teeman mukaan ja teema jatkuu näiden varsoille. Tuossa tekstissä on kymmenen ehkä suurinta ja tällä hetkellä selkeimmin profiloitunutta nimiperhettä, mutta eiväthän ne siihen lopu. Lisäksi suunnitelmia uusista nimiperheistä on syntymässä.

Tulivuorinimet (saddlebred/NSH)
Tämän alku ja juuri oli suvuton saddlebred-tamma Krakatau GA, jonka kaikki varsat, olivat ne sitten saddlereita tai NSH:ita, ovat saaneet tulivuorinimet myös. Osalla on jo omia varsoja ja niilläkin näkee tulivuorinimiä. Tuolivuoria, toimivia ja sammuneita on maailmassa yllättävän paljon, joten nimiarsenaalia riittää, mutta toisaalta sopivan nimen löytäminen ei silti ole aina helppoa.
Krakatau GA
- Tambora Ion (myyty)
- Karisimbi Ion
-- Kahoolawe Ion (gg, myyty)
- Mingela Ion (NSH)
-- Raiatea Ion
- Mauna Loa Ion
-- Mauna Kea Ion
- Kilauea Ion

Too - nimet (saddlebred/NSH)
Tämä nimiperhe sekoittuu joissain paikoin noihin tulivuorinimiin. Alkuna on kuitenkin suvuton saddlebred-tamma Too Hot To Touch, jonka kaikki varsat olivat nimeltään Too Hot - jotain, mutta niiden varsoissa on sitten esimerkiksi sellaisia kuin "Too Strange Ion" tai "Too Explosive Ion" (tämän toinen vanhempi tulee tulivuorinimiperheestä). Poikkeuksiakin tietysti on ja tilausvarsojen kohdalla ei tätä käytetä, jos tilaajalla on nimiehdotus valmiina.
Too Hot To Touch
- Too Hot Chili Ion (myyty)
- Too Hot Love Ion (myyty)
- Too Hot Zeal Ion (NSH)
-- Too Explosive Ion
- Too Hot Girl Ion
-- Too Strange Ion
-- Too Hot Chipotle (NSH)
-- Too Eruptive Ion

Havaiji - nimet (saddlebred/NSH)
Tämä nimiperhe on vasta aloittelemassa elämäänsä ja sen tulevaisuus on tietysti vielä epävarma, mutta alkujuuri on jälleen kerran suvuton saddler-tamma, Aloha GA. Sillä on toistaiseksi vasta yksi varsa, ori Akamu Ion, mutta koska se on jalostukseen hankittu niin varsoja pitäisi tulevaisuudessa syntyä enemmänkin ja havaijilaisnimet ovat toistaiseksi käyttämätön luonnonvara meillä, niin tämä nimiperhe ei ole huono idea lainkaan.

LOTR - nimet (friisiläisristeytykset)
Meillä on jo LOTR-nimiä arabeilla, mutta toinen saman aiheen nimiperhe on näemmä syntymässä vaivihkaa friisiläistamma Duren Galadrielin varsoista. Sillä on gg-varsa Irolas Ion ja moriesianvarsa Alatariel Ion. Onneksi Tolkien on tehnyt perusteellista työtä LOTR-saagansa kanssa ja se on miltei ehtymätön nimivarasto.

B - nimet (quarterit)
Tämän aloitti suvuton quartertamma B Buzzzing GA ja sen kaikki quartervarsat ovat B - jotakin. Nimiperhe jatkuu myös myöhempiin sukupolviin, mutta seassa on jonkin verran myös muita nimiä.
B Buzzzing GA
- B Shiny Ion
-- B Radical Ion
-- B Quirky Ion (qox)
- B Danny Ion (myyty)
- B Ironic Ion
-- B Tiptoed Ion
-- B A Rockstar Ion
-- B Crash Ion
- B Elegant Ion

La - nimet (tersk-tammat)
On outoa, ettei terskeille ole syntynyt juurikaan nimiperheitä, vaikka rotu on vanhimpia ja suurimpia kasvatusrotuja Ionicissa. Toisaalta terskeille nimien keksiminen on muutenkin niin vaikeata, että ehkä sitä ei ole tullut ajatelleeksi. Yksi pieni, vain tammojen nimiin kohdistuva nimiperhe kuitenkin löytyy, sen aloittaja on suvuton tamma La Nana, sen tammavarsojen nimet ovat muotoa La - jotakin.
La Nana
- La Tamira (ei oma kasvatti vaan keksitty)
-- La Ida Ion
- La Dina Ion
-- La Nina Ion
-- La Kata Ion

To - nimet (tennesseenwalkerit)
Englanniksi nimettävät walkerit olisivat ehkä kiitollisin kohde erilaisille nimiperheille, toistaiseksi niitä on vain muutama pieni. Vanhin on tämä, jonka alku on suvuton ori Tobeornottobe GA. En muista enää kumman omistajan idea tuo nimi oli (epäilen S:ää), mutta sama sen väliä, se on yksi meidän kaikkien aikojen suosikkeja. Sen varsoissa on useampia nimiä, joissa vilahtelee sana To tai jopa To Be.
Tobeornottobe GA
- To Be Spicy Ion
-- To Be Muted Ion
--- To Be Married Ion
- Not To Keep Ion (myyty)
- To Be Free Ion
- To Run Hard Ion

Who's - nimet (tennesseenwalkerit)
Alkuna on suvuton ori Who's The Man GA, mutta suinkaan kaikki tämän oriin varsat eivät ole nimetty Who's. Joku sentään on ja eiköhän tapa jatku varsoilta eteenpäin.
Who's The Man GA
- Who's Goin' Ion (myyty)
- Who's Glorious Ion (myyty)
- Who's Gambling Ion
-- Who's Hugging Ion
-- Who's Affected Ion
- Who's The Shine Ion (myyty)

Bond - nimet (tennesseenwalkerit)
Tämä nimiperhe on ihan vasta aluillaan ja se syntyi vahingossa, meillä ei ollut mitään suunnitelmia etukäteen. Alkuna on ori MD Absurd Bond tai ehkä oikeammin sen varsa Moonraker Ion, jolle on syntymässä kaksi varsaa, Licence To Kill ja Holly Goodhead Ion.

Kaupunkien nimet (puoliveriset)
Tämä on taas näitä, että sama teema esiintyy jo arabeilla, mutta näemmä vahingossa myös puoliverisillä. Kantaemä on suvuton oldenburgtamma Frau Paris GA, jonka kaikki varsat tuli nimettyä kaupunkien mukaan ja osa näiden varsoista jatkaa perinnettä myös. Onneksi kaupunkeja on maailmassa sen verran, että nimiä riittää kahdellekin rodulle.
Frau Paris GA
- Las Vegas Ion (myyty)
- Miami Ion
-- Montevideo Ion
-- Marigot Ion
--- Madrid Ion
- Vienna Ion
-- Innsbruck Ion

Laivojen nimet (knabstrupit)
Johtuen nimien vähyydestä, tästä nimiperheestä ei ehkä koskaan tule suurta, mutta jotain nyt kuitenkin. Alkuna on knabstruptamma Mauretania Ion tai oikeastaan sen emä, josta piti tulla Titanic Ion, mutta jotenkin se vääntyi Titaniaksi. Mauretanialla on kolme varsaa, Lusitania, Carpathia ja Lancastria. Carpathia on myös varsonut Carinthian, mutta sillä ei ole vielä sivuja.

Tanssiaiheiset nimet (kalliovuortenhevoset)
Jostain syystä tätä, eittämättä isoa nimiperhettä en huomannut esitellä aiemmassa postauksessa. Se alkaa ihan Ionicin historian hämäristä, alkuna on yksi meidän ensimmäisiä kalliovuortenhevosoreja, Samba Di Janeiro (josta myös polveutuu päistärikköväri). Nimiperhe on nykyään tosi laaja.
Samba Di Janeiro
- Bailatino Ion (myyty)
- Quickstep Ion
-- Waltz Ion (myyty)
- Jive Ion
-- Tango Ion
--- Rumba Ion
---- Merengue Ion
-- Cha-Cha-Cha Ion
--- Polonaise Ion
---- Private Dancer Ion
---- Polka Ion
----- Pavane Ion
- Paso Doble Ion
-- Dance Floor Queen Ion
-- Stepping Ion
-- Riverdance Ion
--- Moonwalk Ion
--- East Coast Swing
- Dancing Ion (myyty)

Jazz - nimet (pintabianit)
Tämä alkaa suvuttomasta pintabiantammasta nimeltä VD Jazzmeera. Pintabian-kasvatus oli miltei loppua jossain vaiheessa ja sukulinjat katketa, mutta sen verran meillä oli järkeä, että Jazz-pintabianeja löytyy edelleen.
VD Jazzmeera
- Jazz Me Ion (myyty)
- Jazzing Ion
-- Jazzy Ion (myyty)
- Jazzman Ion (ei pintabian, ruuna)
- Jazzgirl Ion
-- Jazz For Ion
--- All That Jazz Ion
---- Hey It's Jazz Ion
----- Soul Jazz Ion (myyty)
---- Miss Jazz Ion
----- Jazz Heart Ion (myyty)

1 kommentti:

Meow kirjoitti...

Duren Galadrielin isä onkin nykyään osoitteessa http://miagolare.net/u/h/visser.htm :)