keskiviikkona, tammikuuta 11, 2012

Knabstrup-jalostusta

Vajaa pari vuotta sitten blogissa esiteltiin uusia knabstrupeja, joiden toinen vanhempi oli jokin muu kuin knabstrup. Nyt nuo varsat ovat alkaneet itse vähitellen vaikuttaa jalostuksessa ja kun vuonna 2010 syntyneille varsoille saadaan sivuja väsättyä vähitellen, on sieltä löytynyt pitkäsukuisia knabstrupeja, joiden sivuista löytyy niitä käytettyjä täysi- ja puoliverisiä.

Tuorein on ori Ionin Paulus, jonka emänisä on meidän ihailema Merchant Man RVC xx. Toinen on myös ori, nimeltään Ionin Hermanni ja siltä emänisän kohdalta löytyy pitkäsukuinen trakehnerori Saruin NON. Ori Godafrid Ionin emänemä on meidän oma täysiveritamma Nereia ion xx.

Ja kyllä, näitte oikein, osalla meidän knabstrupeista on suomenkielinen nimi ja Ionin-kasvattajatunnus. Olemme jo aikoja sitten valitelleet tanskalaisten rotujen kasvattien nimeämisen vaikeutta, kun kaikki fiksut nimet on käytetty jo kertaalleen. Koska reaalimaailman knabstrupeilta löytyy useita suomalaistyylisiä nimiä, ajattelimme ettei olisi maailman pahin tyylirikko nimetä virtuaalisia knabstrupeja suomalaisittain. Ja historian saatossa tallilta on löytynyt puhdas clevelandinruunikkotamma Ionin Sinikataja.

Ei kommentteja: