sunnuntaina, tammikuuta 08, 2012

Monta uutta kiinnostavaa virtuaalitallia

Viime aikoina olen törmännyt ilahduttavan usein talleihin, joista löytyy kokoa, näköä ja harvinaisia rotuja. Erityisesti viimeksi mainittuja. Nyt täytyy vähän mainostaa niitä täälläkin ja parastahan on se, että linkit jäävät itsellekin kätevästi talteen.

Ensimmäinen on Camelot, Miragen ja Welbyn yhteinen talli. Minua hämäsi ensin hieman se, että miksi ihmeessä esimerkiksi knabstrup on merkitty Norjan lipun alle, mutta kyseessähän ei siis ole rotujen kotimaat vaan Camelotin useassa eri maassa sijaitsevat tallit, joilla kaikilla on omat rotunsa. Ja jos katsotte noita rotuja, mitä tallien alle on listattu, niin arvaatte varmaan, miksi tärisen innoissani. Aztecoja! Ahaltekejä! Irlannintyöhevosia! Clevelandeja! Hackneyita! Suffolkeja! Terskejä! Kabardiineja! Pintabianeja! Oijoijoi... Kovin montaa hevosta tallilla ei vielä ole, mutta toivossa on hyvä elää ja virtuaalimaailmassahan ei aika lopu kesken, sanoo vuosikymmenen harrastaja.
Sain myytyä tuonne jo läjän sleesianhevosia, ne kaikki Ionicin vanhat, jotka olisi pitänyt tappaa, mutta joita ei ole käytetty jalostukseen, kun kaikki ovat sukua toisilleen. Taidan seuraavaksi yrittää myydä sinne myös doninhevoset ja kladrubit.
Loistavaa tallissa on myös luonnekuvaukset, ei siis niiden puute vaan se, että luonne on kirjoitettu muutamalla ranskalaisella viivalla. Mahtavaa, tällaista ollaankin kaivattu. Pitäisiköhän sitä soveltaa itsekin? Niin ja bongasin ainakin yhdeltä hevoselta värin genotyypin merkittynä.
Kyllä, tässä on todellakin talli Ginin makuun!

Chinét Ranch on oikeastaan vanha tuttu, meillä on pari chinetiläistä ollutkin Ionicissa, mutta talli ansaitsee silti maininnan täälläkin. Nimensä mukaisesti siellä on paljon amerikkalaisia rotuja, quartereita, painteja, walkereita ja miniatureja, mutta myös muutama eurooppalainenkin rotu, kuten niitä knabstrupeja, joiden varsoja ostinkin jo peräti kolme kappaletta.

Malibulla on paitsi hienot ympäristökuvaukset englanniksi ja suomeksi (vuosikymmenen ulkomailla asuneena tuo englanninkielinen versio tuntui jotenkin luontevammalta, kunnes tajusin haksahdukseni), myös vallan mainio rotuvalikoima vaikkei hevosia olekaan (vielä?) kovin paljon. Yksi knabstrup sieltäkin löytyy, itseäni ilahduttavat mys dhh:t ja quarterit.

Knabstrupeja löytyy jokunen myös Hexistä. Omistaja on joskus muinoin ostanut meiltä knn-tamma Nattina Ionin ja teetti sillä vielä varsan, joten ionicilaistakin verta löytyy. Mahtavaa! Pitäisiköhän meidän alkaa markkinoida noita meidän knabstrupeja enemmänkin, haistan tässä olevan jonkinlaisen knn-buumin menossa?

Sitten on yksi nähtävästi nimetön talli, joka vaikuttaa vielä hieman keskeneräiseltä, kun kaikki pääsivun linkit eivät toimi, mutta jo valmiistakin osioista löytyy niin paljon rotuvalikoimaa, etten ole nahoissani pysyä. Useat kylmäveriset, ariegenponit ja noniukset varsinkin lämmittävät mieltä.

Arcadia Morgans - talli on ohimennen mainittu jo muutamassa yhteydessä ja pääsihän seIonicin kuukauden talliksikin. Arcadian omistaja muuten pyörittää Malibuakin, toivottavasti into riittää molempien kanssa hamaan tulevaisuuteen, mutta toivottavasti ainakin Arcadia on pitkäikäinen talli. Arcadiankin morganeilla on ranskalaisilla viivoilla kerrottu luonne ja niin mahtavat kuvat kautta linjan, että lähetän tallinomistajalle kohta laskun kuolatusta näppäimistöstä. Erityisplussana mainittava vielä voikkovärien runsaus ja toistaiseksi vallan aktiivinen blogi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hah, kiitoksia kehuista ja etenkin kuukauden talliksi valitsemisesta - Arcadialla ja Malibulla on pitkä ikä edessä, sillä paineita en aio ottaa ja jos tuntuu, että täytyy tauko pitää, niin sitten pidetään. :)

Malibun hevoskatras on tosiaan vielä vähän harva, sinne on tulossa paljon lisäystä ja varmasti uusia rotuja! :)

Mirage kirjoitti...

Meille Camelottiin on tosiaan tulossa jos jonkinnäköistä harvinaista rotua! Omalta osaltani on ajatus että jos jaksan niin laitan kaikille hevosille nuo geenit ( vai mitkä onkaan) näkyville ja pyrin noudattamaan värien periytymistä jne. Myös kuvat (edes jonkinlaiset) tulee löytymään jokaiselta hevoselta ja se tosin vähän vaikeuttaa noita hevosten hommausta. Eli meille siis saa pistää ehdotuksia hevosista jos on myytäviä :)