maanantaina, lokakuuta 31, 2022

Ionicin kuulumisia

Olen tässä syksyn mittaan ja oikeastaan jo kauemminkin ollut varsin aktiivinen Ionicin kanssa, joten lienee sopivaa päivittää vähän tallin pikkukuulumisia.

1. Kasvattilista (melkein) ajan tasalla!

Nyt ollaan sellaisessa ihmeellisessä maailman vaiheessa, että Ionicin pääkasvattilistalla sekä arabikasvattilista mennään jo tämän vuoden puolella! Tämä siis tarkoittaa sitä, että kaikille ennen vuotta 2022 syntyneille varsoille olen tehnyt sivut! Tällaista tilannetta ei ollakaan nähty varmaan vuosikymmeneen tai silleen... 

Jotta totuus ei kuitenkaan unohtuisi, niin Gin Ahaltekin kasvattilista menee vielä vuodessa 2020. Mutta hei, tämänkin olen saanut jo tämän vuosikymmenen puolelle! Osakilpailuvoitto sekin.

2. Tallin todennäköisesti ensimmäiset Ch- ja VIR MVA Ch -palkinnot

First time ever: anoin tässä lokakuussa nyt ensimmäiset NJ:n näyttelypalkinnot Ionicin ja GA:n hevosille. Ihan totta on eka kerta! Tai en ainakaan muista, että olisin näitä koskaan hakenut. VSN-arvonimiä olen kerran anonut, 5 vuotta sitten ja sitäkin piti blogissa ihkuttaa

Kun kaivelin hevosiani läpi ihan tarkemmalla kammalla, niin ne saalistivat reilun tusinan verran Ch-arvonimiä ja muutaman VIR MVA Ch:n. Merkitsin ne jopa hevosten sivuille ja hevoslistauksiin, vaikken oikeasti tiedä mitä niillä tekee. Kantakirjauksesta ja laatispalkinnoista on jotakin hyötyä varsoille, jos niille haetaan näitä palkintoja, mutta mitä virkaa on VIR MVA Ch:lla? Muuta kuin että se oli noin 20 vuotta sitten kuulemma tärkein ja ainoa meriitti, mitä hevosella kannatti olla?

3. ARJ-laatis tukossa Ionicin hevosia

Kumma ettei Virginia ole vielä pöyristynyt asioiden tilasta, mutta sen lisäksi että Ionicin hevosilla on NJ-arvonimiä, ovat tallin hevoset vakinäky ARJ:n laatuarvostelussa. Sääli-kolmosiahan sieltä pääasiassa tulee, mutta aina joskus jokin yksilö saa kakkosenkin. Eikä sillä ole väliä, palkinto on palkinto ja niistä kolmosistakin saa varsa sitten lisäpisteitä kun itse menee laatiksiin.

Mitä tuossa nopeasti tein laskeskeluja tämän vuoden ARJ-arvosteltujen hevosten listasta, niin suunnilleen puolet arvostelluista hevosista on ionicilaisia. Tässä puhutaan siis lähes 40 hevosesta! Ja lisää on tulossa, sillä ilmoitin taannoin jälleen uuden satsin hevosia laatiksiin. Mainitsinko jo jotakin siitä porrastettujen helppoudesta? Tämähän tuntuu ihan huiputtamiselta että näin helposti saa palkintoja eivätkä ne Ionicin hevoset ole sen ihmeellisempiä kaakkeja kuin tähänkään asti.

4. Uusi tallikissa ja useampia koiria

Keväällä esittelin Ionicin muita eläimiä blogissa ja narisin vähän sitä, että kun virtuaalikissoja ei tahdo oikein löytyä. No, ehkä tietysti Keskusta on väärä paikka niitä etsiä, mutta en tiedä muitakaan paikkoja. Nyt Keskustasta kuitenkin löytyi uusi kissatulokas, Kaukovallan Kummitus. Se on maailman komein kolli.

Koirien kanssa Keskustassa pääsee säännöllisesti yllättymään iloisesti ja taannoin ostin taas niitäkin lisää. Kaukovallasta tuli kissan lisäksi cockerspanieli ja Saragisista useamman koiran verran jatkoa meidän vinttikoiralaumaan.

No, meillä on nyt kolme kissaa (ja minulla tiettyjä suunnitelmia, jotka lisäisivät kissojen määrää...) ja toistakymmentä koiraa. Ne ovat edelleen linkitetty tosi epäloogisesti hevossivun alalaitaan ja minulla on tosi paljon houkutuksia kehitellä jokin muu systeemi. Todennäköisesti ne tulevat saamaan oman sivunsa, pitää vain vielä keksiä että mihin sen sitten linkittäisi Ionicin sivuilla niin, että ihmiset ne löytäisivät. Ja voi, löysin taannoin niin kauniin valmisleiskankin! Tästä voi siis tulla isompikin projekti tai sitten tulen järkiini, aika näyttää.

Ei kommentteja: