tiistaina, joulukuuta 07, 2010

Hiljentyvää

Vaikka yleensä julkisesti väitämmekin pyörittävämme kaikkia kolmea talliamme sataprosenttisesti kaksistaan S:n kanssa, on käytännön totuus vähän toinen. Johan sen näkee tämän bloginkin kirjoitustahdista: minä kirjoitan tänne aniharvoin, S sen sijaan useammin. Muutenkin tallien pito on ollut aika pitkälle S:n harteilla, minulla tahtoo olla muutenkin vähän ongelmia ajan riittävyyden kanssa.

No, nyt sitten nähdään, mihin me repeämme, koska S onnistui hankkimaan itselleen ensi kevääksi kunnon nakin, hän on yhtäaikaa töissä ja opiskelee etänä! Voi siis olla, että tallien pito jää todellakin lapsipuolen asemaan. Ensimmäisenä tästä tulee kärsimään Pink ja siellä erityisesti laukkojen järjestäminen, ikävä kyllä. Tällä hetkellä viimeisin laukkapäivä meillä on 20.12. jolloin juostaan PIP:n viimeinen osakilpailu ja se saadaan pakettiin. Sen jälkeen laukkoja ei ole suunnitteilla hetkeen, vasta keväämmällä näkee, millaiseksi homma menee, riittääkö aikaa ja energiaa laukkojen järjestämiseen. Pyhä tarkoitus olisi kyllä saada pidettyä ensi CAS-vuonna Steeplechase Series ja PIP, mutta se jää nähtäväksi.

Pinkin hevosia yritämme kilpailuttaa jatkossakin, mutta minulla ainakin on vahva epäily siitä, että varsinkin nopeasti ikääntyvät ryhmät 2 ja 4 (niiden hevoset ovat Ionicista tai GA:sta ja noudattavat VHKR:ää) tulevat kärsimään tästä ja niiden kilpailutus laukoissa voi loppua kokonaan. Pahimmassa tapauksessa myymme osan tai kaikki laukkahevosistamme tai ainakin ne, jotka ovat vielä kisaiässä ja Pink vetäytyy pitkälle tauolle.

Ionicia ja GA:ta ei luonnollisesti harkitakaan ajettavaksi alas eikä varmaan voida puhua edes kunnon tauosta. Niiden toiminta on kuitenkin hyvin erilaista kuin Pinkin, jonka kisatoiminta edellyttää lähes jatkuvaa seurantaa ja tekemistä. Ionicissa ja GA:ssa sen sijaan vain kasvatetaan ja se ei vaadi niin paljon aikaa eikä energiaa. Suunnitellut varsat ovat siellä kalentereissa näkyvillä ja sivuja niille tehdään kun ehditään.

Tällaisilla eväillä siis mennään jatkossa eteenpäin. Vippos yritetään pitää pystyssä toistaiseksi ja minä vastaan omista velvoitteistani YLA-tuomarina.

1 kommentti:

Em. kirjoitti...

Toivottavasti teillä aika riittää kaikkeen, vaikka eihän tuo kyllä hyvältä kuulostanut...

Tää tulee kyllä myös näkymään laukkamaailmassa, jos siis Pink jää taukoilemaan, ja jo se ettei laukkoja järjestettäisi. Etenkin muiden kuin ykkösten osalta tää tuntuu aika kamalalta uutiselta, mutta no... IRL asiat menee toki edelle :')