lauantaina, maaliskuuta 10, 2012

VRL: jään kokeilua kepillä

Tammikuussa S kitisi ihan aiheellisesti siitä, että nykyää vaaditaan VRL:ään rekisteröitävien hevosten sivuilla omistajan VRL-tunnus ja heitti ilmoille aiheellisen kysymyksen siitä, että mitäs tehdään näiden kuolleiden hevosten kanssa, jotka on unohdettu aikoja sitten. Mehän olemme rekisteröineet aikana ennen moisia sääntöjä suuren lauman vanhoja ahaltekinhevosia VRL:ään, jotta ahaltekien sukutaulut olisivat mahdollisimman täydelliset. Otakin itselleni jonkinlaisen osan siitä kunniasta, että esimerkiksi Gin Selenan sukutaulu näyttää tuolta mitä se on (tosin iie:n kohdalla on ihan väärä hevonen, tarttee korjata).
Omien hevostemme kohdalla olemme alkaneet lisätä meidän molempien VRL-tunnuksia omistajatiedon kohdalle. Tosin olemme edelleen harkitsemassa sitä, että kadotamme toisen VRL-tunnuksemme tyystin ja jatkamme tyylillä "yksi tunnus, kaksi ihmistä". Käytämme nyt jo joka tapauksessa ristiin noita tilejämme, oli se sääntöjen mukaista tai ei.

Parasta oli huomata se, että kuolleeksi merkittyjen hevosten joitain tietoja pystyy omistaja edelleen muokkaamaan. Olenkin viime aikoina lisäillyt siis noiden vanhojen ahaltekien rekisteritietoihin väri- ja korkeustietoja sekä päivittänyt toimimattomia osoitteita. Olin todella harmissani siitä, että nimenomaan osoitetiedot olivat kadonneet VRL:n uudistuksen myötä. No, se nyt vaatii kovasti lisäaskartelua meiltä ja manuaalista käsityötä, mutta ne saadaan korjattua rekisteriin. Tästä iso peukku VRL:lle!

Päätin nyt samalla kokeilla, mikä on politiikka kuolleiden hevosten kohdalla, joilla on selkeästi olemassa muistosivu ja yritän rekisteröidä omiin nimiini ahaltek-tamma Fiction's Little Granden. Ja sivuillakaan ei lue sanaa "virtuaalihevonen". Jos ei mene kerrasta läpi, lisään jonnekin sivuille sen virtuaalihevonen-sanan ja kyseisen hevosen kohdalle tiedon, että otus on kadonnut, näitä sivuja hallinnoi Virginia VRL-02702- Katsotaan mitä tapahtuu sitten, lupaan raportoida.

1. tilannepäivitys
Hylätty. Syy: hevosen sivulta puuttuu sana virtuaalihevonen.
Sana lisättiin sivun alkuun.

2. tilannepäivitys
Hylätty. Syy: hevosen sivulta puuttuu sana virtuaalihevonen ja omistajan VRL-tunnus.
Sana "virtuaalihevonen" lisättiin hevosen kohdalle sivulle sekä merkintä muut omistajat: VRL-02702 (hallinnoi tätä muistosivua hevosen katoamisen jälkeen). Katsotaan miten käy nyt.

3. tilannepäivitys
Hylätty. Syy: hevosen sivulta puuttuu sana virtuaalihevonen.
No jo nyt on, sehän lukee siinä heti hevosen nimen alla ensimmäisenä. Kannattaisikohan vaikka painaa selaimen päivitä-buttonia?

4. tilannepäivitys
Hylätty. Syy: hevosen sivulta puuttuu sana virtuaalihevonen.
Silmä kouraan, nurmipora! Tai ainakin paina sitä F5:sta selaimessasi, niin se saattaisi vaikka päivittää sen sivun. Luuletko ihan tosissasi että minä pelkästään kiusallani yritän rekisteröidä yhtä ja samaa hevosta päivittämättä rekisteröintiin tarvittavia tietoja?
Nyt hevosen nimen alla lukee ykköstason otsikon fontilla "Tämä hevonen on virtuaalihevonen", niin että pitäisi näkyä pikkuisen sokeammallekin. Tietysti jos edelleenkin selain hakee sivun vanhan version jostain cachesta eikä tajuta päivittää sivua, niin mitäpä hyötyä siitä on.
Laitoin kuitenkin tämänkertaiselle (luultavasti edellistenkin) hylyn antajalle kohteliaan viestin, että tilanne on nyt tämä, että siellä pitäisi lukea virtuaalihevonen, mutta voisitko ehkä päivittää sivun selaimessasi, kiitos.

5. tilannepäivitys
Ja hevonen meni rekisteriin!

Ei kommentteja: