keskiviikkona, syyskuuta 30, 2015

Tarinoita nimien takaa

Kuten on monta kertaa sanottu, nimet ovat yksi hyvin tärkeä asia meille virtuaalihevosten kanssa ja että hyvien nimien keksiminen ei ole helppoa, varsinkin kun nelisen tuhatta Ion-hevosta on syntynyt jo, kaikilla on oma, uniikki nimi ja lisää pitäisi vielä kasvattaa. Aivopieruja ei voi välttää, mutta joskus seasta löytyy helmiäkin. Itselleni helmiä ovat erityisesti ne nimet, joissa on jokin tarina, joko kasvatin vanhempiin liittyvä tai itselleni henkilökohtainen juttu. Tässä on kerrottu muutamia tarinoita nimien takaa.

Hammond Ion, exmoor, ori, Apetalous of Picar - Hayleigh GA
Hammond on toki englanninkielinen nimi ja alkaa samalla alkukirjaimella kuin emänkin nimi, mutta itselleni tästä tulee aina mieleen Richard Hammond, suosikkini Top Gearin triosta.

Gold Coast Ion, FWB, tamma, Kirikaze SIN - Riviera Ion
Tämäkin on periaatteessa nimetty emän mukaan, tunnettuja ranta-alueita kumpainenkin. Gold Coast Australiassa on kuitenkin paikka, jossa puoliso on käynyt työmatkalla pariinkin otteeseen. Ehkä ja toivottavasti käyn siellä joskus vielä itsekin, vaikken suuremmin rantalomailusta piittaakaan.

Mangas Coloradas Ion, ori, kalliovuortenhevonen, Cochise Ion - Moonwalk Ion
Mangas Coloradas oli tunnettu apassipäällikkö, samoin kuin Cochise (joka oli muuten Mangas Coloradasin vävy). Historianörttiä jaksavat tällaiset asiat innostaa suunnattomasti.

Grace Kelly Ion, tamma, xx, Oceanus Ion xx - Noble Kerrigan GA xx
Olen hyvin varma siitä, että nimesin tämän varsan silloin kun luin Grace Kellyn elämänkertaa.

Norton's Equivalent Ion, ori, xx, Not Tested GA xx - Ninette Ion xx
Silloin kun vanhempien tai suvun nimistä ei saa minkäänlaista inspiraatiota (kukahan lie keksinyt niin huonoja nimiä... hups, ovatkin omia hevosia!), on alettava hieroa omia aivonystyröitä. Sähkötekniikkaa on tullut luettua sen verran, että Nortonin ekvivalentti on tuttu metodi.

Schneewittchen Ion, tamma, westfalen, Skeleton GA - Barcarole GA
Schneewittchen on ruusulajike, siinä missä Barcarolekin (yksi suosikkiruusujani, hyvin tummanpunainen, lähes musta ruusu). Schneewittchen on nimensä mukaisesti valkoinen ruusu ja koska tamman isä sattuu olemaan kimo, eiköhän tästäkin tammasta kimo tule kun jo nimikin on tuollainen.

Clarke Garrison Ion, ori, saddlebred, Too Strange Ion - Donna Logan Ion
Saddlebredeihin on syntymässä, tai oikeastaan syntynyt jo, uusi nimiperhe: Kauniit ja Rohkeat, joka alkoi tamma Sally Spectra Ionista. En tiedä esitetäänkö Kaunareita vielä, mutta ei se ainakaan ole yhtä pop kuin oli 90-luvun alkupuolella. Itse seurasin sitä tuolloin aktiivisesti ehkä vuoden verran ja muutaman vuoden satunnaisesti. Nämä nimet ovat nimenomaan suunnilleen sen ajan hahmoja.

Headless Witch Ion, tamma, morgan, Gemini Ion - Brennan Ion
Kuulostaa makaaberilta nimeltä, jolla ei luulisi olevan mitään tekemistä kummankaan vanhemman tai ylipäänsä yhtään minkään kanssa. Vaan onpa hyvinkin. Brennanin tunnistanevat kaikki Bones-fanit, se on saanut nimensä sarjan päähenkilön Temperance 'Bones' Brennanin mukaan. Brennanilla on jo varsat Saroyan Ion ja Seeley Ion, mutta kun sopivat hahmonimet loppuivat kesken, piti kääntyä jaksojen nimiin. The Headless Witch in the Woods on toisen kauden 10. jakso.

Fatalii Ion, tamma, NSH, Too Hot Chipotle Ion - Simvol Dvoika ox
Isä Too Hot Chipotlella on kasa eri chililajikkeiden mukaan nimettyjä varsoja, Fatalii on niistä yksi ja mielestäni nimenä ehdottomasti kaunein, vaikkakin Aji Cristal onkin vahva vastustaja.

–S

Ei kommentteja: