keskiviikkona, elokuuta 30, 2017

Ionicin westfalenit

Ionicin westfaleneilla ei ole oikein minkäänlaista historiaa. Joskus aikojen alussa Ionicissa saattoi olla joitain yksittäisiä westfaleneita, mutta ne olivat silloin(kin) pääasiassa FWB-jalostusta varten hankittuja eikä mistään jalostuksesta voida puhua. Ensimmäiset puhtaat westfalen-kasvatit syntyivät vasta 2015! Kuten kaikkia puoliverisiä, meidän westfaleneita käytetään FWB-jalostukseen, mutta toisin kuin useimpia, olen ajatellut kasvattaa westfaleneita pienimuotoisesti puhtaanakin.

Tämänhetkisen westfalen-kannan kantaori on Skeleton GA ja tammat Barcarole GA ja Uxima GA. Myöhempiä tuonteja on ollut ori Lord Lugano GA ja tamma Kernenherz GA ja aivan uusia tuonteja ovat oriit Armenkreuz GA ja Oberersee GA. Nämä kaikki ovat olleet este- tai kenttäpainotteisia Obererseetä lukuunottamatta, jostain syystä, en osaa selittää varsinaisesti miksi niin.

Tuontien lisäksi olen ostellut useamman suvulliset westfalenin tässä parin vuoden mittaan. Ensimmäiset ostohevoset olivat Prime Sport Horsen kasvatteja, ori Endeavor RE ja tamma Trapezza Prime. Nämäkin ovat estehevosia. Vajaa vuosi sitten ostin ensimmäiset koulu-westit Dawnfrostista, ori Dawnfrost Glendonin ja tamma Dawnfrost Waterfallin (jolla muuten on suosikkini westfaleneiden kuvista tällä hetkellä!). Nyt heinäkuussa westfaleneihin keskittyessäni ostin muutaman tamman vielä lisää: kolmipolvisen estetamman Dress Code KHw:n, yksipolvisen kolutamman Melissa v.d. Zelosin ja suvuttoman koulutamman True Vagabondin. Loput meidän liki parikymmenpäisestä westielaumasta ovatkin sitten omia kasvatteja.

Kuvista ja väreistä on pakko tietenkin sanoa sananen. Westfaleneilla ei taida juuri esiintyä erikoisvärejä ja meilläkin pysytellään kiltisti perusväreissä ja kimoissa. Erityisesti kimoissa, tällä hetkellä kolmannes Ionicin westfaleneista on nimenomaan kimoja! Kantahevosista ainoastaan Skeleton on ollut kimo, ostohevosista Endeavor RE ja tuo suvuton True Vagabond. Älkää kysykö miten näin on käynyt, jotenkin niitä nyt vain on.

–S

Ei kommentteja: