perjantaina, maaliskuuta 08, 2013

Laukkapuolen arvokisoja

Kuluvana CAS-vuonna näemmä muidenkin kuin vain ykkösryhmän suurimpiin arvokisoihin joutuu preppaamaan. Viime vuonnahan mukaan pääsivät kaikki, joilla oli oikeus G1-tasolla kilpailla. Tämä on minusta hieno juttu, koska sillä saadaan lisää noita muidenkin ryhmien arvolähtöjä eli hyvin pitkälti niitä kaivattuja G1-lähtöjä. Tätä olemme kaipailleet jo jonkin aikaa, valitimmehan joskus siitäkin, että kun arvokisoja muille ryhmille on niin vähän tai ei välttämättä lainkaan, kilpailutus päättyy käytännössä G2-tasolle.
Ja hei, kaikkein parasta on ehkä se, että jos minä noista preppilähdöistä mitään ymmärsin, niin tulossa myös pelkästään kolmosryhmälle avoin risuestearvokilpailu Pratap Cup Steelpechase!

Koska näille prep-lähdöille ei ole olemassa suoria esikuvia reaalimaailmassa, on niille keksitty ihan omat nimet. En tiedä kenen laukkaharrastajan loistava idea oli käyttää lähtöjen nimissä hyvin pärjänneiden hevosten nimiä. Näiden tietoja on keräilty Galloperissa. Mekin sinne olemme listanneet omia uransa jo päättäneitä laukkureita, joilla on jotain meriittiä. Ykkös- ja kakkosryhmissä meillä ei ole oikein ketään loistohevosta ollut ja risuillakin vain muutama, mutta muissa ryhmissä on itse asiassa aika paljonkin meidän hevosia siellä parhaiden listalla. Niinpä osa meidän nelosryhmäläisistä on saanut oman nimikkölähtönsä. Preppilistalta löytyy Ganymede BHE Stakes, Zephaniah KTN Stakes, Gin Akim Handicap, ja Gin Jacek Stakes.

Mitä laukkapuolelle muuta kuuluu, niin tällä hetkellä tuntuu olevan kaikkea menossa ihan hirveästi, hyvä jos hevosia riittää kaikkiin vähänkin kiinnostaviin lähtöihin.
Triple Crownin preppejä on pidetty ja ylpeänä voin kertoa, että blogissa aiemminkin hehkutettu tamma Pink Alize voitti kauden ekan kisansa, G2 Rebel Stakesin ja preppasi sillä Triple Crowniin. Tosin osa TC:n lähdöistä ei ole kovin optimaalisia Alizelle ja mietin tässä sitäkin, että jos ilmoittaisi sen yhteen TC-starttiin ja sitten kahteen Triple Tiara-starttiin. Periaatteessa yksi hevonen ei voi kilpailla sekä TC:stä että TT:stä, mutta tätä pohdiskeltiin muiden laukkaharrastajien kanssa ja kukaan ei oikein esittänyt vastalauseita tällaiselle suunnitelmalle. Alize ei kilpaile kummankaan sarjan voitosta tällä tavalla. Ei tämä nyt vielä ole sanottua, että teemme näin. Kiinnostaisi ihan hirveästi kyllä kilpailla Alizella joko TC tai TT, TC:ssä on isommat rahat ja se on siinä mielessä arvostetumpi ja kun se nyt on prepannutkin sinne jo. TT:ssä puolestaan olisi sopivampia lähtöjä ja ehkä myös vähemmän osallistujia, kun se on avoin vain tammoille. Vaikea valita.

Myös ensimmäiset BC prepit ovat just'siltään tulossa, itse asiassa huomenna juostaan G1 Sim Futurity, joka on paitsi Sim Mile Challengen eka osakilpailu, myös preppilähtö BC Turf Mileen. Samalla juostaan myös Sim Stayer Challengen eka osakilpailu G1 Distance Cup. Meiltä on ilmoitettu Sim Futurityyn kaksi hevosta ja yksi Distance Cupiin. Sim Futurityyn osallistuvilla on kohtuullisen hyvät sijoitukset viidestä viimeisestä lähdöstä, mutta katselinpa tässä muita osallistujia ja niiden statistiikkoja ja muita tietoja. Ei voi sanoa muuta kuin vikat sijat, tervetuloa. Esimerkiksi Farleighin Hypernova Feigille ei kukaan voi mitään. Sillä on käsittämättömän hyvin pärjänneet vanhemmat ja tamma itse on kulkenut voitosta voittoon. Huoh. Ehkä vielä joskus meilläkin. Ei kannattaisi aina myydä niitä huippuhevosiaan pois...

Meidän järjestämässä Steeplechase Seriesissä on edessä vielä sarjan viimeinen lähtö ensi viikolla. Tilanne on jännittävä, Stormskyn Drift's Crowqueen on sarjan kärjessä, mutta heti sen tuntumassa on meidän superlahjakkuus, vasta nelivuotias tamma Golden Garden GA, joka vasta viimeisimmässä lähdössä otti ensimmäisen kerran sen verran turpiinsa, ettei sijoittunut neljän parhaan joukkoon, oli viides. Harmi että juuri ennen SS:n viimeistä osakilpailua juostava Grand National on avoin vain 5-vuotiaille tai vanhemmille, joten GG ei pääse siellä siellä näyttämään muille kaapin paikkaa. Siellä on onneksi tarjolla myös nelivuotiaille avoin G2 King George VI Chase.

Sitten kun SS saadaan pakettiin, alkaa Pretty In Pink - arvokilpailusarja täysiveritammoille. Meiltä on tulossa siihen omia hevosia, kun noita G1-tason tammoja kerran tallista löytyy. Sen lisäksi pureskelen tässä kynsiäni sen takia että jossain vaiheessa saisimme edes jonkun nyt kaksivuotiaista tammoista G3-tasolle, että saataisiin PIP Juvenileenkin edes yksi oma hevonen. Kauden ensimmäiset startit kaksivuotiaille olivat vasta vähän aikaa sitten Cullamoressa ja meidän hevosilla oli hyvä tuuri, koska yli kymmenen kaksivuotiasta varsaa on saatu jo allowanceen. Muutama tammakin on joukossa ja niitä kilpailutetaan nyt aika rivakassa tahdissa, jos sieltä löytyisi se allowancenkin voitto.

–S

Ei kommentteja: