maanantaina, joulukuuta 01, 2008

Me emme ole ainoita!

Lukaiskaapa joutessanne MikroPC:n netti kolumni Tyylittely tappaa käytännöllisyyden ja kertokaa olemmeko me saarnanneet samasta asiasta.

Luojan kiitos kehyksiä (eli frameja) käytetään nykyisin enää vähän, jos lainkaan, mutta eivät monenkaan virtuaalitallin sivut kestä mobiiliselainta. Tai siis päinvastoin: 3G ja mobiiliselaimet eivät kestä virtuaalitalleja. Tosin virtuaalitalleilla ei tilanne ole niin paha kuin monella muulla sivustolla, joissa on kaiken maailman bannereita, flashia ja muuta täysin ylimääräistä.

4 kommenttia:

Minority kirjoitti...

Noita frameja ei edes taida löytyä enään mistään aktiivisesti päivitettävältä HTLM- apusivustolta. Ainakaan Menthal27 ei enää tarjoa sitä mahdollisuutta, diveillähän sen saa siististi toteutettua samalla tavalla. (:

Mutta mie päätin tässä viikko sitten kokeilla tehdä täysin grafiikattoman ja ulkoasun leveydet tuli määriteltyä prosenteilla. Toimiipahan varmasti kaikilla.

Aavi S. (VRL-1354, KaRa) kirjoitti...

Immortelle Parkin kisakeskuksen sivuilla on nyt oikea jättileiskasysteemi, mutta ehkä se vaihtuu jossain välissä hieman "kevyempään". Olisi kiva kun osaisi yhdistää tyylikkyyden ja käytännöllisyyden, mutta jotenkin kuvittelen, että tuskin kenelläkään niin tulenpalava tarve on päästä Parkin sivuille, että haittaisi mobiiliselailijoita. :/ Olen niin jämähtänyt parin vuoden takaiseen, etten oikeastaan edes ymmärrä, miten kännykällä VOISI käydä tallini kotisivuilla. :D

Viivi kirjoitti...

Mä haluaisin tietää, miltä Cecilié Stud näyttää puhelimella. Shiasta ja CeRistä ei taida näkyä mitään ku ainakin CeRissä otsikko vie tuhottomasti tilaa. Ehkä sitäkin voisi joskus uudistaa käytännöllisemmäksi..

S kirjoitti...

Itse ainakin surffailen kännykällä silloin kun olen syystä tai toisesta pois tietokoneelta: bussissa, junassa jne. Eikä silloin välttämättä halua lukea mitään syväluotaavia artikkeleita S60-platformin testaamisesta vaan surffailee mieluummin jotain "turhaa", kuten vaikkapa virtuaalitalleja...

Cecilie näkyy melko hyvin näillä kännyköillä, jotka saa käännettyä vaaka-asentoon ja siten näytön leveämmäksi, mutta pystyasennossa vajaa puolet etuvisun tekstistä jää piiloon. Tosin aika harva nettisivu ylipäänsä näyttää hyvältä pystyllä näytöllä. Shian sivuja en löytänyt tähän hätään kokeiltavaksi. Harmi etten saa otettua screenshotteja kun on uusi puhelin, johon ei vielä ole toimivia screenshot-ohjelmia kaiketi saatavilla.