maanantaina, joulukuuta 13, 2010

Pretty In Pink heinäkuu

Pretty In Pinkin toiseksi viimeinen osakilpailu on nyt juostu ja tässä vähän kuulumisia kisojen kokonaistilanteesta.

Juvenilessa Trihaltonin Zora Juice on siis voittanut kaksi ekaa lähtöä, nyt se kolmannessa tuli toiseksi ja on edelleen selkeässä johtoasemassa. Voittoa siltä eivät muut osallistujat pysty enää viemään ja ellei viimeisessä startissa tule aivan täydellistä epäonnistumista, kisaindeksi jää alle 0,45:n.

Sprinterissä Driftawayn omistama Farleigh Legacy oli tällä kertaa kolmas viiden hevosen startissa, mutta pitää edelleen kokonaistilanteen kärkipaikkaa 0,3:n kisaindeksillä. Tänään kuitenkin Crown Stablen Mystery Island oli Farleigh Legacya parempi kakkossijallaan ja Mystery Islandilla on myös mahdollisuudet sekä voittoon että alle 0,45:n kisaindeksiin. Tämän päivän voittajalla Skiptango RVC:llä sen sijaan on enää ainoastaan aivan teoreettiset mahdolliset voittoon, se edellyttäisi vähintään 12 hevosen starttia elokuussa ja sekä Mystery Islandin että Skiptango RVC:n täydellistä epäonnistumista. Se on siis mahdollista, muttei kovinkaan todennäköistä, ellei jostain saada elokuulle suurta määrää uusia osallistujia ja sittenkin se vaatisi erinomaista onnea.

Miler-sarjassa on menossa tiukka kisa kahden kolmivuotiaan kesken. Crown Stablen k. Lost Soul pitää tällä hetkellä johtopaikkaa, sen kisaindeksi on 0,4, mutta meidän Unity Spirit GA:lla on 0,44:n kisaindeksi. Tämän päivän lähdön voitti kuitenkin Trihaltonin Mysophobia RVC, jolla silläkin on edelleen jossain määrin realistiset mahdollisuudet voittoon, vaikka se kyllä edellyttää kahden johtohevosen mokaamista viimeisessä startissa.

Dirt Mileria johtaa tällä hetkellä Karma & Effectin Valentina CTB, mutta sen kisaindeksi on 0,54. Teoriassa silläkin on edelleen mahdollisuus hilata kisaindeksinsä alle 0,45:n, mutta se edellyttäisi elokuun starttiin paljon osallistujia ja voittoa siitä. Hyvin epävarmaa siis, kun tänäänkään ei ollut juoksemassa kuin neljä tammaa.

Semistayerin ykkössijaa pitää aika vakuuttavasti hallussaan Driftawayn Townsend Mayzie. Sekin voi tietysti vielä pahasti möhliessään saada 0,45:sta huonomman kisaindeksin, mutta eipä muilla osallistuneilla ole enää edes teoreettisia mahdollisuuksia saada omia kisaindeksejään alle 0,45:n. Niinpä, PIP on siinä mielessä mielenkiintoinen sarja, että sarjan voitto ei vielä tarkoita välttämättä mitään sen kummempaa, ylimääräisen voittosumman saa vasta jos se kisaindeksi on alle 0,45.

Stayerissa tilanne on edelleen jännittävä. Karma & Effectin Hate That I Love You on tällä hetkellä niin hyvissä asemissa, että se voi jäädä viimeisessä startissa viimeiseksi ja silti sen kisaindeksi olisi tällöin tasan 0,45. Kuitenkin Carterin Shamandalie CTB:n, joka muuten voitti tänään, kisaindeksi on myös hyvän matkaa alle 0,45 ja se voi hyvinkin viedä voiton Hate That I Love Youlta, jos se epäonnistuu ja Shamandalie puolestaan pärjää hyvin. Eikä siinä vielä kaikki, sillä Farleighin Black Widow Feigillä on myös ihan realistiset mahdollisuudet saada kisaindeksinsä vielä alle 0,45:n ja kahden edellämainitun tamman epäonnistuessa se voisi hyvinkin olla voittaja!

Ei kommentteja: