maanantaina, tammikuuta 09, 2012

Voihan VRL, pitkästä aikaa

Emme ole kumpikaan olleet hirveästi tekemisissä VRL:n kanssa sen jälkeen kun se palasi takaisin yli vuoden tai jotain kestäneeltä tauoltaan. Olemme luonnollisesti ottaneet kiitollisena vastaan hevosrekisterin paluun toimintaan, mutta koska tunnukset ja samalla rekisterilinkit vaihtuivat tauon aikana, olemme tyytyneet vain päivittämään vastaantulleiden hevosten sukuihin muuttuneet linkit.

Koska hevosrekisteri on ilman muuta hyvä ja kannatettava asia, ajattelin itse kokeilla kepillä jäätä ja kokeeksi päivittää vanhojen hevosten tietoja ja rekisteröidä vaikka muutaman uudenkin. Gin itki vuonna 2008 siitä, miten kamalan jähmeäksi hevosten tietojen muokkaus oli tehty. Ilokseni huomasin, että muokkaus ainakin oli tehty huomattavan paljon käyttäjäystävällisemmäksi, kerralla onnistui klikkaamaan puuttuvat ja muuttuneet tiedot ja kuolleeksi merkitseminenkin oli kahden klikkauksen päässä.

Ehdoton parannus koko hommassa on se, että niin talleille kuin hevosillekin voi määritellä useamman kuin yhden omistajan. Esimerkiksi kaikki meidän tallithan ovat olleet historiallisista syistä minun nimissäni VRL:ssä, vaikka se ihan väärin onkin ollut. Samoin hevosrekisterissä on ollut suoranaisia väärennöksiä, kun hevosen sivuilla omistajan kohdalla lukee Ionic, VRL:ssä minä olen omistanut Ionicin mutta Gin on rekisteröinyt hevosia omiin nimiinsä. Nyt tähän on tullut loppu ja kaikkein parasta on se, että hevoselle saa määritellä myös kotitallin, meilläkin kun on kolme tallia VRL:ssä, Ionic, Pink ja GA.

Innoissani sitten laitoin muutaman hevosen rekisterijonoon. Olin täyttävinäni kaikki kohdat mahdollisimman huolellisesti, tosin ajattelin kokeilla kepillä jäätä ja katsoa mitä tapahtuu, jos VRL:ään laitan suvuttoman frederiksborgin syntymämaaksi Tanskan, vaikkei asiasta ole hevosen omilla sivuilla mitään mainintaa. Syntymämaallahan ei ole periaatteessa väliä niin kauan kuin kyse ei ole ratsuponista, frederiksborg on frederiksborg.

Rekisteröinnin käsittelyajaksi luvattiin viikkoa, mutta annas olla: jo muutaman tunnin kuluttua yksityisviesteihin kopsahti vastaus ensimmäisestä rekisteröinnin epäonnistumisesta. Syy: hevosen sivuilta tulee löytyä omistajan VRL-tunnus ja nimenomaan sen omistajan, joka rekisteröintihakemuksen täyttää.

Voi kilin vehkeet ja ketun villat! Okei, myönnän etten lukenut läpi rekisteröintiohjeita, mutta siitä huolimatta tuo on taas vaihteeksi täysin naurettavaa meidän näkökulmasta katsoen. Minä en omista yhtäkään virtuaalihevosta. Gin ei omista yhtäkään virtuaalihevosta. Kaikkien hevosten omistajaksi on merkitty TALLI, jolla ei ole VRL-tunnusta. Me kyllä omistamme puoliksi nuo mainitut tallit ja tietysti hevoset sen kautta.
Voisimmehan me toki lisätä meidän molempien VRL-tunnukset kaikkien virtuaalihevosten sivuille. Meillä vain on turhankin hyvässä muistissa se, kun kävimme samalla tavalla läpi kaikki hevosemme siinä vaiheessa kun VRL:stä todettiin että pelkkä otsikkorivillä lukeva "virtuaalihevonen"-teksti ei riitä, vaan se pitää lukea myös hevosten sivuilla. Niinpä satojen ja satojen hevosten sivuille liitimme johonkin kohtaan sen kyseisen tekstin. Siitä huolimatta vielä joskus tulee vastaan vanhoja ionicilaisia, joissa sitä ei sivuilla varsinaisesti lue.
Ja pieni vinkki: meidän hevosmäärä ei ole vuodesta 2007 tai niiltä tienoin ainakaan vähentynyt. Joutuisimme painamaan ctrl+v:tä luultavasti tuhansia kertoja.

Luultavasti joutuisimme vain ojasta allikkoon, jos lähtisimme tätä toteuttamaan (mitä emme kyllä halua). Hevoset ovat meidän yhteisiä, koska tallit ovat meidän yhteisiä ja sivuille on siis merkittävä sekä minun että Ginin VRL-tunnus. Minä en siis voisi rekisteröidä hevosia omiin nimiini, koska sivuilla lukisi Gininkin tunnus, mitä sekin nyt on sellainen varastaminen, että yrittää vain puoliksi omistamansa virtuaalihevosen omiin nimiinsä rekisteröidä. Ginkään ei voisi rekisteröidä niitä omiin nimiinsä, sama juttu toisin päin.
Sitten ihan pohdintaa, kenen etua palvelee se, että VRL-tunnuksen pitää löytyä hevosen sivuilta. Jos hevonen on rekisteröity, se löytyy VRL:n rekisteristä omistajatietoineen ja sieltä löytyvät sitten yhteystiedot, jos löytyvät. Yhteystietojahan useimmiten omistajasta kaivataan.

Tällä tehdään kätevästi mahdottomaksi se, että VRL:n rekisteriin voisi lisätä vanhoja hevosia, joilla on jonkinlaiset sivut ja jotka vaikuttavat edelleen suvuissa, mutta jotka on unohdettu aikoja sitten. Minä ja Gin olemme tätä tehneet paljon ahaltekien kanssa, VATYn kadonneiden listalta melkein kaikki hevoset on rekisteröity jommankumman nimiin, vaikka hevosista on jäljellä vain tuo muistosivu ja omistussuhteet ovat yleensä vähintäänkin epäselvät, selvää vain on se, että kukaan muu kuin me ei niitä ole vuosikymmeneen kaivannut. Lisäksi vielä silloin kun Geocities toimi, rekisteröimme esimerkiksi Whitewoodin ahaltekejä tuonne ihan kylmästi omissa nimissämme, WW oli lopettanut, mutta sivut olivat vielä netissä. Se tosin taisi olla aikaa ennen kuin nipotettiin edes siitä "virtuaalihevonen"-tekstistä. (Jostain syystä näiden hevosten sivuille vievät linkit ovat tuhoutuneet eikä niitä pääse enää editoimaan, kun ne pirut on merkitty kuolleiksi)

Tässä on jäljellä ainoastaan yksi ratkaisu: joko S tai Gin "kuolee". Katoaa. Lopettaa olemisensa ja näkymisensä virtuaalimaailmassa tai ainakin VRL:ssä. Kaikki virtuaalihevoset, tallit ja kaikki muut siirretään jäljelle jääneen nimiin ja toisen VRL-tunnus tuhotaan sen jälkeen, toivottavasti sen nyt edes pystyy tuhoamaan lopullisesti. Sen jälkeen jäljellä oleva S tai Gin (historiallisista syistä todennäköisesti Gin, mutta toisaalta minulla on pienemmän numeron VRL-tunnus) luovuttaa tunnuksensa ja salasanansa tälle "vainajalle", joka voi halutessaan rekisteröidä jäljelle jääneen hevosia jäljelle jääneen nimiin. Toivottavasti VRL:ssä nyt ei seurailla mistä päin maailmaa tietyn tilin liikenne tulee, koska sitten luultavasti se jäljellä olevakin tili lukitaan epäiltynä tietovarkautena...

Tai sitten me vain yksinkertaisesti annamme VRL:n muhia omissa liemissään.

(Ja joo joo, me ollaan kuultu monta kertaa se virsi, että pitäisi tulla sanomaan henkilökohtaisesti ovelle koputtaen, että nyt ei kuulkaa ole kaikki VRL:ssä hyvin ja tässä olisi pari parannusehdotusta kirjallisesti kolmena kappaleena koodisnippeteineen, jotka käsitellään tulevana vuonna tuohikuussa eikä varsinkaan saisi sanoa ääneen missään epävirallisessa, mutta julkisessa mediassa, että asiat ovat pielessä, kun eihän siten voi vaikuttaa asioihin mitenkään ja se on vain lapsellista käninää, jota passiiviset parkupetterit pitävät omien kuppikuntiensa ympärillä eivätkä ne onnettomat raukat tajua, ettei siitä ole mitään hyötyä kenenkään kannalta ja onhan se nyt tosi ikävää että kaikki muut ovat raataneet niska limassa vuosikaudet VRL:n eteen ja sitten joku homeperselusmu ei tykkää, kun sillä homeperselusmulla on vähän liikaa hevosia ja laiska luonteenlaatu, puhumattakaan nyt siitä, että säännöt ovat luonnollisesti kaikille samat eikä ole olemassa niin hyvää tai edes huonoa syytä, että niistä pitäisi joustaa millään verukkeella ja sääntöjen muutosprosessi kestää noin kolme vuotta kaikkine valitusasteineen ettei oikeastaan kannata edes vaivautua)

4 kommenttia:

Aavi S. (VRL-1354, KaRa) kirjoitti...

Hihih, meleko hc-kamaa tuo viimeinen lause. No joo. Itsekin olen varsinkin laukkureiden kanssa suosinut sitä, että merkitsen hevosen sivuille tallin omistajaksi. Eilen sitten rupesin rekisteröimään noita uusia venäläisiäni ja kuinkas ollakaan, kaikki hylättiin. Syy sama kuin teillä. Ja näyttääkös tää nyt kauhean fiksulta rimssulta: http://www.aavistus.net/park/tammat/agrippina.php

Minkähän ihmeen takia tämä rekisteröitiin surutta kuitenkin reilu viikko sitten: http://immortellepark.blogspot.com/p/immortelle-wynona.html ?? Siellä ei lue minkäänlaista VRL-koodia missään... Hmph. No joo, ihminenhän siellä on töissä, mutta kuitenkin. Boring.

Tuire kirjoitti...

Se on todella pepusta, että se omistajan VRL-tunnus tulee sieltä löytyä, mutta minkäs teet. Joku näin on määrännyt, kaiketi juuri sen takia, ettei "kuka tahansa" mene ja rekisteröi toisten hevosia tms. Ja siis oikeasti, kuka ihme näin tekisi.

--

aavistuksen hevosen sivulla oleva rimpsu ei tosiaan näytä hyvältä, mutta sellaistahan sinne ei tarvi tunkea. Voit hyvin laittaa vain tallin nimen ja oman VRL-numeron, se riittää hyvin. Koska mistään nimestähän ei puhuttu, pelkästään se VRL-numero riittää.

Tai näin ainakin itse olen menetellyt enkä näe syytä miksei se saisi näin olla: Nimethän voi muuttua kerran viikkoon, joten sehän on ihan se ja sama lukeeko siellä tallin, omistajan vai keksityn hahmon nimi.

Amar kirjoitti...

Mulla jäi yhden hevosen rekisteröiminen siihen kun tuli hylkäys tuon puuttuvan VRL-tunnuksen takia, en edes halua miettiä miten mukavalta tuntuisi jos niitä hevosia olisi mullakin satapäin.. Jos sitä tunnusta sivuilla oikeasti vaaditaan tuosta syystä jonka Tuire mainitsi, niin mistäköhän on tullut tarve tällaiselle uudistukselle? Olisi vaan kiva tietää..

Mutta mikäpä kiire tässä noiden rekisteröintien kanssa niin pitkään kuin hepat ovat hengissä (= eivät vahingossakaan katoamassa bittiavaruuteen) eikä porrastettuja kisoja kuulu eikä näy.

alhippa kirjoitti...

Voi kun täällä olisi tykkää nappi. Kaikessa mahtavuudessaan sain tästä eilen illalla parhaimmat naurut, kaikella kunnioituksella ja rakkaudella, enkä saanut tätä mielestäni tänään töissäkään.

Tämä kirjoitus tulee olemaan inspiraationi lukea jatkossa tätä blogia säännöllisesti. Kiitos siitä!