sunnuntaina, joulukuuta 05, 2010

Triple Crown: The Preakness Stakes

Tänään on juostu sitten Triple Crownin toinenkin osakilpailu, The Preakness Stakes ja muita suurkilpailupäivän lähtöjä. Meiltä oli taas kerran mukana hevosia, mutta tällä kertaa ei startit menneet ihan niin hyvin kuin Kentucky Derbyn päivänä.

Baltimore City Turf Sprintissä (UG) juoksi Churchill Downs Stakesissa viimeiseksi jäänyt ori Ctrl-X Ctrl-S GA, mutta se ei paljon parantanut otteitaan, sija oli 4/6. Oriin kisaura lieneekin tässä, se on voittanut G2-tasolla, mutta ei ole yleisesti ottaen pärjännyt kovin hyvin grade-tasoilla lainkaan eikä sitä siirretty alunperinkään G1-tasolla sen G2-voiton jälkeen. Kaksivuotiskaudella se nyt sai vielä kohtuullisesti rahaa, mutta sen jälkeen meno on ollut takkuisampaa, vaikka häviöiden sekaan mahtuukin muutamia hyviä sijoituksia.
Tästä saisi joku kasvattaja kokeiltavaksi sprintteri-siitosoriin, jos kiinnostaa?

G3-tasoisessa Hirsch Jacobs Stakesissa meidän Press Reset GA otti voiton kolmen hevosen lähdössä ja se on hieno juttu, paitsi että Press on edelleen varattuna Sirioniin. No, se nousee nyt G2-tasolle eikä lainkaan hullummilla suorituksilla.

Woody Stephens Breeders' Cup Stakes oli samalla preppi BC Sprintiin ja kolmen hevosen lähdössä meidän The Tornado GA jäi viimeiseksi ja oli samalla myös ainoa osallistujista, joka ei prepannut BC-lähtöön. Pahus sentään, tämmöinen jaksaa aina keljuttaa.

Kentucky Derby-päivänä Churchill Downs Stakesin voittanut tamma Lazy Lene GA otti nyt sitten pahemman kerran takkiinsa G3-tasoisessa Maryland Breeders' Cup Sprint Handicapissä ja sekin oli lähtönsä viimeinen. Tämä syö miestä ja naistakin ihan kympillä.

Dixie Stakesissa (G2) kilpailivat meiltä Churchill Downs Distaff Turf Milessa hieman heikosti esiintynyt tamma Thatblackfillie GA ja tämän vuoden kaksivuotias superlupaus, ori You-Mean-It-Not GA. Fillie oli viiden yhdentoista hevosen lähdössä saaden viimeiset palkintorahat ja YMIN kuudes, jääden rahoja paitsi. Ei se kuudes sija huono sijoitus silti ole, ottaen huomioon että ori oli lähdön ainoa 2-vuotias, eka startti G2-tasolla, eka minkäänlainen arvokisastartti ja ylipäänsäkin vasta neljäs startti koko uralla.

Ja sitten päivän päälähtö, The Preakness Stakes! Meidän Eliodeangelis GA oli siis ilmoitettu tähänkin lähtöön vaikka KD:ssä tuli sija 4/5. Tällä kertaa kuitenkin Elio tuli toiseksi lähdössä ja se on mahtava juttu se. Samalla se preppasi BC Classiciin, vaikka se on sinne jo saanut osallistumisoikeuden voitettuaan Fountain of Youth Stakesin, joka oli preppilähtö sekä Triple Crowniin että Breedersiin. Elio ei osallistu enää The Belmont Stakesiin vaan katselemme sille joitain muita sopivia kisoja tässä BC:tä odotellessa. Ehkä se vaihteen vuoksi pääsee juoksemaan joitain helpompia lähtöjä, niin on sitten iskussa BC:ssä.

Ei kommentteja: